Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Να καταψηφιστεί ο Στ. Βλάχος ζητά το ΞΕΚΙΝΗΜΑ


ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ KAI ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ

Οι τοπικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική μάχη για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την κοινωνία. Γιατί αποτελούν μια ευκαιρία να ηττηθούν εκλογικά οι πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου, της Τρόικας και του Καλλικράτη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι -φανεροί ή «καλυμμένοι»- πρέπει να τιμωρηθούν, το ίδιο και η Ν.Δ. και η ακροδεξιά.
Το «Ξεκίνημα» καλεί τους εργαζόμενους-ες, νέους-ες και πολίτες του δήμου Πετρούπολης να στείλουν το ίδιο μήνυμα απόρριψης στον αντίστοιχο τοπικό παραλήπτη: Στ. Βλάχο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ)

Όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις πολιτικές της βαρβαρότητας, το «όλα για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, τίποτα για τους εργαζόμενους», πρέπει να δεχθούν πλήγμα. Όσοι στήριξαν ή στηρίζουν το αλύπητο χτύπημα του βιοτικού επιπέδου, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ, το ίδιο. Όσοι βάζουν πλάτη στην «σφαγή» των δημόσιων τρένων και των συγκοινωνιών, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της δημόσιας δωρεάν παιδείας κ.λ.π., δεν δικαιούνται να χαίρονται την επόμενη μέρα των εκλογών. Όσοι συμφώνησαν με τον Καλλικράτη και με την μετατροπή των νέων δήμων σε ταπεινούς «ζητιάνους» κρατικών κονδυλίων και σε περήφανους «εισπράκτορες» φόρων και ατέλειωτων τελών από εμάς τους δημότες, πρέπει να μας βρουν απέναντι τους.
Κι όσοι στην πράξη κορόιδεψαν τους συμβασιούχους στο δήμο μας, αύξησαν τα δημοτικά τέλη και μάζεψαν χρέη που μετά θα ζητήσουν να πληρώσουμε εμείς, πρέπει να δουν την πόρτα της εξόδου από την διοίκηση.
Καταλαβαίνουμε όλοι μας πως πίσω από τους ωμούς εκβιασμούς του Γ.Παπανδρέου, τα αλλαγμένα στοιχεία της Eurostat, την επίθεση ενάντια στους «βολεμένους» υπαλλήλους των ΔΕΚΟ ή τους «τεμπέληδες» φοιτητές των πανεπιστημίων, ετοιμάζεται νέος γύρος επιθέσεων. Είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε όσα κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών.

Οι τοπικές εκλογές όμως μας δίνουν τώρα μια δυνατότητα - να εκφράσουμε την οργή μας, αλλά και την διάθεση μας να αγωνιστούμε, δίνοντας ψήφο στις δημοτικές κινήσεις της Αριστεράς. Το πέρασμα δήμων στα χέρια της Αριστεράς, θα είναι ένας προωθητικός παράγοντας ευρύτερα για το κίνημα, και θα τοποθετήσει τα ίδια τα κόμματα της Αριστεράς προ των καθηκόντων τους.

Μετά τις τοπικές εκλογές το «Ξ» θα συνεχίσει να παλεύει με δύο κεντρικούς στόχους. O πρώτος στόχος πρέπει να είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες ενάντια στην Τρόικα οι οποίοι προϋποθέτουν την κοινή δράση της υπάρχουσας Αριστεράς και των πλατιών μαζών του εργατικού κινήματος, ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση. Η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, παίζει καταλυτικό ρόλο στο να μπορέσει το κίνημα να αντισταθεί πιο αποτελεσματικά στην επίθεση που δέχεται και να μπει στην αντεπίθεση. Και ο δεύτερος  είναι μια πολιτική/προγραμματική απάντηση ενάντια στην βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε. Και αυτή προϋποθέτει ένα πρόγραμμα που να κινητοποιεί το μαζικό κίνημα στην κατεύθυνση της ρήξης με το σύστημα και της ανατροπής του.
Στηριγμένοι πάνω στα πιο πάνω συνεχίζουμε την μάχη για την αναγέννηση της Αριστεράς, του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του, ένας δρόμος που όσο δύσκολος είναι, άλλο τόσο είναι και αναπόφευκτος.

Ξεκίνημα  9/11/2010
ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
www.xekinima.org
e-mail: xekinima@hotmail.com
τηλ. 210 2283018 - 19


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου