Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Εμπρός στο δρόμο του Κουβέλη.

Αρραβωνιάσματα ΠΑΣΟΚ και Σύριζα με κουμπάρο τον Λαλιώτη . Το μαρτύρησε στα ΝΕΑ ο εκ του βαθέως ΠΑΣΟΚ ορμώμενος πολιτικός σχολιαστής κ.Παπαχρηστος.

Αλήθεια, ψέμα; Ελάχιστα ενδιαφέρει. Σαν θέλει η νύφη κι' ο γαμπρός ο κουμπάρος θα βρεθεί. Από καλοθελητές δεν πάσχει ο ''χώρος''. Το ερώτημα που χρήζει απαντήσεως είναι εάν θέλει ή νύφη (Φώφη) κι' ο γαμπρός ( Αλέξης).

Για τον Αλέξη το πράγμα είναι απλό, βεβαίως θέλει, δεν χωρεί αμφιβολία. Αν και έχει ήδη καρπωθεί όλη σχεδόν την εκλογική προίκα, εξακολουθεί να θεωρείται σφετεριστής στα μάτια των λιγοστών πλέον πιστών της πάλαι ποτέ κραταιάς πολιτικής οικογένειας. Προκειμένου να διασφαλίσει ο ''σφετεριστής'' την επικυριαρχία του εις το μέλλον επιζητεί να αποκτήσει και τους τίτλους ιδιοκτησίας κοινώς δηλαδή να τους πάρει και τα βρακιά. Το πράγμα έχει δυσκολίες δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Αγάλι αγάλι...

Ενώ για τον γαμπρό η επιθυμία αρραβώνος είναι δεδομένη όσο και σφοδρή, η διάγνωση των διαθέσεων της νύφης είναι περίπλοκο ζήτημα. 'Όλοι γνωρίζουν την σφοδρή της επιθυμία να κρεμαστεί ο ''σφετεριστής'' ανάποδα, να επιστρέψουν οι κλεμμένοι ψηφοφόροι και τα περασμένα μεγαλεία . Καθώς όμως ο χρόνος περνά και οι κοψοχέρηδες Συριζαίοι προσπερνούν την στάση, Πασοκ και λοιπές δυνάμεις, άλλοι (πολλοί) προς άγνωστη κατεύθυνση και άλλοι (λιγότεροι) για Κυριάκου μεριά, τους ζώνουν τα φίδια. Εδώ είναι που μπαίνουν στο κόλπο οι καλοθελητές. Μιλάνε με λόγια που ξυπνάνε τις ιστορικές μνήμες του “χώρου”. Ένας είναι ο εχθρός , ο νεοφιλελευθερισμός, μπλα μπλα... Ποιο είναι το χρέος των προοδευτικών δυνάμεων;

Κάπως έτσι αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Κάπως έτσι μπαίνουνε στο δρόμο του Κουβέλη.

Όλα έχουν λοιπόν δρομολογηθεί; Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον; Πιθανόν ναι, εκτός και αν κάποιος αστάθμητος παράγοντας, κάποιος απρόβλεπτος μηχανής θεός μπουκάρει και τα φέρει τα πάνω κάτω.

Κάπως έτσι άλλωστε δεν χάλασε ο Κυριάκος τα σχέδια των εκ δεξιών καλοθελητών;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου