Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το Θέμα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ποδαρικό με το ... δεξί στο νέο μας σπίτι. 

 


του Ι. Μιχαλόπουλου


Γιατί με το δεξί;
Μα τι άλλο να πούμε όταν όλα δείχνουν έτοιμα για να αναλάβουν την καθοδήγησή μας το ΔΝΤ και η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Άγγελα Μέρχελ.  Δεν έχουμε τίποτα με όλους αυτούς εκ προοιμίου, θα μπορούσαμε δηλαδή να τους ανεχτούμε , να προσδοκούμε ακόμα ότι θα βάλουν το χεράκι  τους να συμμαζέψουν τα δικά μας τα ασυμμάζευτα. Αλλά να μην παίζουν μόνοι τους, χωρίς αντίσταση.  Ποιος όμως να αντισταθεί;
Τα κόμματα της εξουσίας έχουν πανικοβληθεί. Ο Κωστάκης πέταξε την καυτή πατάτα και άφησε πίσω του κομμάτια και θρύψαλα. Ο Γιωργάκης ανέβηκε στο τιμόνι και μετά κατέβηκε από το καλάμι του «λεφτά υπάρχουν»  
Η αριστερά; Αυτή δεν μπαίνει στον κόπο. Δεν έχω ευθύνες λέει και γυρίζει πλευρό και όταν ξυπνάει πιάνει το ίδιο τροπάριο « Η κακή η ΝΔ και το κακό και το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως» Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Τι  βγαίνει όμως;  Υπάρχει περίπτωση να νοιώσουν και αυτοί συνυπεύθυνοι; Γιατί είναι και αυτοί υπεύθυνοι.  Έχει σημασία το ποσοστό συνυπευθυνότητας ; Έχει σημασία αν δεν θα τους δικάσουμε εις θάνατο αλλά μερικά χρόνια στην στενή;  Όλα αυτά τα χρόνια κάνουνε γαργάρα για τα στραβά και τα ανάποδα και όπου συμμετέχουν σε εξουσίες κάνουν τα ίδια.  Συμπέρασμα;  Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα. 


Τέλος του μήνα η αρχή του τέλους;

Μεγάλο αγώνα κάνει ο δήμαρχος μας να καταφέρει να φτάσει τον στόχο του. Να χριστεί και πάλι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
Η περίοδος δεν είναι καθόλου ευνοϊκή. Τον χώρο του ΠΑΣΟΚ τον έχει διεμβολίσει για τα καλά ο Δ. Ταλιούρας. Η παράταξη ζει ακόμα μια φορά στο κλίμα των ατελείωτων συντρφικών μαχαιρωμάτων. Τελευταία πράξη του δράματος το δημόσιο ξεκατίνιασμα των στελεχών που υποτίθεται έχουν αποστολή την προαγωγή του πολιτισμού. Αναφερόμαστε στις έριδες ανάμεσα στην Δραματική Σχολή και το Θεαρικό Εργαστήριο. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τις έντυπες καταγγελίες του Θεατρικού Εργαστηρίου, ακολούθσαν εξώδικα από την πλευρά του κ. Αρζόγλου.
Αλλά δεν είναι μόνο μόνο αυτά.
Στο τέλος του μήνα ορίστηκε η διαδικασία για την οριστικοποίηση της θέσης του ΣΥΝ σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.Σε προηγούμενη κομματική διαδικασία κατατέθηκε πρόταση για την συγκρότηση εναλλακτικού ψηφοδελτίου και αποδέσμευση του ΣΥΝ από το άρμα της παράταξης Βλάχου.
Πιθανολογείται ότι τα "κουκιά" βγαίνουν περισσότερα για τους υποστηρικτές τους σημερινού Δημάρχου. Το ρήγμα όμως είναι βαθύ, ιδίως στις νεότερες ηλικίες.
Άραγε τι θα πράξει ο δήμαρχος; Θα προσπαθήσει να επαναλαβει την επιτυχία που είχε η παρέμβασή του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, παρέμβαση υπερ του εκλεγέντος τότε γραμματέα; Τι θα κάνουν όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το δημοτικό ταμείο και έχουν παράλληλα την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.
Η άποψη του Θ. Πάσχου όπως διατυπώθηκε στο φόρουμ είναι ριζοασπαστική ( για τα κομματικά μας ήθη εννοείται)
Πάντως μια κίνηση που ίσως έσωζε την «παρτίδα» για τον πολιτικό τους χώρο, θα ήταν να μη συμμετέχουν αυτοβούλως στην ψηφοφορία για την επιλογή οποιασδήποτε πολιτικής σχετικής με τις επερχόμενες εκλογές, όλοι όσοι προσλήφθηκαν από τον Βλάχο ή ασκούν καθήκοντα επ’ αμοιβή στη διοίκηση και τους οργανισμούς του Δήμου.

Τελικά θα επικρατήσει το «νόμιμο» ή το «ηθικό»; Φαίνεται ότι η συντηρητική παράταξη στην κεντρική πολιτική σκηνή προσπάθησε να δείξει ότι αυτό το ξεκαθάρισε με την αποστράτευση πλειάδας κορυφαίων στελεχών. Η ανανεωτική αριστερά της μικρής μας πόλης θα μπορέσει να πείσει ότι αποφασίζει χωρίς εξαρτήσεις;
Στο petroupolis forums όλη η παρέμβαση του Θ. Πάσχου


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου