Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Μετά το γκρέμισμα της εξωτερικής πόρτας με μπουλντόζα...

Εδώ και έξι μήνες, πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Πετρούπολης καταλάβαμε το Βοτανικό Κήπο, που ενώ αποτελούσε τον πλέον επικίνδυνα εγκαταλελειμένο «δημόσιο» χώρο, τον μετατρέψαμε σε ελεύθερο, ζωντανό, κοινωνικό και πραγματικά Δημόσιο.
Οι δραστηριότητες του Βοτανικού έχουν αγκαλιαστεί από ένα συνεχώς διευρυνόμενο κομμάτι της κοινωνίας της πόλης. Η ενεργή συμμετοχή στην πραγματική αξιοποίηση του γυάλινου κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, στις μορφωτικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, καταδεικνύουν τη ζωντάνια και την κοινωνική νομιμοποίησή του.
Εκεί όπου οι δημοτικές αρχές απέτυχαν επί δεκαετία στη διαχείριση και λειτουργία του όλου συγκροτήματος, εμείς μέσα από την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείρηση επιτύχαμε την ασφαλή και υπεύθυνη λειτουργία του.
Παρόλα αυτά η στάση του Δημάρχου παραμένει επιθετική. Μετά το γκρέμισμα της εξωτερικής πόρτας με μπουλντόζα τις πρώτες μέρες της κατάληψης, επανήλθε στις 19-04-2010, χωρίς καμία ειδοποίηση, δίνοντας εντολή σε συνεργείο του δήμου να σπάσει και να παραβιάσει τη μεταλλική πόρτα του υπογείου, με πρόσχημα την πρόσβαση στο κεντρικό σύστημα άρδευσης της πλατείας του Αγ. Δημητρίου.
Ουδέποτε αρνηθήκαμε τη συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου προκειμένου να ποτίζεται σωστά η πλατεία. Στις περιπτώσεις όπου χρειάστηκε η πρόσβασή τους στο συγκεκριμένο χώρο, όχι μόνο δεν εμποδίστηκε από εμάς, αλλά έγινε και με τη συνεργασία μας.
Οι απειλές περί αποκλεισμού του υπόγειου χώρου και οι αυταρχικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής δε μας τρομάζουν.
Συνεχίζουμε να λειτουργούμε αδιαμεσολάβητα και να δημιουργούμε!
Ανοιχτή Συνέλευση Βοτανικού Κήπου

22-04-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου