Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις προκαλεί το φαιδρό, όσο και προκλητικό, δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Δήμου


Κείμενο για συλλογή υπογραφών κατατέθηκε στην γραμματεία του ΣΥΝ. Το κείμενο συντάχθηκε από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα "Βοτανικός Κήπος"
Αφορμή είναι το εξοργιστικό κέμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ


Εμείς που υπογράφουμε, μέλη και φίλοι του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουμε το κείμενο που αναρτήθηκε στο επίσημο site του Δήμου Πετρούπολης, ανυπόγραφο και χωρίς ημερομηνία ανάρτησης, γιατί:

o    Είναι προκλητικό – εκφοβιστικό (προβοκατόρικο) και παραπέμπει σε κατασκευασμένα γεγονότα τύπου «υπόθεση ζαρντινιέρας», «πράσινα παπούτσια», «διαδηλωτής με ράστα» κλπ.

o    Είναι μνημείο ασάφειας, ανακρίβειας και συκοφαντίας

o    Είναι προσβλητικό για τους «ρομαντικούς συμπολίτες» που χρειάζονται κάποιους «πατερούληδες» να τους προστατεύουν από τους κακούς «αντιεξουσιαστές»

o    Προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών της Πετρούπολης

Το κείμενο αυτό αποτελεί την συνέχεια μιας σειράς αυταρχικών και «τραμπούκικων» ενεργειών από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, εναντίον των πολιτών του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Βοτανικός Κήπος», χρησιμοποιώντας μάλιστα και κάποιους υπαλλήλους του Δήμου, όπως η κατεδάφιση με μπουλντόζα της εξωτερικής πόρτας του περιβάλλοντος χώρου του Βοτανικού Κήπου, το κόψιμο λουκέτων και η παραβίαση κλειδαριών του υπόγειου χώρου (αφήνοντας ανοιχτό και απροστάτευτο τον χώρο των κεντρικών ηλ/μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιριακού συγκροτήματος) αδιαφορώντας για πιθανούς βανδαλισμούς και προβοκατόρικες ενέργειες από οπουδήποτε μπορεί να προέλθουν….

Αυτοί λοιπόν οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, για τους οποίους πρέπει να νοιώθουμε όλοι όμορφα και αισιόδοξα, μέσα σε 6 μήνες απέδειξαν έμπρακτα τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες όταν οργανώνονται και δρουν συλλογικά, αυτοοργανωτικά, αυτοδιαχειριστικά  και αδιαμεσολάβητα … εξασκούμενοι στην άμεση δημοκρατία σε κλίμα αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

Το Σάββατο 24 του Απρίλη, πολίτες της Πετρούπολης συμμετείχαν στο πρώτο μεγάλο άνοιγμα του χώρου και διαπίστωσαν την εντυπωσιακή αλλαγή. Πώς ένας επικίνδυνα εγκαταλελειμμένος χώρος με την ευθύνη των Δημοτικών αρχών, έχει μετατραπεί σε ένα ευχάριστο, φιλόξενο και αισθητικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Το σημαντικό είναι ότι ένα νεκρό, κατεστραμμένο και εγκαταλελειμμένο δημόσιο κτίριο, ζωντάνεψε, δεν πάει χαμένο το δημόσιο χρήμα που ξοδεύτηκε από την αδιαφορία και την ανικανότητα των υπεύθυνων δημόσιων λειτουργών, απέκτησε περιεχόμενο και ζωή.

Οι πολιτιστικές, μορφωτικές, πολιτικές, κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις που αυτούς τους 6 μήνες έχουν γίνει στο γυάλινο κτίριο, στον κλειστό και υπαίθριο χώρο, αγκαλιάστηκαν από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της Πετρούπολης και όχι μόνο…

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ?
ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ?

Είναι επιθυμητό και επιδιωκόμενο, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την κουλτούρα του πολιτικού μας χώρου, να μην ασκείται έτσι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, γι’ αυτό και κάνουμε αυτή την καταγγελία για να διαχωρίσουμε την θέση μας από τέτοιες πρακτικές.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 29/4/2010   

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνο ότι φοβούνται τις συγκρίσεις οι ασκούντες την εξουσία. Φοβούνται ό,τι δεν εκπορεύται από τους ίδιους. Έχουν ταυτίσει τον εαυτό τους με τη δράση τους, υπερασπιζόμενοι ως μόνη αλήθεια τη δική τους. Θεμιτό είναι μόνο ότι στηρίζει την καρέκλα τους σ' ένα political correct σύστημα εξουσίας....
    Αλήθεια, ποια είναι η στάση των στελεχών του ΣΥΝ που μετέχουν στη διοίκηση του Δήμου; Πού λογοδοτούν για τις χυδαιότητες που αποδέχονται (εφ' όσον δεν διαχωρίζουν ανοικτά τη θέση τους από τα συκοφαντικά δημοσιεύματα); Ασκούνται προσωπικές πολιτικές, ανεξάρτητες από εκείνες του πολιτικού τους χώρου ή μήπως το κείμενο που αναρτήθηκε στο επίσημο site του Δήμου εκφράζει την επίσημη πολιτική του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ της πόλης; Ας απαντήσει ο πολιτικός χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς. Είναι καιρός συναισθηματισμοί του παρελθόντος που αφορούν συγκεκριμενα πρόσωπα να τελειώσουν. Οσο καλό και αν θεωρείται το πολιτικό παρελθόν κάποιων οι προσωπικές τους επιλογές πρεπει να κρίνονται στο εδω και τώρα. Οποιος θέλει να μείνει στους συναισθηματισμούς σε σχέση με πρόσωπα και να μην έρθει σε ρίξη με νοοτροπίες πολιτικά χυδαίες οι οποίες δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη στοιχειώδη πολιτική ηθική ενός ευρύτερου πολιτικού χώρου δυστυχώς είναι συνένοχος σε μια κατηφορική πορεία που ζημιώνει και την περιοχή και τον πολιτικο τους χώρο αλλα και τους ίδιους τους "θήτες" όσο και αν η αλλοτρίωση της καρέκλας δεν τους επιτρέπει να το δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή