Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Το Θέμα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ/Ο λογαριασμός ήρθε σαν κεραμίδα επί δικαίων και όχι επί αδίκων





του Ι. Μιχαλόπουλου

Ο λογαριασμός ήρθε σαν κεραμίδα επί δικαίων και όχι επί αδίκων 

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, μόλις μαθεύτηκε ότι προκηρύχθηκαν βουλευτικές εκλογές, τρεις μόλις μήνες μετά τις Ευρωεκλογές γράφτηκε στα "Νέα της Πετρούπολης" το σημείωμα που μου φάνηκε σκόπιμο να σας θυμίσω , σήμερα που τώρα πια ξέρουμε τον λογαριασμό που έφτασε στο γραμματοκιβώτιό μας.

Άντε πάλι εκλογές! Η χαρά των golden boys πολιτικής.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος γ… τα παιδιά του. Γνωστή η φράση και ταιριαστή στην συγκυρία. Ούτε τρίμηνο δεν κλείσαμε από τις τελευταίες εκλογές. Μα αυτές ήταν ευρωεκλογές θα πείτε. Σιγά μην ήταν! Προπόνηση για τις εθνικές εκλογές ήταν ή μήπως ακούσατε κάτι σχετικό με την ευρωπαϊκή …ολοκλήρωση. Μισές εκλογές ήταν χωρίς να ολοκληρώσουν οι επιβήτορες. Τώρα πια το ξέρουμε. Θα ολοκληρώσουν στις 4 Οκτωβρίου.

Θα ολοκληρώσουν άραγε και για πόσο; ...

Η χώρα βουλιάζει. Το πολιτικό μας σύστημα τι κάνει; Έχει πρόβλημα λένε. Τρίχες, εμείς έχουμε το πρόβλημα. Το πολιτικό μας σύστημα, οι επαγγελματίες της πολιτικής, το κάνουν όπως τα golden boys των τραπεζών. Οι εταιρείες πάνε φούντο αλλά τα μπόνους είναι μπόνους. Η χώρα βουλιάζει, ε και λοιπόν; Τόσο το καλύτερο για την όποια αντιπολίτευση. Σιγά μη σκάσουν. Αντέχουν να βλέπουν τους άλλους να … ολοκληρώνουν στις κλίνες της εξουσίας και αυτοί να ξεροσταλιάζουν έξω στους προθαλάμους;

Χοντρές κουβέντες; Μακάρι να έχουμε λάθος. Θα περιμένουμε να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γνωστά φούμαρα για τα χοντρά μας προβλήματα. Για την οικονομία, την παιδεία, το σύστημα υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένες προτάσεις για πολιτικές με κόστος και για τις προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Πολιτικές που είναι δύσκολο έως αδύνατο να τις εφαρμόσεις όταν δεν έχεις προϊδεάσει γι’ αυτές το εκλογικό σώμα. Θα περιμένουμε.
 Ήταν χοντρές κουβέντες;
 Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν! Η πραγματικότητα ξεπέρασε την απαισοδοξία μας, Τα πράγματα δεν ήταν τόσο χάλια , ήταν ακόμα περισσότερο χάλια.

Και τώρα; Τι γίνεται;

Είναι δυνατόν να ορθοποδήουμε υπό καθεστώς "ξένης κατοχής" , όταν δηλαδή ακόμα και τώρα δεν τολμούν οι ηγεσίες-goden boys, να δουν κατάματα την αλήθεια; Ποιος θα βάλει την χώρα σε τροχιά ανάτασης αν όχι εμείς οι ίδιοι; Οι Γερμανοί ;
Δεν με νοιάζουν οι θητείες είπε ο Γιωργάκης
Ας μην επικαλούνται το κακό κεφάλαιο, τους κερδοσκόπους, τις τράπεζες, το ΔΝΤ, τον οποιονδήποτε άλλον εκτός από αυτούς που όφειλαν να οδηγήσουν το καράβι μέσα στην ζούγκλα της αδυσώπητης πραγματικότητας.Δεν ήξεραν τάχα τους κανόνες του παιχνιδιού;

Πολύ θα πρέπει να χαρούμε όταν το υπάρχον κομματικό σύστημα πεταχτεί στο κάλαθο της ιστορίας, όταν όλοι αυτοί, περάσουν στο χρονοντούλαπο, όπως ο συμπαθής κύριος της φωτογραφίας.

Πολύ όμως θα πρέπει να φοβόμαστε την διάδοχη κατάσταση. Αυτό που ξημερώνει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου