Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Κίνημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αρχίζει να εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη

Ένα αντικαπιταλιστικό κίνημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αρχίζει να εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη, μάλιστα την Τετάρτη (05/05), ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από αριστερές οργανώσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι αλληλέγγυοι διαδηλωτές αναγνωρίζουν την κρίση στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κρίσης και της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και καλούν σε ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ε.Ε.
Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν στη Βιένη (Ελληνική πρεσβεία), στο Μπιλμπάο (Ελληνικό προξενείο), στο Λονδίνο (Ελληνική πρεσβεία), στο Παρίσι (αντιπροσωπεία της ΕΕ), στο Βερολίνο (Καγκελαρία), στη Βουδαπέστη (Ελληνική πρεσβεία) και στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).
Στο πλευρό των Ελλήνων βρίσκονται τα αριστερά κόμματα 18 χωρών αλλά και τα Συνδικάτα του Μάντσεστερ. Ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κόμματα είναι και το γαλλικό PCF, το οποίο στην ανακοίνωσή του καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τονίζει ότι "είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συμμετάσχουμε για να καταπολεμήσουμε τις στρατηγικές της Λισαβόνας, το Σύμφωνο Σταθερότητας και τους κανόνες της ΕΚΤ και τις πολιτικές της Ε.Ε. που επιβάλλουν στους λαούς λιτότητα και οπισθοδρόμηση προς όφελος των κερδοσκόπων".
"Η δράση μας, σε συνεργασία με το ATTAC, πρέπει να στραφεί ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, που είναι οι υπεύθυνοι της πολιτικής που χαράσσεται", συμπληρώνει η ανακοίνωση του PCF.
"Ο αγώνας σας είναι δικό μας αγώνας. Δεν θα τους αφήσουμε να μας κάνουν να πληρώσουμε για την κρίση τους [...] Μια νίκη για τους Έλληνες εργαζόμενους θα κάνει πιο δυνατούς όλους μας! ", αναφέρει το μήνυμα από το Συμβούλιο Συνδικάτων του Μάντσεστερ.
"Οι εργάτες της Ελλάδας χρειάζονται τη συμπαράσταση των σοσιαλιστών, των συνδικαλιστών και των αντικαπιταλιστών παντού. Η Ελλάδα είναι απλά η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που μπαίνει στο στόχαστρο των χρηματαγορών, αλλά έχουν πολλές ακόμα στο στόχαστρό τους, πρώτα απ’ όλα την Ισπανία και την Πορτογαλία. Πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ μιας αντικαπιταλιστικής απάντησης: οι ζωές μας, η υγεία μας, οι δουλειές μας πάνω από τα κέρδη.", δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το Γαλλικό αντικαπιταλιστικό κόμμα ΝΡΑ και το Βρετανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα SWP.
Την ίδια στιγμή, στον δημοφιλή χώρο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook", με πρωτοβουλία αλληλέγγυων, έχει δημιουργηθεί σελίδα με τίτλο "Can't pay, Won't pay: Solidarity with the people of Greece" (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω: Αλληλεγγύη στον Ελληνικό λαό). Από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και αριθμεί ήδη 6.556 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου