Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο Νίκος Παξιμαδάς,

Το Σάββατο 12 το μεσημέρι,  στον Άγιο Δημήτριο ο αποχαιρετισμός.

Πλήρης ημερών, στα 98 χρόνια του έφυγε από κοντά μας ο Νίκος Παξιμαδάς. Ο Δήμαρχος της Πετρούπολης, αυτός που της έδωσε πολλά από την σημερινή της μορφή. ¨Ηταν ο δήμαρχος που πήρε την πόλη με χωμάτινους δρόμους, χωρίς δίκτυο ύδρευσης ( ποιος θυμάται τους νερουλάδες μέχρι και την δεκαετία του ΄60). Επί των ημερών του απλώθηκε και το δίκτυο αποχέτευσης.

Ο Νίκος Παξμαδάς υπήρξε το πρότυπο αγωνιστή της νιότης μας, της γενιάς "του Πολυτεχνείου" , υπήρξε στην συνέχεια πολιτικός αντίπαλος για όσους αμφισβήτησαν την "ορθοδοξία της Αριστεράς".

Ο Νίκος Παξιμαδάς ανήκε στην γενιά εκείνη που αγωνίστηκε με πάθος για αυτά που πίστευε, για τις ιδέες του. Το πόσο λείπουν αυτά τα στοιχεία από την πολιτική δράση το βιώνουμε στις μέρες μας γιαυτό και η θλίψη μας για την απώλεια είναι μεγάλη.

Τελευταία φορά που τον ακούσαμε να μιλά σε δημόσια εκδήλωση, ήταν πριν ένα περίπου χρόνο στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ για να τον τιμήσει. Ακούγοντάς τον να μιλά, ξαναθυμηθήκαμε τον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με το ακροατήριο. Μιλούσε η καρδιά και όχι το μυαλό.

Τιμώντας σήμερα την μνήμη του Νίκου Παξιμαδά, τιμούμε το ήθος μιας γενιάς αγωνιστών που δυστυχώς σβήνει μαζί της.

Το δημοσίευμα στα Νέα της Πετρούπολης 4 Μαίου του 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου