Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το ακρωτηριασμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το σχεδιαζόμενο ακρωτηριασμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, και υπαίθρια συνέντευξη Τύπου οργάνωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη & Αλεξάνδρας.
Το γνωστό Μνημόνιο με την «τρόικα» προβλέπει ρητά κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι ο δρόμος για την εξυγίανση του ΟΣΕ περνάει από την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου και όχι από τον ακρωτηριασμό του. Από τις 19 Μαΐου οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν καταθέσει δημόσια εναλλακτική πρόταση για αναδιοργάνωση του ΟΣΕ σε συνεργασία με δημόσιο σιδηρόδρομο άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Η επιστολή τους προς τον κ. Ρέππα για συνάντηση μαζί του προκειμένου να του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, στάλθηκε στις 20 Μαΐου και παραμένει από τότε αναπάντητη. Ολόκληρη η πρόταση έχει αναρτηθεί στο http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1140&Itemid=51
Στη σημερινή εκδήλωση στην είσοδο του υπουργείου, ομάδα μελών των Οικολόγων Πράσινων αλλά και μέλη οργανώσεων για βιώσιμες Μεταφορές, άνοιξαν πανώ και μετονόμασαν συμβολικά την οδό Χαρ. Τρικούπη σε «οδό Δημητρίου Ρέππα, Εκτελεστή των Σιδηροδρόμων». Ήχοι από τρένα διαφόρων εποχών πλαισίωσαν ηχητικά τη διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου