Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

2.500.000 ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Πετρούπολης για την κακοδιαχείρηση στη Δημοτική Επιχείρηση

Στον Εισαγγελέα το πόρισμα ελέγχου για καταλογισμό ευθυνών.

*του Γιώργου Γιώγου

2.500.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πετρούπολης (δηλαδή όλοι μας), για την κακοδιαχείριση στη Δημοτική Επιχείρηση. Αυτό είναι το ποσό που λείπει από το ταμείο της. Το σχετικό πόρισμα έλεγχου έχει στάλει στην Εισαγγελία για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.
Ο επιθεωρητής που το συνέταξε για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών, εισηγείται συγκεκριμένα, τον καταλογισμό στον τότε Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης, μεγάλων ποσών, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Τον σχετικό έλεγχο προκάλεσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της Δημοκρατικής Συνεργασίας, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος στην αδιαφανή και αμαρτωλή αυτή λειτουργία σε βάρος του Δημοτικού Ταμείου.

Η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΑΑΠ) του Δήμου Πετρούπολης ιδρύθηκε από τους φωστήρες της δημοτικής αρχής του κ. Βλάχου πριν 7,5 χρόνια, και φαλήρισε οικονομικά αφήνοντας τεράστια χρέη, απολύοντας δεκάδες εργαζομένων, φέσι στο ΙΚΑ 1.400.000 ευρώ, και πολλά ερωτηματικά καθώς και υποψίες για το τι έγιναν τόσα χρήματα, αφού την επιχορήγησαν από το Δήμο με περισσότερα από τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ και στο τέλος αφήνει επιπλέον χρέη 2.500.000 ακόμη!!!
Ο ισολογισμός τέλους χρήσης (1/1/2009-15/6/2009) εγκρίθηκε μόνο από την παράταξη του κ. Βλάχου με αρκετές διαφωνίες και από δικούς τους δημοτικούς συμβούλους. Παρ' όλα αυτά, για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία -γιατί τα κουκιά δεν έβγαιναν- ψήφισε θετικά και ο Γ. Τομαής δημοτικός σύμβουλος του κ. Καλαφάτη και χάρις στην διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καψάλη, συγκεντρώσε τη απαιτούμενη οριακή πλειοψηφία, για να απαλλάξουν τους εαυτούς τους από τις ευθύνες!!!

Κατά τα άλλα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για τον καταλογισμό των ευθυνών, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει τον λογαριασμό θα τον πληρώσει το Δημοτικό ταμείο, δηλαδή όλοι εμείς οι Πετροπουλιώτες.
Για την Ιστορία, σας θυμήζουμε τα ονόματα των αμειβόμενων Προέδρων που πέρασαν από τη Δημοτική Επιχείρηση: Φιλίππου Βασίλης, Βλάχος Στέφανος, Μπαγιωργάκης Νίκος.

10 σχόλια:

  1. Ο κος Γιώγος εγραψε :
    [ ...Η Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΠΑΑΠ) του Δήμου Πετρούπολης ιδρύθηκε από τους φωστήρες της δημοτικής αρχής του κ. Βλάχου πριν 7,5 χρόνια, και φαλήρισε οικονομικά αφήνοντας τεράστια χρέη, απολύοντας δεκάδες εργαζομένων, φέσι στο ΙΚΑ 1.400.000 ευρώ, και πολλά ερωτηματικά καθώς και υποψίες για το τι έγιναν τόσα χρήματα, αφού την επιχορήγησαν από το Δήμο με περισσότερα από τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ και στο τέλος αφήνει επιπλέον χρέη 2.500.000 ακόμη!!!...]


    Δηλαδή στην ιδρυση του αλλα και στην λειτουργεία του κατα τα 4 πρωτα ετη συμμετειχε και ο Ταλιουρας αλλα και η κα Φιντζου?????? Δεν το πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος Γιώγος, και όχι μόνο αυτός, με επιχειρήματα και αποδεικτικά στοιχεία
    ανοίγουν κάθε τόσο ένα μικρό φρεάτιο και μας αναγκάζουν να ρίξουμε μια ματιά
    στον Βόθρο της απερχόμενης Διοίκησης.
    Στον βόθρο της απόλυτης αυθαιρεσίας και της ε ξ α φ ά ν η σ η ς του Δημοσίου
    Χρήματος. (Δεν λέω « Σπατάλη» γιατί η λέξη εμπεριέχει την αθωωτική εκδοχή
    του «δεν ήξερε, ήταν άσχετος»)
    4-5 φρεάτια αν ανοίξετε ακόμα, θα μείνουμε ξεροί από την δυσοσμία.
    Φτάνει , δεν αντέχουμε άλλη βρώμα. Έτσι παραζαλισμένοι από την δυσοσμία θα πέσουμε χαμογελαστοί στην αγκαλιά του Ταλιούρα η του Τομαή .

    Άσε που εκτός των άλλων, έστω και αρνητικά μου τον προβάλλετε συνεχώς.


    Οχ ι άλλο Σκοτάδι… Το Φως… Που είναι το φως;;;;;
    Ας μου δείξει κάποιος την έξοδο . Δεν αντέχω άλλο …


    Επιμένω λοιπόν , στην ανορθόδοξη , αντιδεοντολογική ίσως άποψη μου.

    Η Ψήφος στον Θωμά Κοτσαμπά είναι η πιο επαναστατική ενέργεια
    αυτή την στιγμή .
    Ας ανατρέψουμε όλες τις προβλέψεις και τα σχέδια που καταστρώνονται
    Στα μουχλιασμένα γραφεία των Γραφειοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O mardas είπε:
    "...Άσε που εκτός των άλλων, έστω και αρνητικά μου τον προβάλλετε συνεχώς..."

    Ο κόσμος, οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Βλάχου. Αυτά έχουν καταγγελθεί στα δημοτικά συμβούλια από την αντιπολίτευση. Όμως αρκεί αυτό; Ποιός ασχολείται με τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πέραν μερικών μετρημένων στα δάκτυλα συμπολιτών μας; Πρέπει ο μη ενημερωμένος δημότης να μάθει την αλήθεια ή όχι; Να αφεθεί στην παραπληροφόρηση της εφημερίδας του Βλάχου που μιλάει για πλεονασματικό Δήμο κατά 200.000 ευρώ το 2009; Ξέρουν όλοι πώς μαγειρεύονται οι ισολογισμοί;

    Καλά κάνει ο Γιώγος και βγάζει στο φως τα "άπλητα" της διοίκησης Βλάχου. Για να μη μπορεί ο οποιοσδήποτε να λέει κατόπιν εορτής: "Δεν ήξερα!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι ν΄αχω αδικο, μα ξερεις οι νομοι
    και οι κανονες της διαφημησης και της επικοινωνιας λενε πως το κερδος που εχει ειναι
    μεγαλυτερο απο την ζημια που παθαινει.

    Ας ειναι.

    Χωρις αμφιβολια η ζωη δεν σταματα ουτε στον Βλαχο ουτε στον Ταλιουρα ουτε στις φασιστικες ενεργειες καποιων γραφειοκρατων.
    Ας κρατησουν σφιχτα τις μιζες τους και τα κομματικα τους ποστα.

    Εμεις οσο ζουμε θα ονειρευομαστε κι΄ας μας
    καψει αυτο το ονειρο, οπως ειπε καποτε καποιος
    που ευτυχως δεν εζησε πολυ.

    "Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει…..."

    Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

    Υ.Γ. Καταλαβαινω τις δυσκολιες των στιγμων
    ομως τα δυο κριτηρια που εχω βαλει
    ΗΘΟΣ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ παραμενουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε κε Μαρδα, αν η πιο επαναστατική ενεργεια αυτη την στιγμη ειναι μια ψηφο τοτε το χασαμε το κορμι πατριωτη.....


    Εγώ θα πώ οτι ψηφό στη λαική συσπειρωση τωρα ειναι ενα μηνυμα οτι δεν θελω και δεν επικρωτω τα νεα μέτρα. Μια πράξη που θα λέει οτι απλά δεν ειμαι Μ_ _ _ _ _ς.........Μια πράξη που θα λέει οτι θέλω μια αλλη πετρούπολη μια άλλη Ελλάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το "κορμι" εχει χαθει προ πολλου αγαπητε
    και αυτο ειναι ολοφανερο στο απλανες βλεμμα των γραφειοκρατων.
    Η Αγνωστης Ταυτοτητας Ικανοποιηση που απολαμβανουν, εχει αυτα τα αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το κορμι αγαπητε δεν εχει χαθει και δεν θα χαθει αν καποιοι βγουν απο τον ληθαργο που διακοπτεται καθε 4 χρονια απο τις εκλογες....... Καθημερινός αγώνας για να μην χαθει το κορμι αγαπητε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=HmOpipLvoAY&feature=related

    Ριξε μια ματια αγαπητε.
    Ναι . Η Ιστορια επαναλαμβανεται
    αλλα ως φαρσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε αρκα ειμαι φανατικος αναγνωστης σου (στα κομικ εννοω).... Το βιντεακι πολυ ωραιο βεβαια εγω το ειδα με πισω κινηση (απο το τελος στην αρχη) ...... Προσαρμοσμενο στις σημερινες συνθηκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρε και συ ενα βιντεακι με ποιοτική μουσική.....Ετσι για να γουσταρουμε.....

    http://www.youtube.com/watch?v=nPqME0jWRwk&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή