Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ψηφίστε Βλάχο για να φτιάξουμε τη... Νέα Σμύρνη!!!


*του Θοδωρή Πάσχου

Πενία ... παρατάξεις κατεργάζεται


Μπροστά στο πολιτικό του αδιέξοδο και τα αποκαρδιωτικά μηνύματα που έρχονται από το εκλογικό σώμα για τον ίδιο και την παράταξή του, φαίνεται ότι ο νυν δήμαρχος Βλάχος επιδίδεται στην τέχνη της … εκλογομαγειρικής με αξιοζήλευτες επιδόσεις!!! Επιδόσεις που, κατ’ αναλογία, θα ζήλευαν οι καλύτεροι σεφ στα realities μαγειρικής της αποχαυνωτικής TV.

Αφού «έφαγε πόρτα» ο ίδιος και η παράταξη του από την τοπική οργάνωση των Οικολόγων – Πράσινων της Πετρούπολης η οποία απέρριψε κάθε ιδέα για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος συνεργασίας, βρήκε…. «εναλλακτική πράσινη λύση»!!!
Συνεργάζεται, λέει, με την παράταξη (;) – κίνηση (;) της «Νέας Οικολογίας» δημοσιοποιώντας «κοινή διακήρυξη συνεργασίας». Στο κείμενο του «μνημονίου» αυτής της συνεργασίας η λέξη «Πετρούπολη» αναφέρεται ΜΟΝΟ μια φορά!!! Είναι ένα κείμενο copy-paste που κολλάει παντού, κείμενο παντός καιρού και τόπου!!!. Αν αντί της λέξης «Πετρούπολη» βάλεις "Αργυρούπολη" ή "Νέα Σμύρνη" ή "Ηγουμενίτσα" έχεις μια έτοιμη συνταγή ... οικολογικής μαγειρικής και συνεργασίας.

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι της Πετρούπολης σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρουν ότι ο εκπρόσωπος της «Νέας οικολογίας» στο ψηφοδέλτιο του Βλάχου ΔΕΝ είναι κάτοικος Πετρούπολης και μέλος του κόμματος, ότι "...δεν υπάρχει κανένας Δ .Παπακωνσταντινου κάτοικος Πετρούπολης και μέλος των Οικολόγων Πρασίνων! Έναν που γνωρίζουμε με αυτό το όνομα ως μέλος του κόμματος, μένει στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου (Ν. Σμύρνη ) και δραστηριοποιείται κομματικά στον Δήμο Αθηναίων"!!!

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι της Πετρούπολης στο δελτίο τύπου αναφέρουν ακόμα, ότι:
"...επιχειρείται από τον απερχόμενο Δημαρχο, η με κάθε τρόπο στήριξη του από ένα οικολογικό σχήμα (έστω και αν αυτό χρειάζεται να κατασκευαστεί) μετά ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ να συνεργαστούν με την ΑΔΕΚ!"

"Τα πολιτικάντικα καιροσκοπικά κολπάκια δεν ανήκουν στις πρακτικές μας..."

"Απορίας άξιο, που γνώρισε ο Δήμαρχος τον" Πράσινο"και ο "Πράσινος "τον Δήμαρχο !"

Εφ' όσον ο κ. υποψήφιος της «Νέας οικολογίας» δεν έχει σχέση με την Πόλη μας, δικαίως οι Οικολόγοι - Πράσινοι μιλούν για κατασκευασμένο οικολογικό σχήμα.
Πρόκειται δηλ., για μια οργάνωση «μαϊμού» που επινοήθηκε στα εκλογομαγειρεία της ΑΔΕΚ με στόχο την εκλογική εξυπηρέτηση της παραπαίουσας παράταξης του Βλάχου; Δεν το πιστεύω!!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για τον κ. υποψήφιο της «Νέας οικολογίας» δηλώνεται, στην εφημερίδα του Βλάχου, ότι «ζει και εργάζεται στην Αθήνα», στη «διακήρυξη» συνεργασίας αναφέρεται ότι «συνεργαζόμαστε γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Πετρούπολη»!!!!
Μας δουλεύουν οι κατά τόπους "Μαυρογιαλούροι";
Πολίτης του Κόσμου ο κ. υποψήφιος; Βάλθηκε να μας μεταλαμπαδεύσει τις οικολογικές του ανησυχίες ή μήπως υπάρχουν κάποιες άλλες σχέσεις με την απερχόμενη διοίκηση; Ρωτάμε, μήπως;;


Είναι φανερή η αγωνία του Βλάχου να "αναβαθμιστεί" οικολογικά χρησιμοποιώντας μια "φούσκα" στο χρηματηστήριο της ψηφοθηρίας. Φαίνεται ότι οι μετοχές των "αριστερών" υποστηρηκτών του "της οικολογίας και των κηνημάτων" έχουν πιάσει πάτο στο εκλογικό σώμα και χρειάζεται επειγόνως ... οικολογικό λίφτινγκ!!!

Επειδή τέτοιες πολιτικές πρακτικές είναι πρωτόγνωρες για την Πόλη που ζούμε ας κλείσουμε με κάποιους σατυρικούς τίτλους που θα μπορούσαν να μπουν στο σημείωμα αυτό:

Πέφτουν οι παρατάξεις σαν το χαλάζι ... και ο θλιμμένος δήμαρχος αναστενάζει!!

Το πιο σύντομο ανέκδοτο: «Νέα Οικολογία»

Εκλογομαγειρέματα στην Πετρούπολη. Σας προτείνουμε το πιάτο της ημέρας: «ΑΔΕΚ με γαρνιτούρα «νέα οικολογία» και μπόλικο πράσινο … ΠΑΣΟΚ σε τσιμεντένιο φόντο»

Το μνημόνιο-διακήρυξη της ασυναρτησίας και η τρόϊκα του Βλάχου (ΑΔΕΚ - Ανήσυχη πόλη - Νέα οικολογία)


6 σχόλια:

  1. Ένας φίλος έκανε το εξής σχόλιο:
    "Ο Δήμος μας είναι φιλόξενος. Είναι προοδευτική στάση, επαναστατική θα έλεγα, να δεχόμαστε τους πολιτικούς πρόσφυγες όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και στους δημοτικούς συνδυασμούς εν όψει των εκλογών!!! Και οφείλουμε ένα μπράβο στον δήμαρχο και την παράταξή του που δέχθηκε να περιθάλψει στην αγκαλιά του τον "πράσινο" πολιτικό πρόσφυγα - μετανάστη από τη Νέα Σμύρνη!!! Ίσως μάλιστα είναι πρόσφυγας δεύτερης γςνιάς, συμπλήρωσε ο φίλος. "Ίσως μια φορά πρόσφυγες οι δικοί του από τη Σμύρνη, σίγουρα δεύτερη (;) φορά πρόσφυγας εκείνος από τη Νέα Σμύρνη!!! ... Ζούμε σε φιλόξενο δήμο. Ας είναι καλά ο δήμαρχος που φροντίζει να μας το θυμίζει!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς πρεπει να φυγουν,αυτοι που αλωσαν και λεηλατησαν τον Δημο.
    Ομως αλοιμονο , ερχονται τα χειροτερα.
    Για τουτο,προσεξτε τα σημεια και τις λεξεις.
    Ανθρωπος. Ηθος. Συνεπεια.

    Επιλεξτε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ υποψηφιους στο
    ψηφοδελτιο του ΘΩΜΑ ΚΟΤΣΑΜΠΑ

    Και τον Νικο Γιαλο με Μιχαλη Ανδρεακο
    για την περιφερεια.

    Και τον Δ. Παπακωνσταντινου να τον δουμε τον ανθρωπο στην αντιπολιτευση, γιατι οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρίξεις μια ματιά στα προεκλογικά φυλλάδια που τύπωσαν με δικά τους έξοδα οι περισσότεροι υποψήφιοι των παρατάξεων του Βλάχου, του Σκαληστήρα και του Ταλιούρα θα πάθεις πλάκα από τα κοσμιτικά επίθετα που στολίζουν τους εαυτούς τους!!!! Έχει πλημυρίσει η πόλη από ωραίες λέξεις τυπωμένες σε ιλουστρασιόν χαρτί, πεταμένες στους δρόμους και στα σοκάκια!!!

    Λέξεις, που ενδεχομένως θα ξεχαστούν από τους "νικητές" την επόμενη των εκλογών, όπως: "ήθος", "ανθρωπιά", "αξιοπρέπεια", "σεμνότητα", "τιμιότητα", "συνέπεια", "εργατικότητα", "γνώση", "εμπειρία", "αγνότητα", "ειλικρίνεια", "ανιδιοτέλεια", "ικανότητα", "εντιμότητα", "διαφάνεια", "πρόνοια", "ευαισθησία", "αναβάθμιση", "δημοκρατία", "λαϊκή συμμετοχή", "αγάπη", "αλληλεγγύη", "αισιοδοξία", "όραμα", "ιδέες", "ενότητα", "ελπίδα", "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ", "καθήκον", "προσδοκία", "αλήθεια", ....Περίπου όλα τα κοσμιτικά επίθετα του Μπαμπινιώτη!!!

    Μια πόλη πλημυρισμένη από παχιά λόγια και φτωχή σε έννοιες!!! Πλούσια σε παραμύθιασμα και φτωχή σε προσανατολισμούς. Μια πόλη με αγωνιστικές παραδόσεις που δεν άντεξε στις νέες συνθήκες για πολλούς λόγους...Μια πόλη με διοίκηση πλήρως ενσωματωμένη στο σύστημα...
    "Εάλω η Πόλις" για μια ολόκληρη οκταετία... και ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κανει εντυπωση αυτο που λες καλε μου φιλε
    γιατι σε ολη την Ελλαδα,οσο μπορεσα να δω
    τουλαχιστον,εχουνε κοψει το χαρτομανι.

    Ομως,προσεξε τις λεξεις που εχεις αντιγραψει
    στο σχολιο σου απο τα φυλλαδια των περιεργων αυτων ανθρωπων.
    Προσεξε τες.
    Δεν ειναι σαν ενας σωρος αδειες μπαταριες
    που περιμενουν την ανακυκλωση;
    Γιατι τα σημεια και οι λεξεις εχουν
    Φορτιο.
    Φορτιο που Δεν θα το αντιληφθουμε ποτε
    αν ειμαστε κακοι αγωγοι του φορτιου της καθε λεξης.
    Και ολοι αυτοι ειναι ΚΑΚΟΙ αγωγοι.

    Ειμαι βεβαιος, καλε μου φιλε, οτι αν συνδεσεις
    ολες αυτες τις λεξεις με τον Παλαιοκωστα
    θα λαμψουν σαν χριστουγενιατικο δενδρο,
    ενω μ΄αυτους...

    Ναι ,συμφωνω οτι τελειωσε η Πετρουπολη.
    Και τελειωσε πολυ ασκημα, γιατι η Διοικηση
    της δεν ειναι απλως ενσωματωμενη με το συστημα.
    Ειναι συνδεδεμενη με τον Βοθρο του συστηματος
    και πιστεψε με το εννοω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. « Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς ανθρώπους που δεν πάνε να ψηφίσουν » ή όταν παρασύρονται από τις επιθέσεις του λαϊκισμού συμπληρώνω .
    Τζόρτζ Νεϊθαν : Δημοσιογράφος
    Και ως λαϊκισμό εννοώ : Την εκμετάλλευση του συναισθήματος ,που παρακάμπτει την γνωστική επεξεργασία των δεδομένων .

    Θαυμάστε λαϊκίστικες μεθόδους και κριτική με αντιπαράθεση θέσεων για τη Πόλη !!!
    «…η λέξη «Πετρούπολη» αναφέρεται ΜΟΝΟ μια φορά!!!.... » τι εννοείς μ΄αυτό;

    Είναι προς τιμή του Δημάρχου Στ. Βλάχου ότι επεφύλαξε μια θέση στο ψηφοδέλτιό του για έναν οικολόγο πράσινο . Αναγνωρίζει την οικολογική διάσταση στην επίλυση των προβλημάτων .Για τούτο και υιοθέτησε πολλές από τις θέσεις μας .
    Αντι να συμβάλεις στο ν΄ ανοίξει ένα κύκλος συζητήσεων για θέματα που αφορούν την πόλη ,την ποιότητα ζωής ,τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας , την ανάδειξη δράσεων κοινωνικής οικονομίας ,το κυκλοφοριακό ,για το πώς να ξαναγίνουν ελκυστικοί οι δημόσιοι χώροι ,αντ΄ αυτού διολισθαίνεις στον λαϊκισμό και σε παλαιοκομματικές μεθόδους αντιπαράθεσης .Και αυτό το λες πολιτική αντιπαράθεση .

    Ας αφήσουμε πίσω αυτές τις λογικές αντιπαράθεσης κανείς δεν τις υιοθετεί . Αναγνωρίζω και σέβομαι τα λάθη σου στην «κριτική» που κάνεις , τα αποδίδω στην κακή πληροφόρηση που είχες . Χαλάρωσε και χαμήλωσε τους τόνους. Δεν μετριέται το ενδιαφέρον για έναν τόπο από το πόσο συχνά αναφέρεσαι σ αυτόν ή από το πόσο κοντά μένεις , αλλά από το πόσο υπεύθυνα στέκεσαι απέναντί του .
    Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
    Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος
    Στο συνδυασμό ΑΔΕΚ Πετρούπολης με τον Στ.Βλάχο .
    (6977 239 066)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνονόματε Δημήτρη δεν σε γνωρίζω προσωπικά θα μας ενδιέφερε η γνώμη σου για τις παρεμβάσεις του Βλάχου στην πόλη γιατί δηλώνεις και οικολόγος από ότι διαβάζω :
    Παιδότοποι
    Στον Αγ Δημήτρη για την δημιουργία παιδότοπου πρόσθεσε πάνω από 1000μ2 οπλισμένου σκυροδέματος αφαιρώντας χώμα για τη διαμόρφωση δαπέδου το οποίο επικάλυψε με ανακυκλωμένα ελαστικά αυτοκινήτων, το ίδιο και στην Κωνσταντινουπόλεως
    σε έκταση 500μ2
    πλατείες
    Ηρώων 21 Αύξησε την δαπεδόστρωση κατά 30% σε σχέση με την παλαιά διαμόρφωση της πλατείας ξερίζωσε πολυετή δένδρα για λόγους αισθητικής.
    Η πλατεία θα χρειασθεί να αναπλασθεί όταν εφαρμοσθεί η κυκλοφοριακή μελέτη.
    Πλατεία 150Α Δαπεδοστρώθηκε με υπόβαση οπλισμένου σκυροδέματος πάνω από το 70% της έκτασης του πολύπαθου χώρου της Ηρούς.
    Ποδηλατόδρομος οδού Σκουφά
    Μια παρέμβαση που αναστατώνει κυκλοφοριακά την πόλη κόντρα στις προτάσεις της κυκλοφοριακής μελέτης. Ένας ποδηλατόδρομος χωρίς λειτουργικό ρόλο αποσπασματικός περιμένοντας νέα ιδεολογήματα περί δικτύου ποδηλατοδρόμων χωρίς να σέβονται τις ανάγκες της πόλης σε κυκλοφορία.
    Δεν σε Ξέρω και δεν καταλαβαίνω τι οικολόγος δηλώνεις.
    Στη ζωή όμως είμαστε ότι νομιμοποιούμε με τις πράξεις μας
    Φιλικά σου προτείνω να επανεξετάσεις τη στήριξή σου σ ένα συνδυασμό που ταλαιπωρεί την πόλη την τελευταία 8 ετία
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή