Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μανία με το μπετόν αρμέ ακόμα και στο παραπέντε!

Δοκάρια από οπλισμένο μπετό για απλούς διαδρόμους! Στο Πανόραμα

Ευρώ υπάρχουν - τσιμέντο να γίνουν.

Κυριακή πρωί στην πλ. Α.Βελουχιώτη


Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κτυφό καμάρι. Τρέχει και δεν προφταίνει η ακάματη ( χα χα ) τρόικα που διχειρίζεται την τοπική μας εξουσία. Στο παρά πέντε προσπαθούν να δείξουν έργο. Οχτώ χρόνια δεν τους έφτασαν, τώρα τρέχουν!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα λέγαμε , αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι έτσι γιατί τους έχει γίνει έμμονη ιδέα το τσιμέντο. Κοντεύουν πιά να μας πνίξουν. Αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται να πούμε; Τόσο τους κόβει τόσο κάνουν; Είναι όμως έτσι ή υπάρχει και "βάθος" στον έρωτα με το τσιμέντο; Ας δούμε μερικά πρόσφατα παραδείγματα.

Πλατεία "Άρη Βελουχιώτη" 

Κυριακή μεσημέρι. Οι κάτοιοι συζητούν.
Είναι η πλατεία-πάρκο στην πάνω Πετρούπολη, Βαλτετσίου και Έλλης. Οι περίοικοι έχουν κινητοποιηθεί γιατί δεν θέλουν να κοπούν τα μεγάλα δέντρα, να αυξηθεί το τσιμέντο και να παραδοθεί η πλατεία στα τραπεζοκαθίσματα. Ζητούν από το Δήμο να ξανασχεδιάσει την ανάπλαση με σεβασμό στο υπάρχον πράσινο. Κανείς δεν τους άκουσε!  Κανείς δεν καταδέχτηκε να συζητήσει σοβαρά μαζί τους; Έτσι αντιλαμβάνονται το κεντρικό τους σύνθημα το "ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ"; Πάντως δεν εννοούν μαζί με τους πολίτες, με τους εργολάβους ίσως; Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και οι πολίτες είναι πλέον υποψιασμένοι. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και συζήτησαν μεταξύ τους. Αποφάσισαν να σχεδιάσουν την δική τους πρόταση για την ανάπλαση και να την καταθέσουν στην νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Μέχρι τότε δεν θα επιτρέψουν καμμιά εργασία στον χώρο της πλατείας.

Η τριγωνική πλατεία στο Πανόραμα.

Πρόκειται για το τρίγωνο που βρίσκεται μπροστά από τα γήπεδα τένις. Οι πληροφορίες μιλούν ότι ήδη έχει παραχωρήσει άδεια 40 τραπεζοκαθισμάτων σε παρακείμενο κατάστημα. Δείτε όμως τις φωτογραφίες. Προσέξτε τους οπλισμένους πεδιλοδοκούς ( !!!) που χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν διάδρομοι. Μπετόν αρμέ για ένα απλό διάδρομο. Δεν είναι μόνο υο τσιμέντο που άσκοπα γεμίζει τον τόπο, είναι και τα ευρώ που άσκοπα ξοδεύονται. Μήπως είμαστε υπερβολικοί, κακοπροαίρετοι, εμπαθείς;

Δείτε και τις επόμενες φωτογραφίες από το Ίλιον.

Αφορούν στην ανάπλαση μιας πλατείας στο τέλος της οδού Κονίτσης που ανήκει στον δήμο Ιλίου. Δείτε πως δηιουργούν διαδρόμους χωρίς ίχνος τσιμέντου, πως ενσωματώνουν όργανα για να παίζουν τα παιδία χωρίς λαστιχένιους τάπητές και πως οριοθετούν μικρά καθιστικά χωρίς μπετοαστρόσεις και επικαλύψεις με πανάκριβές πλάκες. Το μόνο που δεν φαίνεται, είναι το τσιμέντο που αφαιρέθηκε για να φυτευτούν περισσότερα δέντρα.



2 σχόλια:

  1. Έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε τον προϋπολογισμό των ανωτέρω έργων.
    κυκλοφορεί ότι ανέρχεται στις 400000 euro για την πλατεία Άρη Βελουχιώτη
    για Πανόραμα δεν ξέρω.
    Έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε την θέση των υποψηφίων Ταλλιούρα Φίντζου Γιώγου σχετικά με την έγκριση των μελετών και την δημοπράτηση των συγκεκριμένων έργων, του Γιώγου για ιστορικούς λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα ρε Γιάννη. Τι τρέλα είναι αυτή με το οπλισμένο μπετόν για απλά παρτέρια και παιδικές χαρές λες και είναι οχυρά και θα ταμπουρωθούμε από πίσω. Αλλά δεν είναι τρέλα είναι μάλλον τρελή κονόμα, σε βάρος της αισθητικής και του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή