Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η επόμενη μέρα

Η εκλογές τελείωσαν. Τι μας επιφυλάσσει η επόμενη μέρα; Κατ΄αρχήν ηρεμία, πολύ ηρεμία. Ως να έπεσε γραμμή για σιγή ασυρμάτου. Δεν  υπάρχουν "νέα", δεν κυκλοφορούν φήμες το ενδιαφέρον έχει πέσει στο ναδίρ.
Ο νικητής των εκλογών προφανώς και θα ψάχνεται για να κατατοπιστεί, να δει πως και από που θα ξεκινήσει. Η μοναδική δημόσια εμφάνισή του ήταν η παρουσία του στην συνέλευση των κατοίκων για το μέλλον της πλατείας Α. Βέλουχιώτη. Ο Θ. Κοτσαμπάς άκουσε τις απόψεις των κατοίκων για τα σχέδια ανάπλασης της πλατείας, πάρκο το ονομάζουν και έτσι είναι, και υποσχέθηκε να ενημερωθεί σχετικά με το νομικό μέρος της υπόθεσής αφού ο Δήμος έχει υπογράψει σύμβαση ύψους περίπου 250.000€ με ποινική ρήτρα που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε, ανέρχεται στο 60% του συνολικού ποσού. Αν αυτό είναι ακριβές τότε η υπόθεση κρύβει δυσκολίες. Το έργο δεν μπορεί να εκτελεστεί ως έχει σχεδιαστεί διότι θα πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος της υψηλής βλάστησης του πάρκου αλλά και η διακοπή της σύμβασης ίσως αποδειχθεί ασύμφορη για τον δήμο και εξαιρετικά επωφελής για τον εργολάβο. Η θητεία του Θωμά ξεκινά με ένα δύσκολο στοίχημα.
Κατά τα άλλα τα νεώτερα είναι και λίγα και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ανάγονται στην σφαίρα της παραπολιτικής. Αναφερόμαστε στον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο χώρο της συντηρητικής παράταξης μετά το χαμηλότερο των προσδοκιών εκλογικό ποσοστό που επέτυχε ο Θ. Σκαλιστήρας. Μια περιήγηση στο Petroupolis forum είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι αντιδράσεις του ηττημένου των εκλογών. Ο κ. Βλάχος συνεχίζει με ίδιο μοτίβο, για όλα φταίνε οι συνεργάτες του που τον εγκατέλειψαν, συνεργάτες που στο παρελθόν ήσαν άξιοι αλλά τώρα είναι για τα μπάζα. Αν έχετε την απαραίτητη αντοχή  δείτε περισσότερα εδώ. 

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια...κ χωρίς να έχει πιά ιδιαίτερη σημασία,ποιός-α ήταν αντιδήμαρχος όταν έγιναν αυτές οι μελέτες-συμβάσεις,γιά τις πλατείες;
    Αν πάντως είναι η μητέρα,της οποίας η κόρη,από τον Βοτανικό τις -πολεμάει-μιλάω γιά την στρογγυλή,προσπαθεί με την δράση της να σώσει την Αρη Βελουχιώτη,απλά έχει ενδιαφέρον για το πόσο διαφορετικά βλέπουν...οι νέοι άνθρωποι τα πράγματα,είχα αναφερθεί σε προηγούμενο σημείωμα,για τους γονείς με δράση ,στην πόλη κ αν τουλάχιστον συμβουλεύονται τα παιδιά τους.Οποιος ξέρει ποιός ήταν,ας γράψει,εμένα κάτι μου λέει με τους χρόνους που έγιναν τα συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή