Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

150 υπάλληλοι στο Μαξίμου !!!! Όταν δε θέλει ή δε μπορεί να σκεφτεί ο πρωθυπουργός ... συσκέπτονται οι υπάλληλοι !!!!


Σε πρότυπα «Λευκά Οίκου» οργανώνεται το Μέγαρο Μαξίμου με εξειδικευμένο προσωπικό (;) και συνεργάτες (;)...

Θα υπάρξουν επτά νέες διευθύνσεις με ταυτόχρονες καταργήσεις άλλων γραφείων στο Μαξίμου. Πρόκειται για τις «μονάδες» παραγωγής πολιτικής, επικοινωνιακού σχεδιασμού, παρακολούθησης κυβερνητικού έργου, καινοτόμων πολιτικών (sic!!), διοίκησης και οργάνωσης, συντονισμού ειδικών προτεραιοτήτων, και σχέσεων με την κοινωνία (των εχόντων και κατεχόντων).

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα οι θέσεις των προϊσταμένων γραφείων θα μετατραπούν σε θέσεις προϊσταμένων μονάδων. Οι σημερινοί 125 υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου θα γίνουν 150.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ισχυρότερη μονάδα είναι αυτή του πολιτικού σχεδιασμού για την επίτευξη κυβερνητικών στόχων, δηλαδή την διαχείριση του κυβερνητικού έργου, την παρακολούθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών και την διαχείριση κρίσεων. Είναι, λέει, η "μονάδα" που συνδέει τον πρωθυπουργό με την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ , τα υπουργεία και τους πολίτες.

Φυσικά η στελέχωση του πρωθυπουργικού γραφείου δεν πρόκειται να γίνει με μετατάξεις από τον ΟΣΕ ή τις ΔΕΚΟ που κλείνουν. Τώρα, τι ρόλο παίζουν οι σαραντατόσοι υπουργοί και υφυπουργοί, τα πολλαπλάσια κυβερνητικά στελέχη στην παραγωγή πολιτικής, ώστε να χρειάζεται ειδική μονάδα υπαλλήλων για την παραγωγή πολιτικής , μονο ο προσωπάρχης του... "Λευκού Οίκου" μπορεί να γνωρίζει. Μάλλον δε χρειάζεται οποιαδήποτε λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος πέραν εκείνης που απαιτούν η τρόικα, οι τραπεζίτες και η παρασιτική ολιγαρχία του τόπου. Και δεν άλλη από την αποδόμηση της κοινωνίας και των εργαζομένων.

150 υπαλλήλοι είναι αρκετοί; Μήπως θα έπρεπε να τους διπλασιάσει ο φωστήρας πρωθυπουργός για να ισοπεδώσει γρηγορότερα τη χώρα; Πριν ξυπνήσει το "θύμα" και θελήσει "νάρθει ανάποδα ο ντουνιάς".....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου