Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Δημοτικός Καζαμίας 2011… για γέλια και για κλάματα!!!


Γενάρης.
Αναλαμβάνει η νέα διοίκηση. Ο νέος Δήμαρχος της πόλης διορίζει τους πέντε αντιδημάρχους με την εντολή να ανακαλύψουν τάχιστα τον αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο. Η παλιά διοίκηση παρέδωσε αδιευκρίνιστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, υποσχέσεων διορισμού, εσωκομματικών ερίδων, … παρέδωσε γενικώς το …πνεύμα της. Αγνοείται η τύχη των απολογισμών των νομικών προσώπων του Δήμου, της δημοτικής επιχείρησης, της οικονομικής διαχείρισης της απελθούσας διοίκησης. Η ανεύρεση στοιχείων για τη σύνταξη σχετικού πορίσματος και τον καταλογισμό ενδεχόμενων ευθυνών ανετέθη σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για σίγουρα αποτελέσματα!!!! Οι λοιπές δημοτικές κινήσεις αναμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου Δημάρχου.
Οι υπόλοιποι αναμένουμε τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟ…..

Φλεβάρης.
Ανατροπές στις διοικήσεις των οργανισμών. Την ευθύνη του Πολιτισμού αναλαμβάνει το συντονιστικό αθλητικών συλλόγων της πόλης. Η αντιπολίτευση εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την αποδόμηση του δικού της πολιτιστικού “θαύματος” της προηγούμενης οκταετίας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανωτέρας δραματικής σχολής προτείνεται για πρόεδρος του Δημοτικού αθλητικού οργανισμού. Το δημοτικό ωδείο αναβαθμίζεται σε κρατικό παρά τη λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων της κεντρικής διοίκησης. Τα βρέφη και τα νήπια κάνουν κατάληψη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδρώντας για τα υπέρογκα τροφεία και την καταπίεση από τους γονείς … Ο τέως δήμαρχος καταλαμβάνει τον Βοτανικό κήπο ζητώντας επανάληψη των δημοτικών εκλογών. Οι παρευρισκόμενοι του συμπαραστέκονται κατανοώντας το δράμα του…
Ο Περιβαλλοντικός όμιλος συνεχίζει το χαβά του…

Γελοιογραφία του Στάθη του 1995. Τότε και τώρα τα ίδια!!!

Μάρτης.
Η νέα διοίκηση ψάχνει τρόπους να "νομιμοποιήσει" τους εργαζόμενους με σύμβαση που προσελήφθησαν από την προηγούμενη διοίκηση. Η «καυτή πατάτα» στα χέρια της αριστερής διοίκησης του Δήμου που καλείται να βρει λύση τακτοποίησης των, κατά Πάγκαλο, «κοπριτών». Η ιστορική φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκ των καθοδηγητών των «κοπριτών» ότι : «Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί..…», τόσο χαροποίησε τον Κοτσαμπά και τη νέα διοίκηση του Δήμου, που μελετούν σοβαρά να προσλάβουν και όλους εκείνους τους καθοδηγητές-εκμαυλιστές των «κοπριτών» που έκαναν τις προσλήψεις στο Δήμο για μια χούφτα … ψήφων (κατά Πάγκαλον!!!).

(Σχόλιο εκτός … προγράμματος: Η «καταδίκη» της Αριστεράς!!! Να προσπαθεί να βρει λύση για εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν, που απαξιώνει και εκπορνεύει το σύστημα, που το δικαίωμα στην εργασία το εμπορεύεται χυδαία, και την κατάλληλη στιγμή τους πετάει στα αζήτητα ως.. «κοπρίτες». Και οι «κοπρίτες» τι κάνουν; Θα ξανατρέξουν σκύβοντας την …κατάλληλη στιγμή; Θα επιβεβαιώσουν αυτούς που λένε: «τα πρόβατα ψηφίζουν το βοσκό τους»;)

Απρίλης.
Ο Κοτσαμπάς καλεί σε αγωνιστικές διεκδικήσεις τους κατοίκους για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων του Καλλικράτη. Εκατοντάδες συνταξιούχοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ σταματούν τον Δήμαρχο στο δρόμο και του δίνουν τη σύνταξή τους για να σωθεί ο Δήμος από οικονομικό αδιέξοδο. Ο πρωθυπουργός Γιωργάκης έχει πάθει την πλάκα του με τους Πετρουπολιώτες γέροντες…. Στο δημοτικό παντοπωλείο φθάνει Γερμανική «βοήθεια» από ληγμένα τρόφιμα προσφορά των super markets της συμμάχου χώρας.... Ο τέως δήμαρχος συνεχίζει την κατάληψη στο Βοτανικό με απεργία πείνας και μοναδικό αίτημα την επανάληψη των εκλογών!!! Ο καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καλείται να παρακολουθεί την υγεία του, εκ του σύνεγγυς. Τα spreeds στα ύψη. Η χοληστερίνη πέφτει σταθερά….. Φέτος το Πάσχα τα αιγοπρόβατα έκαναν κατάληψη στα σφαγεία ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής. Οι χορτοφάγοι - οικολόγοι πανηγυρίζουν. Ακόμα περιμένουμε τους απολογισμούς των δημοτικών οργανισμών της απελθούσας διοίκησης του Δήμου.

Μάης.
Μεγάλη εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη μας οργανώνει η δημοτική αρχή στο Άλσος Αγ. Δημητρίου. Κυριαρχούν τα συνθήματα: «Επιστροφή στο οκτάωρο», «όχι στον εργασιακό μεσαίωνα», ….. «Πάγκαλε να χαίρεσαι τον παππού σου», «Λευτεριά στα φυλακισμένα ... μυαλά», «απαθείς πολίτες δούλοι ισοβίτες», και άλλα ...αναρχικά συνθήματα!!! Από τον κατειλημμένο Βοτανικό ακούγεται το σύνθημα: «Εκλογές εδώ και τώρα»!!!! Σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας: Η ανεργία έπεσε από 65% στο ελπιδοφόρο 64,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα spreeds έπεσαν στις 1200 μονάδες. Ο Δήμος εισέπραξε υποσχέσεις για απόδοση καθυστερούμενων πόρων. Οι συνταξιούχοι έδωσαν και το δώρο του Πάσχα στον Κοτσαμπά!!! Η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλει τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Δήμαρχο για έλλειψη αγωνιστικού πάθους και υποχωρητικότητα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στην πλουτοκρατία. Τα ΜΜΕ εξαίρουν το αγωνιστικό φρόνημα του τέως δημάρχου….. Προετοιμάζεται το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου Πέτρας.…
Μ’ εκείνους τους απολογισμούς τι θα γίνει επιτέλους;

Ιούνιος.
Συνεχίζεται πυρετωδώς η σύνταξη του φιλολαϊκού, δωρεάν καλλιτεχνικού προγράμματος του Θεάτρου Πέτρας. Δεκαπέντε θεατρικές παραστάσεις με τα Μπαλέτα Μπολσόϊ. Πέντε Κουβανέζικα χορευτικά. Δέκα κινηματογραφικές προβολές (Ιβάν ο τρομερός, Αλέξανδρος Νιέφσκι, η μάχη τουΣτάλινγκραντ, η Μάνα του Γκόργκι, κλπ.). Δέκα συναυλίες με Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Διονύση Τσακνή. Συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ο Ελληνοσοβιετικός Σύνδεσμος φιλίας και συνεργασίας, η Ομοσπονδία γυναικών Ελλάδας, κ.ά. Σε ειδική τελετή θα τιμηθεί ο εξαντλημένος τέως δήμαρχος για την κατ' εξακολούθηση εξαντλητική αγωνιστική του στάση (την τιμητική πλακέτα θα παραλάβει αγωνιστής εκπρόσωπος της αγωνιστικής του παράταξης). Οι λοιπές παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλουν τη διοίκηση γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ο Ελληνοκουβανικός σύνδεσμος φιλίας και αλληλεγγύης.
Ο ΠΑΟ πήρε το νταμπλ!!!!

Ιούλιος.
Λόγω ανέχειας και περικοπών δεν έχει άλλο καλαντάρι για φέτος. Ο Καζαμίας έκανε κατάληψη στο laptop, φωνάζοντας «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο τέως…»

2 σχόλια: