Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση


Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του πρότεινε δέσμη 15 μέτρων για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης αλλά για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει, όπως τόνισε ο Φ. Κουβέλης, να πρωτοστατήσει, για να αλλάξουν ριζικά τα κυβερνητικά μέτρα, με στόχο τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κράτους και της διοίκησης και την υλοποίηση νέου αναπτυξιακού προτύπου.
Υπογράμμισε επίσης ότι η αντιμετώπιση και η υπέρβαση της κρίσης για την Ελλάδα θα κριθεί σε τρία μέτωπα:
-στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
-στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων
-στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας οικολογικής και βιώσιμης έξω από το πελατειακό σύστημα και υπέρ των πολιτών.
Ταυτοχρόνως άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι τεμαχίζει με ανισότητες την ελληνική κοινωνία και δημιουργεί αίσθηση αδιεξόδου.
«Δεν υπάρχει πλέον καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά υπόσχεση, που το ΠΑΣΟΚ αλλά και η κυβέρνησή του έχουν θέσει, έθεταν ή θέτουν και που την επόμενη εβδομάδα ή έστω το επόμενο δεκαπενθήμερο να μην την ξεπερνούν. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει ένα "ως εδώ"», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Λεβέντης και Νίκος Τσούκαλης, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης, ο Αντώνης Καρράς. Ακόμα οι συγγραφείς Βασίλης Βασιλικός και Χρήστος Χωμενίδης, ο τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο δημοσιογράφος Σοφιανός Χρυσοστομίδης, ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Κωστής Παπαϊωάννου και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Παναγιώτου και Μάκης Γιομπαζολιάς, ενώ χαιρετισμό απέστειλε από τη Φλώρινα όπου περιοδεύει ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

aristerastiblogosfera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου