Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Νέα Διοίκηση στον Δήμο από την νέα γενιά.

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 2/1/2010, οι δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρόντες 32 από τους 33 νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι. Απουσίαζε, για οικογενειακούς λόγους, ο Θ. Φιλίππου, σύμβουλος της πλειοψηφίας. 

Πρόεδρος του ΔΣ εκλέχθηκε ο Ν. Μαλαθρίτης (24 έγκυρα, 6 λευκά και δύο άκυρα). Ο νέος πρόεδρος υποδείχθηκε από την πλειοψηφία με την διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας ανάμεσα στους 19 παρόντες συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην οποία ψηφοφορία έλαβε 17 ψήφους ενώ υπήρξαν και 2 άκυρα. 

Αντιπρόεδρος και γραμματέας εκλέχθηκαν αντιστοίχως οι Ν. Σακούτης, από την παράταξη Βλάχου (20 έγκυρα, 5λευκά και 7 άκυρα) και ο Π. Παρασκευόπουλος, από την παράταξη Σκαλιστήρα (26 έγκυρα, 1 λευκό και 5 άκυρα) 

Εκλέχθηκαν στην συνέχεια οι δύο επιτροπές ( Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής) που προβλέπονται από τον "Καλλικράτη" Στις επιτροπές αυτές συμμετέχουν, εκτός του Δημάρχου που προεδρεύει, 5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 3 από την μειοψηφία. Ο ρόλος των επιτροπών είναι σημαντικός στην διοίκηση του Δήμου και γιαυτό οι 4 παρατάξεις της μειοψηφίας έπρεπε να συνεννοηθούν για την κατανομή των 6 θέσεων που τους αναλογούν. Η συνεννόηση ήταν άκαρπη με ευθύνη της παράταξης Βλάχου που αξίωνε τον αποκλεισμό της Ν.Φίντζου και από τς δύο επιτροπές. Τον χειρισμό αυτό τον πλήρωσαν τελικά ο Κ. Χριστόπουλος και ο Ν. Σακούτης που δεν εκλέχθηκαν, από τους συμβούλους της μειοψηφίας, στις θέσεις που πρότεινε η παράταξή τους. 

Τελικά οι σύνθεση των επιτροπών διαμορφώθηκε ως εξής: 

Επιτροπή Οικονομικών 

Βενέτη Ελευθ. (από την πλειοψηφία με 29 ψήφους από τους 32) 
Ζορμπά Ανθή (από την πλειοψηφία με 30 ψήφους από τους 32) 
Πουλογιαννοπούλου Β. (από την πλειοψηφία με 30 ψήφους από τους 32) 
Ραγκούσης Εμμ. (από την πλειοψηφία με 29 ψήφους από τους 32) 
Σίμος Ευάγγ. (από την πλειοψηφία με 29 ψήφους από τους 32) 

Λάπας Θ. (από την μειοψηφία με 24 ψήφους από τους 32) 
Θεοδωρακόπουλος Η. (από την μειοψηφία με 26 ψήφους από τους 32) 
Σκαλιστήρας Θ. (από την μειοψηφία με 27 ψήφους από τους 32) 

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 

Από την πλειοψηφία :Απολλωνάτος Ελ , Γερασιμίδης Γ, Ζορμπά Ανθή, Κανέλλη Ζαχ. και Κατσαμάκης Β και από την μειοψηφία Κακαβάς Ν. , Κάκαλης Π. , Φίντζου Ντ. 

Στο τέλος των διαδικασιών ο νέος Δήμαρχος ζήτησε την συνεργασία όλων των παρατάξεων για να επιλυθούν τα προβλήματα τη πόλης και δεσμεύτηκε ότι και στις δύο επιτροπές διοίκησης να προσκαλούνται εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ξεπερνώντας έτσι στην πράξη το πρόβλημα της μη εκπροσώπησης της ΑΔΕΚ στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και της Παρέμβασης Πολιτών στην Επιτροπή Οικονομικών. 

Ο κ. Κοτσαμπάς ανακοίνωσε επίσης τους νέους αντιδημάρχους, τους στενούς του συνεργάτες ( όπως είπε) για την επόμενη διετία, τα ονόματα των οποίων είναι: 

Βενέτη Ελευθερία (Οικονομικά), Ζορμπά Ανθή (Τεχνικά), Ραγκούσης Εμμανουήλ (Διοίκηση-Ποιότητα Ζωής), Σίμος Ευάγγελος (Πολιτισμός-Αθλητισμός) και Φιλίππου Θανάσης ( Κοινωνική πολιτική - Παιδεία)


Σίμος Ευάγγελος
Βενέτη Ελευθερία
Ζορμπά Ανθή

2 σχόλια:

  1. Εγω θα πω Σιδεροκεφαλοι!!!
    Θα τους θυμισω οτι τους ψηφισαμε για το καλο της ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ και να φροντισουν να γινουν γνωστοι για το θετικο τους ΕΡΓΟ
    Εμεις ΕΔΩ θα ειμαστε και αν το ζητησουν ΚΑΙ διπλα τους, αν τους επιτρεπεται κατι τετοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή