Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Εν αρχή ήν ο σπόρος

ΤΑ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΡΑ


Άλλη μία ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε η αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα "Βοτανικός  Κήπος Πετρούπολης". Την Κυριακή που μας πέρασε, μικροί και μεγάλοι έζησαν την εμπειρία δημιουργίας σπορόφυτων παραδοσιακών ποικιλιών. Την ίδια μέρα ο περιβαλλοντικός Όμιλος ξεκίνησε την δοκιμαστική σπορά προ-βλαστημένων σπόρων βελανιδιάς, σπόρους που παραχωρήθηκαν από τους εθελοντές δασοπυροσβέστες Καισαριανής. 
Στην δημιουργία του σπορείου στον Βοτανικό Κήπο συμμετείχαν μικροί φίλοι του ΟΙΚΙΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου. Δείτε πως περιγράφουν τις εντυπώσεις τους.

ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ!!!

Βρεθήκαμε σήμερα το πρωί, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο- Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης "Εν αρχή ην ο σπόρος", οργανώθηκε ένα ανοικτό σπορείο, όπου μικροί και μεγάλοι φύτεψαν σπόρους από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες, που θα χαριστούν στη γιορτή του Απρίλη.
Σκοπός να βοηθήσουμε στη διατήρηση και διάδοση τους, επαναπροσδιορίζοντας αξίες που χάνονται. λόγω της εμπορευματοποίησης της διατροφής μας.
Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣακια ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία, φύτεψαν διάφορους σπόρους μαρούλια, ντομάτες, χειμερινό πεπόνι, πιπεριές "χλωρίνης" (όπως τις έλεγαν), πήραν σε μικρά σακουλάκια διάφορους σπόρους να φυτέψουν και σπίτι τους, με τη δέσμευση προς τους διοργανωτές, πως θα φέρουν τους σπόρους που θα βγάλουν τα φυτά τους για να ενισχύσουν την "τράπεζα σπόρου" που έχει δημιουργήσει ο Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος.


Ο Ε.Κ.Χ Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη, είναι ένα παράδειγμα αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, όπου ενεργοί πολίτες αποφάσισαν να καταλάβουν τα δύο διαλυμένα κτίρια για να τους δώσουν ξανά ζωή, να τα μετατρέψουν σε ένα χώρο πολιτισμικής δημιουργίας, οικολογικών – κοινωνικών δράσεων ,ανοιχτό σε όλη την κοινωνία. Ένα χώρο μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και ιδεοληπτικά προσχήματα! Έναν Ελεύθερο, Δημόσιο και Κοινωνικό Χώρο!!!
Περισσότερα εδώ... 


ΦΥΣΙΚΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!


ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ "ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ"
ΕΔΩ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΗ Η "ΣΠΟΡΑ"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου