Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Να πάρει τέλος το δράμα στη Φυλή: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 17/4

Συγκέντρωση στην λ. Φυλής, στην έξοδο προς Αττική οδό
Το Ραντεβού μας στην Πετρούπολη είναι 10:30πμ  έξω από το καφέ ΑΣΤΥ (πλατεία ΗΡΩ)
  Να απαιτήσουμε την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού με τον αποκλεισμό των καμουφλαρισμένων μεθόδων που οδηγούν στην καθολική καύση και με την υιοθέτηση ήπιων μορφών διαχείρισης (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση).Να απαιτήσουμε την δίκαιη γεωγραφική κατανομή των εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής (κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων, κέντρα κομποστοποίησης, ΧΥΤ υπολειμμάτων) έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν η κατάργηση του ΧΥΤΑ Φυλής στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Η επιλογή «Όλα τα θάβω - Όλα τα καίω, στην Φυλή» δεν είναι μόνο κίνδυνος θάνατος, δεν είναι μόνο σπατάλη πολύτιμων φυσικών πόρων , δεν είναι καν η πιο φτηνή λύση. Εν μέσω κρίσης, σε καιρούς που το ζωνάρι σφίγγει αλύπητα, επιλέγουν να μας φορτώσουν την πιο ακριβή μέθοδο και απορρίπτουν απλές λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, που κοστίζουν 3-4 φορές πιο λίγο και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας,
Δεν είναι αργά. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να κερδίσει η λογική και όχι ο εργολάβος. Υπάρχει ακόμα χρόνος να κάνουμε τα βήματα που πρέπει προς την κοινωνία της ανακύκλωσης. Να μειώσουμε αυτά που πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη και να απαιτήσουμε να πληρώνουμε μόνο για όσα πετάμε . Να διαχωρίσουμε στην πηγή τα ανακυκλώσιμα, να κάνουμε λίπασμα από πράσινα υπολείμματα. Μειώνοντας στο ελάχιστο τα υπολείμματα που πρέπει να ταφούν, μπορούμε να κατανείμουμε με δίκαιο τρόπο τις αναγκαίες εγκαταστάσεις διαχείρισης. Να προγραμματίσουμε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, να προστατέψουμε το περιβάλλον για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία.
* Πηγή Το Ποικίλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου