Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια μετά το συλλαλητήριο


Orestis Panagiotou/European Pressphoto Agency
Violence Mars Greek General Strike, The wall street journal
www.in.gr
Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα. Ένας 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Σύμφωνα με την τοπική ΕΙΝΑΠ, του συνδικαλιστικού φορέα των ιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος δέχθηκε το πλήγμα στο κεφάλι στην αρχή της Πανεπιστημίου, μπροστά σε γνωστό μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για μεταφορά τραυματιών από την Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 12 άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το οποίο εφημέρευε χθες Τετάρτη.
Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν στην αρχή της οδού Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σώμα της πορείας πέταξαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Στη συνέχεια οι συγκρούσεις εξελίχθηκαν σε πετροπόλεμο, με τους διαδηλωτές να σπάνουν κομμάτια μαρμάρου από καταστήματα επί της Πανεπιστημίου και μέχρι το ύψος της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη.
Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν στα Εξάρχεια, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έγιναν συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τις οδούς Τζωρτζ και Στουρνάρη, όπου ομάδα διαδηλωτών είχε οχυρωθεί νωρίτερα μέσα στο Πολυτεχνείο.
Από την τοπική επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «βαρβαρότητα» και δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκαν «χτυπημένοι από τα ΜΑΤ».
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «δεκάδες τραυματισμένοι-χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.
»Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου