Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»... εγκατάλειψη ΚΑΙ μαφιόζικες επιθέσεις

Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, η ΕΥΔΑΠ το νερό ενώ απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι. Η φύλαξη είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μένει απροστάτευτο απέναντι σε κάθε λεηλασία. Κοντά σε όλα αυτά ήρθαν και οι μαφιόζικου τύπου επιθέσεις στον πρόεδρο του ΔΣ.

Με έκταση ~1.000 στρεμμάτων, λίγο μικρότερο από το Hyde Park του Λονδίνου, και έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, το πάρκο είναι ένας μοναδικός βιότοπος με πέντε τεχνητές λίμνες, ένα μοναδικό στο είδος του πάρκο αναψυχής και περιβαλλοντικής "εκπαίδευσης". Τουλάχιστον αυτό ήταν το όραμα πάνω στο οποίο άρχισε να "χτίζεται" το !987 όταν ξείνησαν οι πρώτες μελέτες από τον Οργανισμό Αθήνας οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται το 1993 σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το όραμα έχει πλέον θαμπώσει και η όλη εικόνα θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις. Ακόμα και έτσι όμως υπάρχουν συμφέροντα που "βολεύονται" από την παράλυση και την ακυβερνησία. 
Είναι αυτά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης Γιάννης Μιχαλόπουλος από δύο άγνωστα άτομα, για τα οποία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Φορέας αναφέρεται ότι «εκτελούσαν αποστολή». 
Στη ανακοίνωση ατή του φορέα αναφέρεται ακόμα ότι «η οργανωμένη απόπειρα εκφοβισμού δεν πρόκειται να εμποδίσει την προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση για να δώσει λύση στα προβλήματα». 
Κάνει επίσης λόγο για «συμφέροντα που επιθυμούν να παραμείνει το πάρκο σε καθεστώς παράλυσης και ασυδοσίας» και καταλήγει με την "έκκληση προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας καθώς και προς τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν γρήγορα και αποφασιστικά στις ενέργειες εκείνες που θα θωρακίσουν το πάρκο Τρίτση, θα το καταστήσουν βιώσιμο και ικανό να επιτελέσει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε".



22/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου