Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη- Πατάνε γκάζι οι 58

Δημοσιεύτηκε 20/01/2014 , στην "Μεταρύθμιση"
Ανεβάζουν τους ρυθμούς οι 58+ με στόχο να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έως το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσει η Παράταξη, να ασχοληθεί με τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαϊου.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου που έγινε την Κυριακή, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα – μέσα στο επόμενο 20ήμερο- η εθνική δικτύωση με ομάδες πρωτοβουλίας σε όλους τους νομούς της χώρας. Παράλληλα οργανώνονται εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ιδιαίτερη σημασία, δίνουν οι διοργανωτές στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο (Τρίτη 21 Φεβρουαρίου) στις 7 μμ, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Περιστέρι, με ομιλητές τον Γιάννη Βούλγαρη και τον Σταύρο Μπένο.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκδήλωση στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 26/1/ στις 11.00 στο Θεατράκι Χηλής (1ο Γυμνάσιο, οδός Χηλής 12 και Τριπόλεως), με εισηγητές:

-Καρακωστάκη Χαριτίνη, Κοινωνιολόγο, -Κατσαμούρη Αστέριο, Καθηγητής ΑΠΘ και Παυλίδου Νιόβη, Καθηγήτρια ΑΠΘ

Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λάρισσα, το Άργος και άλλες πόλεις

Παράλληλα, συνεχίζεται κμε ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία του Προγράμματος, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα μέσα Φεβρουαρίου.

Θα αποτελείται από δύο σκέλη.

1. Η Ελλάδα στην Ευρώπη, που θα περιέχει τις θέσεις για όλα τα θέματα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

2.Τι Ελλάδα θέλουμε: Θα περιέχει τρεις τομείς,

α) Πολιτικό σύστημα και θεσμοί

β) Οικονομία

γ) Κοινωνικό κράτος

Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πορεία της Πρωτοβουλίας. Η αποφάση της 12/1 για τον σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θεωρείται πολύ σημαντική, ενώ στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για συγκεκριμένα άτομα που συζητούνται για την ηγεσία του σχήματος, οι 58+ απαντούν πως υπάρχει η συλλογική ηγεσία. Παράλληλα, εξετάζονται οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιλογή των υποψηφίων στις ευρωεκλογές. Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η άποψη που επικρατεί είναι πως η επιλογή και η στήριξη των υποψηφίων θα αποφασιστεί απο τις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, δεδομένη θεωρείται η στήριξη της γνωστής «Κίνησης των 6 δημάρχων». Τέλος, οι τελικές αποφάσεις για όλα τα θέματα θα παρθούν από ένα Πανελλαδικό σώμα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου