Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προς 58. Μια επιστολή.






Αγαπητοί 58

Είμαι ο Γιάννης από την Πετρούπολη. Άκουσα τα τελευταία νέα και πολύ στενοχωρήθηκα. Ξεράθηκe η Ελιά λέει ο ένας, την έφαγε ο δάκος λέει ο άλλος.

Βρήκα τον φίλο μου τον Κοσμά. Πολύ απογοητευμένος. Μίλησα με τον Αντώνη και ήταν θυμωμένος, αποδείχθηκαν λίγοι, πολύ λίγοι, όλοι τους είπε. Και εννοούσε αυτό το «όλοι τους». Τα ίδια και ο Παναγιώτης από το Περιστέρι, ο Γιώργος από τα Εξάρχεια, η Δώρα από το Χαλάνδρι…

Μετά είπα να σας γράψω ένα γράμμα.

Για ένα μόνο λόγο.

Εκεί που θα μαζευτείτε για να γράψετε την τελευταία σας, πιθανόν, ανακοίνωση να ξέρετε ότι δεν θα είσαστε μόνο εσείς παρόντες στην αίθουσα. Θα είμαστε και εμείς. Νοερά μεν αλλά θα είμαστε εκεί. Όλοι εμείς που πήραμε το μήνυμα και το κάναμε συγκεντρώσεις, ομιλίες , ομάδες πρωτοβουλίας.

Πέρασε καιρός από τότε που πήρατε την πρωτοβουλία σας. Τότε είσαστε 58. Τώρα είμαστε πολύ περισσότεροι.

Στις αποφάσεις που θα πάρετε λοιπόν, ας έχετε υπόψη σας ότι δεν εκπροσωπείτε τον εαυτό σας αλλά και όλους εμάς. Αν αυτό είναι μεγάλο βάρος στις πλάτες σας να μας καλέσετε και όλοι μαζί να αποφασίσουμε για το «τι θα κάνουμε».

2 σχόλια:

  1. Ειμαι κα γω ο Πετρος που ενοιωθα ασχημα στην αρχη της κινησης γιατι ημουν επιφυλακτικος οχι για τις προθεσεις σας αλλα για την αποφασιστηκοτητα σας και την
    αποτελεσματικοτητα σας. Δηστυχως ειχα δικιο και γι αυτο θα τα ακουσετε....
    Σας θυμαμαι παντα.να προσεγκιζετε την πολιτικη με εναν ελιτιστικο τροπο ωσαν να μην αφορα τον λαο και τα αμεσα καθημερινα προβληματα του.
    Οι απιστευτες αναλυσεις σας οταν καιγεται το σπιτι μας θυμηζουν την γνωστη φραση της Αντουανετας < Αν δεν εχει ψωμι ο λαος να φαει παντεσπανι>.
    Καθηγηταδες μου και πνευματικοι Ταγοι μου, δειξατε με τον χειροτερο τροπο οτι οταν σας χρειαζομαστε δεν ειστε εδω.Και αν εσεις δεν μπορειται να καταλαβετε οτι για να σβηστει η πυρκαια που καιει την χωρα πρεπει καποιοι να τσουρουφλισουν την ουρα τους ε!!! δεν ειμαι αμορφωτος εγω που θα σας πω ...κοτες!!!!
    Ετοιμος ημουν να δεχθω οτι πραγματι ηρθε η ωρα να αποσυρουμε εκεινα τα λαμογια με την παλιοκοματικη λογικη και μπλα μπλα μπλα.Κι οτι να, υπαρχουν νεα ατομα, αφθαρτα, δημοκρατικα, με αποψη να αναλαβουν ευθυνες.
    Ομως κυριοι λυπαμαι αλλα αυτοι τουλαχιστον θελουν να κυβερνησουν αναλαμβανουν ευθυνες μπαινουν στη βασανο της κρισης μας και της χλευης μας πολλες φορες .Ειναι ομως παροντες και τελικα αυτους εχουμε αφου οι καλυτεροι
    οπως πιστευα ΕΣΕΙΣ τελικα ειστε ΑΠΟΝΤΕΣ.
    Αν λοιπον εχω να επιλεξω αναμεσα σε μια αμφιλεγομενη αλλα δρωσα πολιτικη
    και σε μια απο αμβωνος ορθη θεωρητικη αναλυση ε! συγνωμη κι ολας επιλεγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...(για τον ΠΕΤΡΟ που δυστυχως δεν γνωριζω....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή