Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι "Μαυρογιαλούροι" δεν υπάρχουν πιά.

Η ζωή, η πολιτική ζωή εν προκειμένω, παίζει παιχνίδια. Είναι απρόβλεπτος ο τρόπος μέσα από τον οποίο οι τοπικές κοινωνίες αλλά και ευρύτερα η Ελληνική κοινωνία, καταφέρνει να "περάσει" τα μηνύματά της και να "σπρώξει" τις εξελίξεις προς την κατεύυθυνση που θέλει.

Κυρίαρχο ζητούμενο των ημερών, η υπέρβαση του παλαιοκομματικού συστήματος με την είσοδο νέων δυνάμεων επί της σκηνής. Νέων όχι κατ΄ανάγκη με το ηλικιακό κριτήριο.

Στην πόλη μας, στην Πετρούπολη, το ξήλωμα του παλαιού συστήματος άρχισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την νίκη του υποψηφίου του ΚΚΕ, του Θωμά Κοτσαμπά. Η οριστική πολιτική αποστράτευση των τοπικών "Μαυρογιαλούρων" που εκκολάφθηκαν υπό την σκέπη του κ. Βλάχου, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή με την διαφαινόμενη άνετη επικράτηση του Βαγγέλη Σιμου. Φαντάζει ως ειρωνία αλλά είπαμε, η ζωή "παίζει παιχνίδια". Το εργαλείο για το πολιτικό ξεσκαρτάρισμα στην μικρή μας κοινωνία, προέρχεται από το παλαιότερο των κομμάτων, Από το παραδοσιακό και πολιτικά "στάσιμο" εδώ και δεκαετίες ΚΚΕ. Αποδεικνύεται όμως ότι οι παραδοσιακές αξίες είναι για τους πολίτες περισσότερο αποδεκτές από τα συνονθυλεύματα που συγκολλούνται χωρίς αρχές πάνω στο έδαφος της προσωπικής και μόνο φιλοδοξίας.

Σε ότι αφορά τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, θα περιμένουμε να δούμε με ποιόν τρόπο το εκλογικό σώμα θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται ο τόπος για την επόμενη μέρα. Με ποιόν τρόπο θα τιμωρήσει όλους όσους επιμένουν να διχάζουν την κοινωνία παραγνωρίζοντας την αδήριτη ανάγκη μιας ελάχιστης εθνικής συνεννόησης για σηκώσει κεφάλι η χώρα και για να απομονώσει τα φασιστικά εκτρώματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου