Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σε 17 εκατομμύρια € εκτιμά το χρέος του Δήμου ο Γιώργος Γιώγος.



Τον πρώην δήμαρχο συναντήσαμε τις μέρες αυτές και από την συνομιλία που είχαμε προέκυψε το σημερινό σημείωμα.

Δύσκολες μέρες περιμένουν όποιον κάτσει στην καρέκλα του Δημάρχου Πετρούπολης μετά τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτή είναι η εκτίμηση του Γ.Γ. Η σημερινή διοίκηση Βλάχου είναι υπεύθυνη για το μεγάλο χρέος που έχει σωρευτεί τα τελευταία χρόνια, χρέος που το εκτιμά πάνω από εκατομμύρια €. Ενδεικτικό της κατάστασης θεωρεί το γεγονός ότι δεν έχουν παρουσιαστεί οι ισολογισμοί του Δήμου για τα οικονομικά έτη 2008, 2009. Ο τελευταίος ισολογισμός του 2007, πάντα κατά τον κ. Γιώγο, είχε δείξει έλλειμμα 12 εκατομμυρίων €. Η εκκαθάριση την παλαιάς Δημοτικής επιχείρησης καρκινοβατεί δυόμιση χρόνια τώρα και οι οφειλές σε εργαζόμενους ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια. Το χρέος στο ΙΚΑ, άλλο 1 εκατομμύριο έχει οριστικοποιηθεί καθώς οι ενστάσεις του Δήμου απορρίφτηκαν από τα αρμόδια δικαστήρια. Κοντά σε όλα αυτά ο δήμος έχει οφειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Στην ερώτηση μας αν όλα αυτά είναι ικανά να ανατρέψουν την απόφαση που έχει πάρει να μην διεκδικήσει την θέση του δημάρχου στις ερχόμενες εκλογές, ο κ. Γώγος ήταν κατηγορηματικός. Η απόφαση μου να αποσυρθώ είναι οριστική μας είπε.

Η αίσθησή μας ήταν ότι η απάντηση υπήρξε απόλυτα ειλικρινής. Η διαίσθησή μας όμως λέει θα αναγκαστεί να το ξανασκεφτεί. Η κάθοδος του Δ. Ταλιούρα και οι φθορά του Σ. Βλάχου, ιδιαίτερα στον χώρο του ΣΥΝ, δημιουργούν συνθήκες ευνοϊκές. Πόσο θα αντισταθεί στο δέλεαρ μια καθόδου με πολλές πιθανότητες νίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου