Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παλινωδίες και ...παλινδρομήσεις μιας ανίκανης (;) δημοτικής αρχής

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, ας δούμε μέσα από παραδείγματα πώς κατάφερε η σημερινή δημοτική αρχή του Βλάχου να μετατρέψει την άσκηση της δημοτικής πολιτικής σε ακροβατικά νούμερα και ταχυδακτυλουργικά ευρήματα. Ας θυμηθούμε τις παλινωδίες της σημερινής διοίκησης:
1. Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου (έκλεινε σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «δημοκρατία» πριν αναλάβει τη δημαρχία, κατακεραυνώνοντας ως αντιδημοκράτη τον προηγούμενο δήμαρχο). Σήμερα ολοένα και περισσότεροι από τους στενούς συνεργάτες του στο δημοτικό συμβούλιο, στην παράταξή και στο κόμμα του, καταγγέλλουν δημόσια την αντιδημοκρατική λειτουργία και άσκηση της εξουσίας από μια μικρή κάστα ανθρώπων με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων.
2. ΄Απολις, Τerra petra, Αίολος, η βαριά βιομηχανία «αναψυχής» ελέω Δημοτικών παλινωδιών και ιδιωτικού κέρδους. Η παράταξη του Βλάχου μιλούσε για επαναφορά της νομιμότητας, καταγγέλλοντας την παράνομη λειτουργία των αναψυκτηρίων με τις πλάτες της, τότε, δημοτικής αρχής. Μέχρι και δικαστικές προσφυγές υπήρξαν από μέλη του δημοτικού συμβουλίου της, τότε, αντιπολίτευσης για το Τέρρα Πέτρα. Στην «καθαρτήρια» οκταετή θητεία της ΑΔΕΚ, η «νομιμότητα» αποκατεστάθη με την .... επέκταση της μίσθωσης των αναψυκτηρίων, χωρίς νέα δημοπρασία, με βάση τα παλιά συμφωνητικά!!!! Μια επέκταση με όλη τη σημασία της λέξης. Με καταλήψεις δασικών δρόμων, με δημιουργία άτυπου πάρκινγκ σε δημόσιο χώρο, με επέκταση της κάλυψης των στεγασμένων χώρων πέραν εκείνων που προβλέπουν οι οικοδομικές άδειες, κλπ. Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας της δημοτικής αρχής υπήρξε η μίσθωση του Αίολου σε ιδιώτη, σε χώρο που ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στη ζώνη Β προστασίας του Ποικίλου Όρους στην οποία απαγορεύεται ρητά από το νόμο, η ύπαρξη του παράνομου μεγαθηρίου που κατασκεύασε ο επιχειρηματίας εκμισθωτής.
3. Βοτανικός κήπος. Εν αρχή υπήρξαν οι καταγγελίες της παράταξης Βλάχου για το «αμάρτημα» του Γιώγου σχετικά με την κατασκευή του Βοτανικού κήπου και την εγκατάλειψη του χώρου. Στη συνέχεια, και επί σειρά ετών, η εγκατάλειψη συνεχίστηκε και επί δημαρχίας Βλάχου. Κάποια στιγμή ένα τμήμα του χώρου, αξιοποιήθηκε για πολιτιστικές δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, για να εγκαταλειφθεί και πάλι στην τύχη του μετά την ενοικίαση χώρου για τη, ίδρυση της ανωτέρας (sic) δραματικής σχολής. Το μπάχαλο της καταστροφής του Βοτανικού Κήπου που ακολούθησε ύστερα από την εγκατάλειψή του από τη δημοτική αρχή, φρόντισαν να το συμμαζέψουν και να ζωντανέψουν το χώρο με ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες νέοι συμπολίτες μας οι οποίοι δημιούργησαν έναν «ελεύθερο κοινωνικό χώρο». Ο δημοκράτης δήμαρχος φρόντισε να τους στολίσει με διάφορα κοσμητικά επίθετα, με αποκορύφωμα εκείνο το αμίμητο ανυπόγραφο κάλεσμα της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου Πετρούπολης σε «δημοκρατική επαγρύπνηση» του λαού της πόλης.
4. Προϋπολογισμός των πολιτών. Συνελεύσεις, φυλλάδια, συζητήσεις για την επικείμενη .... επανάσταση στα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης επί δημαρχίας Βλάχου και των συν αυτώ. Άλλη μια φούσκα στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης. Μια ακόμη φανφάρα που κόστισε όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε επίπεδο ιδεών!!!!
5. Ανακατασκευή της κεντρικής λεωφόρου. Μελέτες που κόστισαν, σχέδια που δημοσιοποιήθηκαν, δημοτικά συμβούλια που στέναξαν, αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν. Ο άναξ αναφώνησε: «Θα γίνει δημοψήφισμα». Είχαμε να λέγαμε.....


Οι παλινωδίες και ενίοτε οι .... παλινδρομήσεις έπαψαν πλέον να μας ξενίζουν. Και ίσως αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου