Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γεννήθηκε η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με την συμμετοχή 520 αντιπροσώπων από όλη τη χώρα, σφραγίστηκε με  τη συγκρότηση νέου πολιτικού σχηματισμού με τίτλο "Δημοκρατική Αριστερά"
Χωρίς αμφιβολία ακόμα μια διάσπαση στον χώρο της Ελληνικής Αριστεράς είναι ένα θλιβερό γεγονός που συμβαδίζει με την εξίσου θλιβερή διαπίστωση ότι η Αριστερά αδυνατεί να διατυπώσει τον δικό της υπεύθυνο λόγο σε μια περίοδο που αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. 
Ας ελπίσουμε παρόλα αυτά ότι το μισοάδειο ποτήρι μπορεί να γίνει μισογεμάτο αν ο νέος φορέας κατορθώσει να δικαιολογήσει την απόφαση που πήρε διατυπώνοντας σύγχρονο και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο. Σε συνθήκες απαξίωσης (δικαιολογημένης) του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, το ακροατήριο είναι υπαρκτό αλλά και "υποψιασμένο". Δεν αρκούν πλέον τα λόγια και οι διακηρύξεις, χρειάζονται πράξεις και αυτό ισοδυναμεί με την συγκρότηση πραγματικά νέου, σύγχρονου και πειστικού λόγου.
Οψόμεθα λοιπόν! 
Την Τετάρτη 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δημόσια πολιτική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Athens IMPERIAL με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη.
Τα βασικά σημεία της ιδρυτικής διακήρυξης, από το news247:

1 σχόλιο:

  1. Για την διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τον Φώτη Κουβέλη και τα εναπομείναντα υπολείμματα του παλαιού και ουσιαστικά αναχρονιστικού ευρωκομμουνιστικού ρεύματος της κομμουνιστικής αριστεράς, έχω γράψει αρκετά και στο "PETROUPOLIS FORUMS, με τίτλο : "Διάσπαση του ΣΥΝ : Η θύελλα συσπειρώνει τους καθεστωτικούς" http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=2057&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&mforum=pfor , αλλά και στο μπλογκ μου - ενδεικτικά δείτε το θέμα :
    "Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αντιμέτωπος με την διασπαστική κίνηση του Φώτη Κουβέλη Οι καθεστωτικές δυνάμεις συσπειρώνονται, εν όψει της θύελλας" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/06/fotis-kouvelis-o-diaspastis.html . Όποιος επιθυμεί μπορεί να δει εκεί τον αναπτυχθέντα διάλογο, με τον imichalo.

    Η ουσία της υπόθεσης έχει να κάνει με την χρονική συγκυρία, που επιλέχθηκε για να γίνει αυτή η διασπαστική ενέργεια, η οποία αποδυναμώνοντας τον χώρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και πολυδιασπώντας την κοινοβουλευτική αριστερά, αποτελεί μάνα εξ ουρανού για την σοσιαλνεοφιλελεύθερη, με σαφή πινοσετικό οικονομικό προσανατολισμό, κυβέρνηση του ΓΑΠ, η οποία έχει ουσιαστικά μετασχηματισθεί, σε μια επιτροπή διαχείρισης και διεκπεραίωσης των εντολών των μοντέρνων γερμανοτραφών κατακτητών της χώρας, στους οποίους ο ΓΑΠ αυτοβούλως προσκάλεσε και τους παρέδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας, με την υπογραφή του αποικιοκρατικού Μνημονίου της Πρωτομαγιάς του 2010, μέσα σε συνθήκες άφατου πανικού και εντελώς ψοφοδεούς παραίτησης από κάθε μορφή διαπραγμάτευσης. (Το οποίο Μνημόνιο δεν είναι κυρίως έργο του ΔΝΤ, στο οποίο εύκολα αναφέρεται η διακήρυξη του νέου αριστερού κόμματος, χωρίς να πει ότι αυτό το Μνημόνιο είναι κυρίως έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ε.Κ.Τ., κάτι που αποφεύγει να πει η διακήρυξη, για να μην ταράξει τα παλαιά ιδεολογικοπολιτικά στερεότυπα των συντηρητικοποιημένων ανανεωτών, που ήθελαν να βλέπουν την αλήστου μνήμης ΕΟΚ, ως την ιερή αγελάδα του ελληνικού ευρωκομμουνισμού, ξεχνώντας το γεγονός ότι στην πορεία του χρόνου οι όποιοι θεσμοί μετεξελίσσονται και πολλές φορές μεταλλάσσονται στο αντίθετό τους. Ενώ παρεμπιπτόντως, ουδεμία αυτοκριτική γίνεται από τους ευρωκομμουνιστές μας – και αυτό συμβαίνει και στον επίσημο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ -, για την πιστοποιημένα, πλέον, καταστροφική στήριξη της πολιτικής του Κώστα Σημίτη, που οδήγησε στην μαϊμουδένια είσοδο της χώρας μας στην ευρωζώνη, μια είσοδο την οποία πληρώνει σήμερα ο ελληνικός πληθυσμός).

    Η κάτω από τις γραμμές (αλλά και η απλή άμεση) ανάγνωση του κειμένου της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου κόμματος του Φώτη Κουβέλη και του σήμερα εμφανισθέντος Λεωνίδα Κύρκου, ανοικτά στο πλευρό του νέου ηγέτη και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τζαννετάκη, δείχνει ότι ο κίνδυνος μιας συνεργασίας του κόμματος αυτού, με τους τοποτηρητές των μοντέρνων κατακτητών και τους ίδιους τους κατακτητές, με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος των κατακτητών, είναι παρών, αν και όχι άμεσος.

    Σίγουρα δεν είναι δεδομένο ότι αυτός ο κίνδυνος θα υλοποιηθεί. Αλλά πολλά συνηγορούν (μαζύ με την στήριξη του διασπαστικού εγχειρήματος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την οικονομική ελίτ της χώρας, που φοβούνται την πιθανή θύελλα, που μπορεί να επέλθει) στο ότι, εάν δεν κτυπηθεί τώρα το καμπανάκι του κινδύνου, είναι πολύ πιθανό για "χάρη του δημοσίου συμφέροντος" (το οποίο, αιφνιδίως, αλλά καθόλου αθώα, καθιστά κεντρικό του προσανατολισμό το νέο κομματικό μόρφωμα, που γεννήθηκε μετά την διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ), ο Φώτης Κουβέλης και ο χώρος του να αποπειραθούν να στηρίξουν το πρόγραμμα των μοντέρνων κατακτητών, ακόμα και με την συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αν χρειασθεί.

    Ελπίζω ότι οι φόβοι μου δεν θα επαληθευθούν. Διότι, αν επαληθευθούν, ο ελληνικός λαός – και όχι μόνον ο κόσμος τη αριστεράς – δεν θα συγχωρήσουν τον κ. Φώτη Κουβέλη και το νέο κόμμα της ελληνικής αριστεράς.

    Οψόμεθα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή