Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στέφανος Βλάχος ... ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ

Συγκλίνουν οι πληροφορίες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταλήξει να υποστηρίξει τον Στέφανο Βλάχο στην επιθυμία του τελευταίου να επανεκλεγεί για 3η φορά Δήμαρχος Πετρούπολης. Δεν γνωρίζουμε εάν ο ίδιος ο κ. Βλάχος ζήτησε να λάβει το "Χρίσμα" ή εάν προτάθηκε από τρίτους, άλλωστε καμιά σημασία δεν έχει η τακτική που επελέγη προκειμένου να επιτευχθεί το ποθούμενο.
Το ερώτημα είναι άλλο!
Πως θα ανακοινώσει στο κόμμα του, τον ΣΥΝ, την "επιτυχία" αυτή; Οι αντιδράσεις στον χώρο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο έντονες ώστε σε πρόσφατη εσωκομματική ψηφοφορία δεν τόλμησε να θέσει ξεκάθαρη υποψηφιότητα. Τα μέλη του ΣΥΝ κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προτάσεις εκ των οποίων η μια αφορούσε την προοπτική συγκρότησης εναλλακτικού συνδυασμού ( χωρίς την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ) και η άλλη ( των υποστηρικτών Βλάχου) καλούσε τα μέλη του ΣΥΝ να δηλώσουν ότι στηρίζουν την δημοτική παράταξη "ΑΝΗΣΥΧΗ ΠΟΛΗ" !!
Παρ΄το αυγό και κούρευτο!
Ακόμα και έτσι όμως η πλειοψηφία που πέτυχε ήταν ισχνή. Τι θα γίνει όταν γνωστοποιηθεί η απόφαση συμπόρευσης Βλάχου-ΠΑΣΟΚ; Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι το "χρίσμα" από το ΠΑΣΟΚ θα είναι θηλιά στον λαιμό των υποψηφίων δημάρχων τον επόμενο Νοέμβρη. Χαρακτηριστική ή περίπτωση του Δημήτρη Ταλιούρα ο οποίος δεν μπήκε στην διαδικασία να ζητήσει την στήριξη του κόμματος στο οποίο ανήκει επιλέγοντας να εμφανιστεί ως ανεξάρτητος ποντάροντας βεβαίως στο κομμάτι εκείνο του ΠΑΣΟΚ που πνέει μένεα κατά της ηγεσίας και της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου