Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Άκαιρη η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους

Πηγή in.gr

«Όσον αφορά την εκτίμηση» επισημαίνει ο κ. Σταύρος Β. Θωμαδάκης, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και πρώην πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς «για την ανάγκη αναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους τώρα, εγώ δεν τη συμμερίζομαι καθόλου. Θεωρώ ότι εκπορεύεται από μία κακή και ατελή εκτίμηση των περιστάσεων και επιπλέον τροφοδοτεί προσδοκίες και συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν την Ελλάδα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αν, υποθετικά μιλώντας, η Ελλάδα προχωρούσε σε μια μονομερή αναδιάρθρωση χρέους, θα αποκοβόταν από τις αγορές με ορατό κίνδυνο μάλιστα να ανασταλεί η χρηματοδότηση από το πακέτο στήριξης. Αυτό θα μεταφραζόταν σε φοβερή εσωτερική κρίση, ασύγκριτα μεγαλύτερη από αυτά που τώρα βιώνουμε.
 Η συνέχεια...

1 σχόλιο:

  1. Καθόλου άκαιρη η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

    Η συζήτηση είναι απολύτως επίκαιρη (ασχέτως αν δεν είναι επιθυμητή από την κυβέρνηση και την κοινωνικοπολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, που είναι εντελώς τρομαγμένες και ψοφοδεείς, από τις καταιγιστικές εξελίξεις του τελευταίου εννεαμήνου, από τότε, δηλαδή που ο ΓΑΠ μετέτρεψε την οξεία δημοσιονομική κρίση, που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή, σε μια οξύτατη πιστωτική κρίση, που μετέπεσε σε μια χρόνια κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους).

    Περισσότερα, μπορεί να δει όποιος το επιθυμεί στην απάντησή μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?p=9194&sid=9dce2e5e319c741d1416904e4dbc9eab&mforum=pfor#9194 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή