Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πυκνώνουν οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές στην Πετρούπολη

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τον Αύγουστο της χαλάρωσης και της ραστώνης, με την είσοδο στον Σεπτέμβριο επιταχύνονται οι διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Αλλεπάλληλες εκδηλώσεις από την "Ανήσυχη Πόλη", κυοφορία νέου αριστερού σχήματος , παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων, δημοκοπήσεις που φένουν τρίτο τον Βλάχο. Η ερχόμενη βδομάδα είναι πλήρης γεγονότων που αξίζει να τα παρακολουθήσουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν.


Την Δευτέρα 6/9/2010 έρχονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, 7:30μμ, ο Π. Λαφαζάνης, ο Σ. Ρομπόλης και ο Κ. Σκηνιώτης καλεσμένοι από την δημοτική κίνηση «Ανήσυχη Πόλη». Το θέμα της εκδήλωσης είναι η οικονομική κρίση, το ΔΝΤ και οι επιπτώσεις τους. Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο οξύμωρο ο Π. Λαφαζάνης να είναι από τους σφοδρότερους πολέμιους του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του ενώ η «Ανήσυχη Πόλη» να έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει την υποψηφιότητα του «εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ» Σ. Βλάχου. Ίσως για η άρση της αντίφασης αυτής να είναι και ο λόγος που η «Ανήσυχη Πόλη» συγκαλεί γενική συνέλευση, δύο μέρες μετά στον ίδιο χώρο.

Την Τρίτη 7/9/2010, στον ίδιο χώρο, Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης, 7:30μμ ξεκινά μια άλλη πρωτοβουλία καλεί τους πολίτες «να συμμετάσχουν σε διαδικασία διερεύνησης του ενδεχομένου δημιουργίας δημοτικής κίνησης και συγκρότησης ψηφοδελτίου με βασικά χαρακτηριστικά την εναντίωση στο μνημόνιο, την τρόικα και τον Καλλικράτη και υπέρ της αριστερής εναλλακτικής απάντησης στην οικονομική κρίση» Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ...εδώ

Εκτός όμως από τις διεργασίες που αναπτύσονται στον χώρο της Αριστεράς, στο προσκήνιο εμφανίστηκαν και οι Οικολόγοι- Πράσινοι οι οποίοι αφού απέρριψαν την προτάση Βλάχου για εκλογική συνεργασία κυκλοφόρησαν μια ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν ότι "δεν τους ενδιαφέρει το παζάρι αλληλοεξυπηρετήσεων αλλά η συμμετοχή σε σχήματα ενργών πολιτών διαρκούς ενασχόλησης και εμπρακτης αμφισβήτησης των διαχειριστών της εξουσίας"

Αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα κλίμα που προμηνύει εκλογές ανοιχτές σε πολλά ενδεχόμενα. Το «παιχνίδι» είναι ανοικτό και οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται. Δεν θα είναι έκπληξη λ.χ. αν επαληθευτούν τα αποτελέσματα μετρήσεων της κοινής γνώμης που, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, φέρνουν τον σημερινό δήμαρχο να μην περνάει στον δεύτερο γύρο. Μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο στον Δ. Ταλιούρα (αντάρτης του ΠΑΣΟΚ που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος) ή στο Θ. Κοτσαμπά ( Δημοκρατική Συνεργασία- ΚΚΕ). Η ανάγκη απεγκλωβισμού του Δήμου από το βαθύ πράσινο έχει ήδη πυροδοτήσει κινήσεις «κριτικής υποστήριξης» της υποψηφιότητας του Θ. Κοτσαμπά , από πολίτες που ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς αλλά δεν ταυτίζονται με την πολιτική του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου