Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεβαίνει η θερμοκρασία. Κυοφορούνται νέα σχήματα.


Στην τελική ευθεία για την οριστική διαμόρφωση του εκλογικού σκηνικού. Πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν τελικά; Ποιοι θα τους πλαισιώσουν; Τα ερωτήματα θα απαντηθούν ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πλούσια από γεγονότα

Ο Θ. Σκαλιστήρας άνοιξε την Δευτέρα την προεκλογική του καμπάνια με ομιλία έξω από το 1ο Λύκειο. Ο ΣΥΝ πήρε τις τελικές του αποφάσεις. Το ΚΚΕ αλλάζει σελίδα εγκαταλείποντας το ιστορικό σχήμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας επιλέγοντας το όνομα "Λαϊκή Συσπείρωση" και στην υπόλοιπη αριστερά κυοφορούνται όχι ένα , ούτε δύο αλλά τρία δημοτικά σχήματα. Πόσα θα φθάσουν στις κάλπες; Θα το δούμε σύντομα. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

1. Ικανοποιημένος δηλώνει ο Θ. Σκαλιστήρας από την συμμετοχή των οπαδών του στην πρώτη του δημόσια ομιλία που πραγματοποίησε την δευτέρα 13/9. Παρατηρητές σχολίαζαν την παρουσία πολλών τοπικών στελεχών της ΝΔ ως ένδειξη υψηλού βαθμού συσπείρωσης του χώρου. Παρόντες στην ομιλία ήταν μεταξύ άλλων οι κκ Καλαφάτης , Φ. Παπαδόπουλος και ο βουλευτής κ.Σκρέκας.
2. Ο Σ. Βλάχος έχοντας εξασφαλίσει την στήριξη του κεντρικού ΠΑΣΟΚ προχωρά μαζί με την ισχνή πλειοψηφία του τοπικού ΣΥΝ. Η στάση των διαφωνούντων αλλά και της νεολαίας δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί καθώς ορισμένοι συμμετέχουν διερευνητικά στις διεργασίες νέων σχημάτων.
3.Την Πέμπτη 16/9 στο πολιτιστικό κέντρο ( 7:30) συγκαλείται η 2η συνέλευση της πρωτοβουλίας κατοίκων ( ΣΥΡΙΖΑ, μερίδα από ΣΥΝ, ανένταχτοι...) με θέματα
  • Επεξεργασία ενός λαϊκού δημοτικού προγράμματος
  • Στάση και τοποθέτηση ενόψει των Δημοτικών Εκλογών
4. Την Παρασκευή 17/9  στο πολιτιστικό κέντρο ( 8:30) πραγματοποιείται συνάντηση στην οποία συμμετέχουν μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλη του ΣΥΝ και της νεολαίας, Οικολόγοι Πράσινοι , ανένταχτοι κτλ. Στόχος η διερεύνηση δυνατότητας να δημιουργηθεί δημοτική κίνηση.
5. Τέλος την Κυριακή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συνάντηση ( βλ.την σχ. ανάρτηση) έχοντας αποφασίσει την κάθοδό της στις εκλογές.

3 σχόλια:

  1. Και κατι αλλο: ΟΧΙ Κε Γιωργο Γιωγο,
    Δεν εχετε δικαιωμα στην Σ Ι Ω Π Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανθρωποι εχουν κλειστει στο Ιερο τους Λαγουμι
    και χτιζουν την εισοδο Απο Μεσα.
    Καιρος να δραπετευσεις Κε Γωργο Γιωγο.
    Αυριο θα ειναι αργα, θα πεσουν τα Μπετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζω βέβαια ότι το πλήθος των αναγνωστών αυτού του ιστολογίου αδιαφορούν για τα μεταφυσικά φαινόμενα, ομως δεν μπορώ παρά να κοινολογήσω την προσωπικη μου εμπειρία.
    Ειναι μέρες τώρα που το Φαντασμα του ΙΩΣΗΦ πλανιεται στην Πολη.
    Μην χαμογελάτε το είδα με τα ματια μου και Υπηρχαν Μ α ρ τ υ ρ ε ς. Οι οποιοι ΔΕΝ μιλουν.
    Απο φοβο; Ναι ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΙΩΣΗΦ μετα απο τοσα χρονια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ την ΠΟΛΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή