Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έργα και Ημέρες Βλάχου: 800.000 ευρώ για άγνωστους μπετόδρομους

*του Γιώργου Γιώγου


Το μπετόν ευδοκιμεί σε εξαιρετικό βαθμό στην πόλη μας! Συντρέχουν σ'αυτό, το άριστο περιβάλλον στην παράταξη του κ. Βλάχου που διοικεί το Δήμο μας, και το δημοτικό χρήμα που ρέει άφθονο, χωρίς τσιγκουνιές.
Έτσι, μετά τις τεράστιες ποσότητες μπετόν που έπεσαν στην πλατεία στο χώρο του παλιού κινηματογράφου ΗΡΩ, μετά την αποψίλωση της στρογγυλής πλατείας στην Λεωφόρο όπου κόπηκαν σχεδόν όλα τα δένδρα και φυτεύτηκαν δεκάδες προβολείς, όπως άλλωστε και στην οδό Ρ. Φεραίου και αλλού, τους άνοιξε η όρεξη (που δεν τους έλλειψε) και αποφάσισαν να ρίξουν στο πηγάδι της αδιαφάνειας ακόμη 800.000 ευρώ για ... μπετόδρομους, που όμως δεν κατονομάζουν τους.
Είναι επτασφράγιστο μυστικό!. Το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε με αρκετές «παραλήψεις» όπως καταγγέλλει ένας εργολάβος που πήρε μέρος στον σχετικό διαγωνισμό. Ο εργολάβος ζήτησε με γραπτή ένσταση του τη διόρθωση των λαθών και την επανα-δημοπράτηση του σχετικού έργου.
Συγκεκριμένα ο εργολάβος Αθαν. Καρανάσιος (πολιτικός μηχανικός), αναφέρει στην γραπτή ένστασή του τα εξής:
- Στην τεχνική έκθεση δεν καταγράφονται οι θέσεις των εργασιών, δηλαδή οι οδοί που πρόκειται να ανακατασκευαστούν, με συνέπεια οι διαγωνιζόμενοι να μη γνωρίζουν τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου. (Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο το γνωρίζει αυτό γιατί τα σχετικά ερωτήματα μας δεν απαντήθηκαν ποτέ!)

- Στο άρθρο 6 του τιμολογίου, δεν περιγράφεται το είδος του δομικού πλέγματος, η δε πρόσμιξη της σμύριδας είναι αόριστη ή διφορούμενη.

Επίσης στο ίδιο άρθρο, το πολύ μεγάλο πάχος του σκυροδέματος (20 εκατοστά) κρίνεται αδόκιμο τεχνικά.

- Τέλος η τρίμηνη προθεσμία του έργου, είναι πέρα κάθε αμφιβολίας αδικαιολόγητη και πολύ μικρή για το μέγεθος του έργου από άποψη ποσοτήτων (χιλιάδες κυβικά μπετόν) εργασίας και προϋπολογισμού.
Ένσταση επίσης έγινε και για την τάξη πτυχίων των εργοληπτικών επιχειρήσεων που θα έπαιρναν μέρος στο διαγωνισμό, χωρίς να συγκινηθεί κανείς από την διοίκηση του κ. Βλάχου.

Το έργο τελικά κατακυρώθηκε σε κάποιον εργολάβο με πολύ μικρό έκπτωσης (μόνο 11%).

Τα ερωτήματα είναι πολλά και τα στοιχεία «βγάζουν μάτι».

Ως εκπρόσωπος της παράταξης της Δημοκρατικής Συνεργασίας στη Δημαρχιακή Επιτροπή, καταψήφισα την όλη διαδικασία και ζήτησα διόρθωση της μελέτης και επανάληψη του διαγωνισμού.

Ζήτησα ακόμη:

1. Να εξηγηθεί γιατί τόσο παχύ μπετόν (20 εκατοστά) για μια απλή διάστρωση δρόμων.

2. Να γίνουν γνωστα ΤΑ τμήματα των δρόμων που θα πέσει ΤΟ μπετόν έτσι ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε να ελέγξει την εκτέλεση του έργου.

Τίποτε από αυτά δεν έγινε δεκτό, και η Δημοτική Αρχή του κ. Βλάχου, συνεχίζει ακάθεκτη το ... μπετογόνο έργο της σε συνθήκες μυστικότητας υψίστης ασφάλειας! Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο! Φαίνεται έτσι πώς μετατρέπεται ένας Δήμος σε προβληματικό, και κάποιοι γίνονται πλουσιότεροι σε βάρος του Δημοτικού ταμείου.

Υ.Γ.1 Για να μπορέσει να αντιληφθεί οποιοσδήποτε αυτά ΤΑ μεγέθη, σας αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο που κατασκευάσαμε την πρώτη τετραετία της δικής μας διοίκησης και το χαίρονται καθημερινά περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας, στοίχισε λιγότερο από 1.500.000 ευρώ δηλαδή λιγότερο από το διπλάσιο του έργου των μπετόδρομων του Βλάχου. Επίσης αποθήκευσ Κατασκευή του Θεάτρου Πέτρας που έγινε ΚΙ αυτό στη θητεία μας Οι και ΤΟ καμαρώνει Ο Κ. Βλάχος λες και το έφτιαξε αυτός, στοίχισε πολύ λιγότερο από τους άγνωστους μπετόδρομους. Μόνο 580.000 ευρώ.

Υ.Γ.2: Στην ένσταση του εργολάβου Α. Καρανάσιου ήμουν ο μόνος που ψήφισε θετικά, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι κ.κ. Καλαμπαλίκης, Φίντζου και Τομαής. Οι δυο τελευταίοι ζητούν σήμερα την ψήφο σας ... ... για να σώσουν το Δήμο μας από τον «κακό» Βλάχο !!!!!

6 σχόλια:

  1. Βλάχο Βλάχο το καυμό μου με τσιμέντο τον μετρώ
    είναι το παράπονό μου την πόλη αειφόρο να τη δώ.
    Βλάχο Σακούτη Χριστόπουλο Καλαμπαλίκη Πασοκ Συν
    το Νοέμβρη περιμένω στη αντιπολίτευση να βρώ.
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην τους δεις στην αντιπολίτευση. Πάντα θα είναι στην διοίκηση χάσουν - κερδίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φίντζου ψηφισε αρνητικά???????? ελα ρε δεν το πιστευω.... να τι ξεχναει να βαλει στα φυλλαδιά της...... Εγώ πάντως διαβασα τη συνεντευξη του κου Λαππα στην city και οντας κακοπροαιρετος δεν πιστηκα να τον ψηφίσω... Μάλλον θα φταιει το γράψιμο που φαγαμε και που τρώμε όλοι οι κατοικοι του πανοράματος..... Κε Λάππα ακομα περιμενουμε για εκείνη την επιτροπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα ειναι αποτελεσματα, προφανως της αναλγητης πολιτικης της πλουτοκρατιας,του μνημονιου και του ευρωμονοδρομου .
    Ειναι φανερο.

    Σε τιποτα δεν φταιει ο Βλαχος η ο Σακουτης η ο Καλαμπαλικης τους οποιους δεν θα ψηφιζα ουτε για διαχειρηστες της πολυκατοικιας μου.

    Διοτι και αυτοι ειναι θυματα της διεθνους συνομοσιας των Νεφελιμ για να ενσωματωσουν το γενος των Ελ στην παγκοσμια αυτοκρατορια που ετοιμαζουν.

    Αφου ειναι φανερο οτι ΑΝ ΔΕΝ ηταν ετσι τα πραγματα ο κος Γιωγος που εχει ενα μεγαλο κομματι του κοσμου με το μερος του θα...
    κοιτα που βρηκε να μου χαλασει το πληκτρολογιο

    ειπον:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και... εκμεταλευομαι τον φιλοξενο αυτον χωρο
    για να στειλω ενα μηνυμα στους Απανταχου ψηφοφορουςτης ΑΔΕΚ Βλαχος κ Σια Αρπαχτη ΑΕ.
    Οσοι ψηφισετε Χριστοπουλο, Μητροπουλου,Σακουτη, Καλαμπαλικη και λοιπους παρατρεχαμενους
    καλα να παθετε , ειστε για τα μπαζα και δεν ασχολουμαι μαζι σας.
    Οσοι ομως ψηφισετε Βλαχο και ΔΕΝ ψηφισετε
    ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ , να σας καει το Μοντεμ, να σας ψοφισει η γατα, να σας πεσει η μπαταρια το πρωι που εχετε αργησει, και να καειται στα πυρινα πηγαδια της κολασεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. arka αν σου πω οτι καταλαβα γιατί σου χάλασε το πληκτρολόγιο θα με πιστεψεις???/????

    ΑπάντησηΔιαγραφή