Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νεολαία Συνασπισμού Πετρούπολης / Ανακοίνωση για τις δημοτικές εκλογές


Η Νεολαία του Συνασπισμού Πετρούπολης σε ανακοίνωσή της τοποθετείται εν όψη των δημοτικών εκλογών τονίζοντας ότι:
"Η Νεολαία Συνασπισμού ρητά και κατηγορηματικά ανακοινώνει στην κοινωνία της Πετρούπολη ότι δε στηρίζει το συνδυασμό της ΑΔΕΚ με επικεφαλή τον νυν Δήμαρχο. Η επιλογή αυτή πληγώνει τοπικά το χώρο μας και εκπέμπεται μια γενικότερα στρεβλή εικόνα για τον Συνασπισμό."
Αυτοί που πλήττονται από την οικονομική κρίση δεν κινητοποιούνται παρόλα τα δεινά μέτρα που επιβάλλονται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Οι νέοι και οι νέες χάνουν όσα από τα θεμελιώδη δικαιώματα τους είχαν απομείνει στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και την εργασία. Σε αυτό το κλίμα το Νοέμβρη θα διεξαχθούν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σύμφωνα με τον Καλλικράτη, τον συγκεντρωτικό νόμο που αποτελειώνει την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στην Πετρούπολη, οι δημοτικές εκλογές έχουν για μια ακόμα φορά την οσμή του εμπορίου, τη διάθεση των ψηφοθηρών. Σε μια τέτοια συγκυρία, για εμάς, η Αριστερά θα έπρεπε να στέκεται ενωμένη, να θέσει για ηγεσία της την κοινωνία και να διεκδικήσει με τους πολίτες, -πλάι τους και όχι εμπρός τους- την Αξιοπρέπεια της πόλης.
Ένας τέτοιος αγώνας δεμένος με την κοινωνία και άξιος να τον δώσει κανείς θα ήταν και αποτελεσματικός.
Εδώ όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Μερίδα του Συνασπισμού –και φυσικά όχι όλα τα μέλη του και πόσον μάλλον οι φίλοι του-  προτίμησε να συμμαχήσει με το τοπικό βαθύ ΠΑΣΟΚ σε μια απίθανη λυκοφιλία μόνο και μόνο για την διατήρηση στην τοπική εξουσία.
Η Νεολαία Συνασπισμού ρητά και κατηγορηματικά ανακοινώνει στην κοινωνία της Πετρούπολη ότι δε στηρίζει το συνδυασμό της ΑΔΕΚ με επικεφαλή τον νυν Δήμαρχο. Η επιλογή αυτή πληγώνει τοπικά το χώρο μας και εκπέμπεται μια γενικότερα στρεβλή εικόνα για τον Συνασπισμό.
Δε θα μπορούσαμε να στηρίζουμε ούτε ρουσφετολογικές προσλήψεις, ούτε απολύσεις στους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά ούτε και υπόσχεση αλλά μη εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού, του ίσως επαναστατικότερου μέτρου που μπορεί να πάρει Δήμος στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Προκαλούμε και προσκαλούμε τους πολίτες να ξαναοργανώσουν και να αυτοοργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Θεωρούμε ότι η αλληλεγγύη των πολιτών και η επαναδημιουργία ζωντανών συλλογικοτήτων που θα λειτουργούν ανοιχτά και αμεσοδημοκρατικά αλλά και θα κινητοποιούνται διεκδικητικά μπορεί και χρειάζεται να είναι η καινούργια και ελπιδοφόρα πραγματικότητα.Σε αυτήν την κατεύθυνση η οργάνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Πετρούπολης προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό προκρίνει και τώρα στους καιρούς της κρίσης. Τη δημιουργία, δηλαδή, μιας δημοτικής κίνησης που δε θα λάβει μέρος στις εκλογές του Νοέμβρη, αλλά θα προσπαθεί να λειτουργεί και να δρα με τον τρόπο που περιγράφτηκε παραπάνω μαζί με τους πολίτες και τις δυνάμεις της Ευρείας, της Σύνολης Αριστεράς.

Νεολαία Συνασπισμού Πετρούπολης

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=UjhyiiiJ8ys

    [η Αριστερά θα έπρεπε να στέκεται ενωμένη, να θέσει για ηγεσία της την κοινωνία και να διεκδικήσει με τους πολίτες, -πλάι τους και όχι εμπρός τους- την Αξιοπρέπεια της πόλης.]

    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει συμμαχία στην ικαρία παρά μόνο στα μυαλά των κκεδων. Υπάρχει ανακοίνωση που εξηγεί και αυτό και πολλά άλλα για την Ικαρία και τις για χρόνια συμμαχίες με νεοδημοκράτες. όπως και αλλού άλλωστε.

    Βλέπε στο http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC στα τελευταία σχόλια την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο το σχόλιο ενος αναγνωστη και οχι απο επισημη ανακοινωση διαβαζουμε τα εξης:

    Οι ΠΚ του ΣΥΝ της Ικαρίας σε πανικάρια σύσκεψή τους στον Άγιο Κήρυκο, με την συμμετοχή και φίλων του κόμματος αποφάσισαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του γνωστού αγωνιστή της αριστεράς, γιατρού Χρήστου Σταυρινάδη, υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2004. Το πρόγραμμα του συνδυασμού του στηρίχτηκε στις επεξεργασίες του ΣΥΝ όπως επικαιροποιήθηκαν στην ημερίδα που οργάνωσε το κόμμα στον Εύδηλο πριν μερικούς μήνες.

    και συνεχιζει:
    Απευθύναμε την πρότασή μας (πρόγραμμα και επικεφαλής) σε όλη την κοινωνία της Ικαρίας, διατυπώνοντας στην αρχή της διακήρυξής μας ότι από την σημερινή κατάσταση (κρίση, μνημόνιο, Καλλικράτης) πλήττεται και αποδυναμώνεται ο θεσμός της αυτοδιοίκησης.

    Οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδέχτηκαν την πρόταση και δήλωσαν ότι στηρίζουν τον συνδυασμό.

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ Ή ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΣ.

    Ο καταγόμενος από την Ικαρία βουλευτής του ΛΑΟΣ Αϊβαλιώτης με δική του πρωτοβουλία και για τους δικούς του προσωπικούς και κομματικούς λόγους – άλλωστε ο ΛΑΟΣ είναι ανύπαρκτος στην Ικαρία – έγραψε στην εφημερίδα τους ότι και το κόμμα του συνεργάζεται με τον Χρ. Σταυρινάδη και τον συνδυασμό του, σε ένα ψηφοδέλτιο «εθνικής ενότητας» για να φύγουν οι κομμουνιστές!!!


    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.... ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ.... ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΜΕ.... ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ.
    ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.?????
    ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

    και επαναλαμβανω οτι ο συνδεσμος του προηγουμενου σχολιαστη οδηγει σε σχολια αναγνωστη του tvxs ξερετε αυτο του κουλογλου..........Γνωστό για την αντικειμενικοτητα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επειδη δεν δια βασες το επομενο σχολιο που εκανε καποιος στο παραθετω για να το χαιρεστε,,,:::::

    Υποβλήθηκε από Καράμπελας Σταύρος στις 3. Οκτώβριος 2010 - 16:27. #410483
    @mh: Τα ίδια είχαμε και εμείς στην Πετρούπολη, αλλά κάποια στιγμή τελείωσε...
    Όλα τα καθεστώτα που αδικούν, κάποτε πέφτουν...


    ευχαριστημενοι που επεσε το καθεστως????? Εχουμε τωρα την ομαδα Βλαχου (ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ) που στην προηγουμενη εκλογικη μαχη κερδισε με την απευθειας στηριξη της νεας δημοκρατιας να κανει οτι θελει....Και σε παραπεμπω σε αναρτησεις του Γιωργου του Γιωγου για τα σκανδαλα στο Δημο Πετρούπολης.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οσο για την ικαρία και για το οτι το ΚΚΕ εχει αφησει το νησι χωρις συγκοινωνιες παρε την απάντηση απο τον ιδιο τον υπουργο....

    ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
    Οι εφοπλιστές καθορίζουν αν θα απομονώνονται τα νησιά!

    Στο έλεος των εφοπλιστών νησιώτες και ναυτεργάτες, επιβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Θαλάσσιων Υποδομών

    Όσο τα πλοία ανήκουν στο κεφάλαιο, τα εισιτήρια και τα δρομολόγια δε θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις λαϊκές ανάγκες
    Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για δημόσιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, όπως προέκυψε από τη συζήτηση Ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου σχετικά με τη σύνδεση Ικαρίας και Φούρνων με τον Πειραιά. Η κυβέρνηση απαντώντας στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των νησιών υποστήριξε διά του αρμόδιου υπουργού ότι η επιλογή των γραμμών είναι θέμα των ...ακτοπλοϊκών εταιρειών!

    Στην περιγραφή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διασφαλίζει την ασυδοσία των εφοπλιστών αρκέστηκε ο νέος υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Ι. Διαμαντίδης αναφέροντας ότι «οι πλοιοκτήτες δρομολογούν τα πλοία τους σε γραμμές της επιλογής τους ενώ η πολιτεία ελέγχει τη συνδρομή των νομίμων προϋποθέσεων δρομολόγησης». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι δύσκολη περίοδος. Είναι δύσκολη, αν θέλετε, και η επικοινωνία. Είναι εκατοντάδες τα νησιά, για να μην πω χιλιάδες, που θέλουν άμεση σύνδεση με τον Πειραιά. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα, διότι χρειάζονται εκατοντάδες πλοία».

    «Είναι αναγκαιότητα η κοινωνικοποίηση των μεταφορικών μέσων και ειδικά των θαλάσσιων συγκοινωνιών αν θέλουμε να λέμε ότι τα νησιά μας θα έχουν τακτικές συγκοινωνίες» σχολίασε ανταπαντώντας η Διαμάντω Μανωλάκου, σημειώνοντας πως το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο «εξυπηρετεί αποκλειστικά την κερδοφορία των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νησιών και των κατοίκων». Θύμισε παράλληλα ότι από τότε που εφαρμόστηκε ο ευρωπαϊκός κανονισμός «τα νησιά δεν έχουν συχνή συγκοινωνία, αλλά και τα εισιτήρια έχουν γίνει πανάκριβα. Από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 230% και την ίδια ώρα το 1/3 των πλοίων είναι άνω των τριάντα ετών και το άλλο 1/3 είναι εικοσαετίας».

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Ικαρίας λέγοντας πως «από την πρώτη του Νοέμβρη με υπογραφή της Κυβέρνησης τροποποιούνται τα δρομολόγια του ενός και μοναδικού πλοίου, του "Νήσος Μύκονος" που εκτελεί τη γραμμή Πειραιάς - Ικαρία - Φούρνοι. Μ' αυτή την τροποποίηση η προσέγγιση στους Φούρνους και τον Αγιο Κήρυκα στην Ικαρία "κόβεται". Ταυτόχρονα θα εμποδιστούν και οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών για τις εκλογές». Επισήμανε μάλιστα στη συνέχεια πως «ο Αγιος Κήρυκος είναι η πρωτεύουσα της Ικαρίας. Είναι αναγκαιότητα να έχει συχνή και τακτική επαφή με τους Φούρνους. Είναι το νοτιοανατολικό κομμάτι του νησιού που πρέπει να συνδέεται τακτικότατα και με τους Φούρνους» τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να το δείτε σε μόνιμη βάση για όλες τις ημέρες για να μην απομονωθούν η Ικαρία και οι Φούρνοι».

    Παράλληλα, απαίτησε «άμεση βοήθεια στο νησί της Ικαρίας. Η καταστροφή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη απ' αυτή της Χίου. Βεβαίως και για τη Χίο καλά κάνατε και ανακοινώσατε μέτρα, αν και τα κρίνουμε πολύ ελλιπή, αλλά και η Ικαρία χρειάζεται άμεση βοήθεια».

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5910082

    ΑπάντησηΔιαγραφή