Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ορθή επανάληψη!!!!

*του Θοδωρή Πάσχου
Στο Δημόσιο είναι σύνηθες το φαινόμενο να αποστέλλονται στις υπηρεσίες διορθωτικά έγγραφα με την ένδειξη "ορθή επανάληψη", όταν υπάρχει ασάφεια ή δεν αποδίδεται με ακρίβεια το περιεχόμενο του προς διεκπεραίωση εγγράφου. Επειδή τα όσα διαβάσαμε στην τελευταία σελίδα του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας "Πετρούπολη η πόλη μας", δεν αποδίδεται με ακρίβεια η πραγματικότητα των όσων αναφέρονται, θα θέλαμε να προτείνουμε στον συμπαθή δήμαρχο Βλάχο και στην παράταξή του, να επιχειρήσουν μια "ορθή επανάληψη" των 9+1 λόγων που επικαλούνται, αν θέλουν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα
Βέβαια είναι κατανοητό ότι σε προεκλογική περίοδο δεν είναι δόκιμο το ... χαρακίρι, όταν η ψηφοθηρία επιβάλλει να "ευλογάνε τα γένια τους", αλλά αν ήθελαν να πουν αλήθειες θα έπρεπε να κάνουν τις ελάχιστες διορθώσεις-προσθήκες που προτείνουμε στο κείμενο (φαίνονται με κόκκινα γράμματα) και στη φωτό, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας τους, ως εξής:

1. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που οι Δημότες δοκιμάζονται καθημερινά , που ο νόμος του «Καλλικράτη» δίνει αρμοδιότητες και για τις οποίες θα χρειαστούν περισσότεροι πόροι , προσωπικό και υποδομές, θέλω Δημοτική Αρχή σοβαρή, υπεύθυνη και αγωνιστική. Ικανή να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες.

2. Χρειάζομαι Δήμαρχο πραγματικά ανεξάρτητο που δε διστάζει να συγκρουστεί με κάθε κυβέρνηση όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης. Ο Στέφανος Βλάχος Δ Ε Ν το έχει αποδείξει, όταν Δ Ε Ν συγκρούστηκε (επί της ουσίας) για τη λυματολάσπη και τη χωματερή, για το Ποικίλο Όρος ενάντια στη Μονή Λαμίας και την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.

3. Γιατί απαιτώ σωστή οικονομική διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας με διαφάνεια. Η ΑΔΕΚ στα χρόνια που είναι Δημοτική Αρχή, Δ Ε Ν διαχειρίστηκε με διαφάνεια τα οικονομικά του Δήμου. Ο ισολογισμός του Δήμου το 2009 Δ Ε Ν είναι κατά 200 χιλ. πλεονασματικός. Ο Δήμος χρωστάει (γύρω στα 17.000.000 ευρώ σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζών - Τράπεζα της Ελλάδος, μέχρι 31/5/2010, χρωστούσε στις τράπεζες - ΤΠΔ, 7.827.253 ευρώ)!!!

4. Γιατί ο Δήμος αγόρασε (και δεν απαλλοτρίωσε ως όφειλε) 16 στρέμματα νέων χώρων και 28 οικόπεδα. Περιουσία που δε θα ήταν δυνατό να αποκτηθεί αύριο, γιατί οι χώροι θα χάνονταν, θα γίνονταν πολυκατοικίες και η πόλη θα γινόταν «Κυψέλη», γιαυτό και δανειστήκαμε (και άρα χρωστάμε), για να αποκτήσουμε σήμερα αυτούς τους χώρους.

5. Γιατί θέλω να αξιοποιήσω την εμπειρία και τη γνώση. Γιατί στην Α.Δ.Ε.Κ. συμμετέχουν έμπειροι, ενεργοί (;) πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και αυτό που τους ενώνει Δ Ε Ν είναι η αγάπη για την πόλη μας και οι οποίοι έχουν μια δέσμευση. Να πετύχουν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τη δράση για την Πετρούπολη και Γ Ι Α την κομματική καταγραφή ή τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

6. Γιατί η ΜΗ συμβολή της διοίκησης Βλάχου στην ανάπτυξη του Πολιτιστικού κινήματος στην πόλη (θέατρο πέτρας, πολιτιστικά, ωδείο), τις δράσεις για τον αθλητισμό (γήπεδο Αγ. Τράδας, στάδιο), τη σχολική στέγη (6ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, κατασκευή 3ου – 6ου Δημοτικού) Δ Ε Ν συνέβαλε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

7. Γιατί δημιουργήθηκαν υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη (Κ.Ε.Π.- Ι.Κ.Α), άλλες εκσυγχρονίστηκαν (Δημοτολόγιο-Ληξιαρχείο). Δ Ε Ν δημιουργήθηκε η υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής (όπως καταγγέλλει η κ. Φίντζου) που στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ΔΕΝ αναδεικνύεται ο ρόλος της, και η οποία ΔΕΝ ενισχύθηκε με τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου για τους έχοντες ανάγκη, εφαρμόστηκε το πρόγραμμα «Φειδιππίδης» (για την ιατρική πρόληψη, για τα παιδιά μας), αναπτύχθηκε το πρόγραμμα πρόληψης Φαέθων (για τους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών).

8. Γιατί ο δοκιμασμένος Δήμαρχος Στέφανος Βλάχος, Δ Ε Ν έχει τα εχέγγυα με την κοινωνική του δράση (;), το ήθος του (;) και την ανθρωπιά του. Δ Ε Ν εμπνέει τη σιγουριά ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να τα καταφέρει.

9. Γιατί η σημερινή Δημοτική αρχή Δ Ε Ν υπερασπίστηκε το περιβάλλον, στο Ποικίλο Όρος ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, με την οργανωμένη δασοπροστασία με οχήματα και το απαραίτητο προσωπικό. Δ Ε Ν αύξησε το αστικό πράσινο (Αλσος Αγ. Δημητρίου, πάρκα, αυλές σχολείων, αδόμητα οικόπεδα). Αλλά κυρίως γιατί εφάρμοσε πρωτοποριακά προγράμματα στη διαχείριση των απορριμμάτων με την ανακύκλωση, χρησιμοποίησε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (στη νέα μας κεντρική πλατεία). Το μεγάλο κέρδος (;) είναι πως στην υλοποίηση αυτών των περιβαλλοντικοί δράσεων μπήκαν(;) στο παιχνίδι και οι μαθητές της πόλης. Οι αυριανοί ευαίσθητοι και ενεργοί πολίτες.

Γιατί Δ Ε Ν έχει όραμα και σχέδιο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την πόλη που θέλουμε. Στην υγεία, το κυκλοφοριακό, τη σχολική στέγη, την ποιότητα ζωής και την κοινωνική πολιτική. Πρόγραμμα το οποίο Δήμαρχος και Δημότες Δ Ε Ν καταρτίσαμε μαζί μέσα από την άμεση επαφή σε όλες τις γειτονιές της Πετρούπολης. Γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμα άλλους, επιλογή μας είναι μία.

Ο Χ Ι ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ Α.Δ.Ε.Κ.
και το Στέφανο Βλάχο
Δ ε ν συνεχίζουμε μαζί!!!

5 σχόλια:

  1. η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι από Ηρώ

    Σαν πολίτης θέλω να γνωρίζω

    Πόσο κόστισε η απαλλοτρίωση της ηρούς
    η αγορά όμορων οικοπέδων
    το εμβαδόν των οικοπέδων

    Πόσο η κατεδάφιση της το εμβαδόν του κτίσματος

    Πόσο κόστισε η ανάπλαση της πλατείας 150Α
    το εμβαδόν της παρέμβασης

    Αν ενεργοποιήθηκε πράξη αναλογισμού για
    οικονομική συμμετοχή των ομόρων ιδιοκτητών για
    την αγορά των οικοπέδων της πλατείας 150Α σύμφωνα με το νόμο.

    η πλατεία είναι γεμάτη από νόημα που έχει κάτι από euros & beton
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε όπου νάναι τα εγκαίνια της εν λόγω πλατείας!!! Πολλοί λένε ότι είναι τυπικό δείγμα της αισθητικής του δημάρχου και της παράταξής του.
    Πώς νομίζετε ότι πρέπει να ονομασθεί;
    Μια πρόταση είναι να ονομασθεί "Αφιλόξενη πλατεία της θλίψης και του μπετόν".

    Ποιές είναι οι προτάσεις σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ηρώ ειρωνεύεται τα ευρωπέη.

    Ευρω-ηρώ
    Μαυρο-ηρώ
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλατεία ΕΥΡΩτα, πλατεία ΕΥΡΩπης,



    Και το καλυτερο όλων ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΡΩΣ
    ευρώς στα αρχαία ειναι η μούχλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή