Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές στελεχών της ΑΔΕΚ του Βλάχου

*του Θοδωρή Πάσχου

Διαβάσαμε στην εφημερίδα της ΑΔΕΚ του Βλάχου στους πρώτους 45 υποψηφίους της παράταξης για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Εντύπωση μας έκαναν δύο πράγματα.

1. Το 25% περίπου των υποψηφίων είναι αμειβόμενα στελέχη της διοίκησης (Δήμος, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα). Ένας στους τέσσερις δηλ., έχουν οικονομικές απολαβές από το Δήμο, και άρα μάλλον είναι και προσωπικό το συμφέρον να θέλουν να διατηρήσουν την παράταξή τους στην τοπική διοίκηση.

2.
Μια μεγάλη κατηγορία στελεχών, αμειβόμενα, ως επί το πλείστον, στελέχη της διοίκησης Βλάχου, στη λεζάντα της φωτογραφίας τους δεν αναγράφουν το επάγγελμά τους, την εργασία από την οποία βγάζουν με τον τίμιο ιδρώτα τους το ψωμί τους, τις σπουδές τους, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Στη λεζάντα αναγράφουν ΜΟΝΟ την προσωρινή θέση τους στη διοίκηση του Δήμου και των νομικών προσώπων!!! Φαίνεται ότι το να είσαι αντιδήμαρχος ή πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή πρόεδρος των παιδικών σταθμών, είναι σημαντικότερο από το να είσαι, λ.χ. δάσκαλος!!! 

Τι άλλο μπορεί να δηλώνει η ΜΗ αναγραφή της εργασίας των υποψηφίων ως πρώτης και τιμητικής αυτο-αναφοράς, προκειμένου να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών; Φαίνεται ακόμα ότι ο αυτοπροσδιορισμός τους (ως αντιδημάρχων ή προέδρων) δεν είναι τυχαίος. Δείχνει την αγωνία τους να αυτοπροβληθούν ως "σημαίνοντα μέλη" της τοπικής κοινωνίας κάνοντας χρήση της προσωρινής θέσης στη διοίκηση της πόλης που τους προσέφερε ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ από το δήμαρχο!!! Λες και ο δήμαρχος διορίζει τους εκλεκτούς και όχι τους αρεστούς και παρατρεχάμενους (όπως έχει κατά καιρούς καταγγελθεί από πρώην συνεργάτες του Βλάχου)!!! Δείχνει ακόμα την καθεστωτική αντίληψη που έχουν. Ταυτίζουν τους εαυτούς τους με τους διοικητικούς θώκους και την έμμισθη δράση τους. Την παροχή υπηρεσιών στην πόλη, με τα πόστα που προσωρινά κατέχουν στη διοίκησή της, ελέω δημάρχου!!! Χρειάζονται γυαλιστερούς προσδιορισμούς για να μοιράσουν υποσχέσεις στους ιθαγενείς ψηφοφόρους!!! Και γεννιέται εύλογα το ερώτημα: Μήπως χρησιμοποιούν τα πόστα για να κρύψουν, ενδεχομένως, την ασημαντότητά τους;;!!!

Θα κατανοούσαμε να αναγράφει ο x υποψήφιος, στη λεζάντα της φωτογραφίας του, ΜΟΝΟ τη διορισμένη θέση του στη διοίκηση του Δήμου, αν ήταν π.χ. ανεπάγγελτος, ή άεργος, ή μόνιμα διαπλεκόμενος με τους μηχανισμούς εξουσίας (κάτι «ακρίδες» σαν τους παλιούς πολιτευτές ή τους βαστάζους των εξ επαγγέλματος πολιτικών). Τι να δηλώσει τότε ως επαγγελματική δραστηριότητα, ως προσόν, ο υποψήφιος;

Οι καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές των κομμάτων και των στελεχών τους που διοικούν και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα εκτρέφουν την αδιαφάνεια, τη διαπλοκή, τη συναλλαγή, τις χωρίς αρχές ισορροπίες. Περιορίζουν το δημοκρατικό έλεγχο και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Αυτό βιώσαμε λόγω της αποτυχημένης για την πόλη (αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένης για το σάπιο πολιτικό σύστημα!!!) οκταετούς θητείας του Βλάχου στην Πετρούπολη.

Μάθαμε ακόμα, ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχει και ένας «ενεργός πολίτης»!!! Να υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι της παράταξης του Βλάχου είναι «ανενεργοί πολίτες»; Πρόκειται για «συντροφικό μαχαίρωμα», για καρφί εναντίον της πανθομολογούμενης απραξίας της σημερινής διοίκησης ή μήπως η αστειότητα δεν έχει όρια;

Το παραπάνω σχόλιο δεν αφορά εκείνους τους υποψήφιους της ΑΔΕΚ που ΔΕΝ ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία των πάσης φύσεως «προέδρων». Το δυστύχημα γι’ αυτούς είναι ότι οι «κορυφαίοι» δίνουν το στίγμα!!!!

2 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι ο Θ. Πάσχος βρήκε την καρδιά του στόχου.
    Το αρθρο αυτό είναι μια πολύ καλή αξονική τομογραφία στα χέρια μας.
    ΑΥΤΕΣ οι επισημάνσεις αν προβληθούν στο πολιτικό συστημα θα φωτίσουν ολους τους γυμνοσάλιαγκες και τα τρωκτικά που ροκανίζουν την ζωή μας.
    Και οταν λέω "πολιτικό συστημα" δεν εννοω ΜΟΝΟ
    τους φαινομενικά ασκούντες εξουσία.

    Υ.Γ.Με την ευκαιρια του σχολιου.
    Για σκεφτειτε το λιγο: Να παρει ο Υποψηφιος
    Περιφεριαρχης τις ΜΙΣΕΣ ψηφους απο τον Υποψηφιο Δημαρχο!!!!!!
    Τι θα εχουν να πουν οι σφογκοκολάριοι οταν θα κληθούν στο "ΦΑΝΑΡΙ" - γιατι θα κληθουν- να απολογηθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ

    ΑΝ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
    Π Ε Τ Α Ξ Τ Ε Τ Ο
    ΣΑΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ
    ΠΕΙΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ "ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΕΡΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"

    ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή