Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τράπεζα τροφίμων. Παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη.

Τράπεζα τροφίμων, χωρίς τρόφιμα. 
Εθίστηκαν οι τοπικοί μας κυβερνήτες ,οκτώ χρόνια τώρα, στους ρόλους των «αξιωματούχων», σύμφωνα με την δική τους ορολογία. Η ώρα που θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους έχει φτάσει, το έχουν καταλάβει ότι δεν περνάνε ούτε καν στο δεύτερο γύρο, και γι αυτό επιστρατεύουν όλα τα μέσα μήπως γυρίσουν το ποτάμι πίσω.
 Έχουν χάσει όμως το μέτρο. Ξεπέρασαν κάθε όριο.

Την υποχρέωσή τους να στηρίξουν τους κοινωνικά αδύναμους, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας των συμπολιτών μας  που έχουν ανάγκη ακόμα και για τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, αυτή την υποχρέωση την μετατρέπουν σε επικοινωνιακή πολιτική. Προσπαθούν να την εξαργυρώσουν σε ψήφους.

Αντί να δαπανήσουν χρήματα για να προσφέρουν πραγματική βοήθεια, δαπανούν τα χρήματα του φορολογούμενου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Δημιούργησαν λέει τράπεζα τροφίμων.

Αντί λοιπόν να προμηθευτούν τα τρόφιμα και να τα διανείμουν στους έχοντες ανάγκη, ξόδεψαν χρήματα (του φορολογούμενου) για να διαφημίσουν τον εαυτό τους με τεράστιες επιγραφές σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Πετρουπόλεως ( δίπλα στον κιν/φο «Πετρούπολη» ).
Διαφημίζουν τον εαυτό τους, θέλουμε να ελπίζουμε όχι με δικά μας χρήματα, και στο έντυπο που διανέμουν φροντίζοντας όμως να θολώσουν την εικόνα ώστε ο αναγνώστης να μην δει άδεια ράφια  της «Τράπεζας τροφίμων».

Θα ήταν τετριμμένο να αναλογιστούμε ακόμα για μια φορά το πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη του ψηφοφόρου. Θα το συνειδητοποιήσουν την επομένη των εκλογών, όταν πλέον θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

2 σχόλια:

  1. ....[Θα ήταν τετριμμένο να αναλογιστούμε ακόμα για μια φορά το πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη του ψηφοφόρου.]

    Στην αξέχαστη ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο" ο Μαυρογιαλλούρος έλεγε υποτιμιτικά για τους ψηφοφόρους του: "χωριάτες είναι, ξεροκέφαλοι..."
    Εδώ στην Πετρούπολη η ταινία που παίζεται με πρωταγωνιστές τους "αξιωματούχους" (χα, χα!!) της σημερινής διοίκησης, λέγεται "ΔΕΝ υπάρχει φιλότιμο". Αλλά από τους χωριάτες θα το'βρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ταλιούρας στο ραδιοφωνο της ΝΕΤ...Η τοπικη αυτοδιοικηση ειναι ανεξαρτητη.....Ειναι τιμη του Ταλιούρα που ειναι συνιδρυτικο μελος του ΠΑΣΟΚ (μετα της παροτρυνση της δημοσιογραφου)δεν λεει για ψηφο διαμαρτυριας... Αναφέρει για τις ιστοριες για την ρηξη του 2006 αλλα κάνει την πάπια οτι υποψηφιοι του ηταν τότε με τον βλάχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή