Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ανυπότακτη Πόλη: Να καταψηφιστεί ο κυβερνητικός υποψήφιος,Στέφανος Βλάχος.

Η «Ανυπότακτη Πετρούπολη» συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές και στήριξε το ψηφοδέλτιο της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» στην περιφέρεια Αττικής με στόχο να αποτυπωθεί και στις κάλπες η οργή που όλοι νοιώθουμε, σε αριστερή ανατρεπτική κατεύθυνση και να σταλεί  ηχηρό μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης ενάντια στην «χούντα» Κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ. Να δυναμώσει ο «μονόδρομος» της αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση και την βάρβαρη επίθεση που διεξάγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με συνοδοιπόρους ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Θεωρούμε τον «Καλλικράτη» ως το «μνημόνιο» της τοπικής αυτοδιοίκησης, το μέσο για την καταλήστευση του εργατικού εισοδήματος και της ιδιωτικοποίησης των όποιων δημόσιων υπηρεσιών, της πλήρους υποβάθμισης τελικά του βιοτικού επιπέδου των δημοτών προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό και η καταδίκη του, όπως και η καταδίκη των συνδυασμών που τον στηρίζουν, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της απόκρουσης της επίθεσης του κεφαλαίου.
Στο δήμο της Πετρούπολης εκφράστηκε ένα ρεύμα ρήξης και αμφισβήτησης από τα αριστερά, που ένα κομμάτι του ήταν και οι 561 ψήφοι της «Ανυπότακτης Πετρούπολης»Στην κρίσιμη περίοδο που έχουμε μπροστά μας καλούσαμε και καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις και τις δημοτικές παρατάξεις με βάση:
·         τη στάση τους απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
·         την προώθηση στόχων ανατροπής του μνημονίου, απειθαρχίας στην ΕΕ
·         την αντίθεσή τους με τον Καλλικράτη και κάθε λογική διαχείρισης των δήμων στα ασφυκτικά πλαίσιά του, που δημιουργεί αυταπάτες για καλούς και καλύτερους διαχειριστές, μακριά από τους αγώνες και το κίνημα
Έτσι μπροστά στο δεύτερο γύρο για το δήμο μας:
Πιστεύουμε ότι η αποχή το άκυρο ή το λευκό δεν είναι ο καλύτερος δρόμος για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια.
Η «Ανυπότακτη Πετρούπολη καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους του δήμου μας να καταψηφίσουν τον κυβερνητικό υποψήφιο, υποστηρικτή του μνημονίουκαι του Καλλικράτη, Στέφανο Βλάχο, ο οποίος σε αντίθεση με το ‘ no pasaran’ που θυμήθηκε όψιμα στο προεκλογικό μπαλκόνι δικήν πολιτικού αριστερού marketing έχει παρελθόν σε μέτρα και αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών και ο οποίος δεν θα διστάσει να εφαρμόσει σκληρή φορομπηχτική πολιτική στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους του δήμου. Από την προηγούμενη θητεία έχει προσπαθήσει να μετατρέψει τον δήμο σε επιχείρηση στο όνομα της «ανταποδοτικότητας» ξεπουλώντας τις δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έχει ήδη απολύσει εργαζόμενους και εφαρμόσει το καθεστώς ομηρίας της ελαστικής εργασίας και των συμβάσεων, στο όνομα της μείωσης των εξόδων. Θα συνεχίσει να δίνει χαρά στους εργολάβους, μέσα από έργα βιτρίνας και τσιμεντοποιήσεις χώρων πρασίνου. Θα προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις ελεύθερων δημόσιων χώρων σε ιδιώτες, στο όνομα της «αξιοποίησης» και της «κερδοφορίας» του δήμου. Αυτή η πολιτική και οι εκφραστές της στον δήμο πρέπει να ηττηθούν.
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ που την στηρίζει, μας χωρίζουν πολλά, τόσο στους άμεσους στόχους πάλης,  όσο και σε σχέση με την φυσιογνωμία και την στρατηγική της αριστεράς. Η άρνηση από μεριάς  του ΚΚΕ, και δη της ηγεσίας του, να τεθούν στο πεδίο της άμεσης πολιτικής αντιπαράθεσης τα πολιτικά αιτήματα  της ανατροπής του μνημονίου, της διαγραφής του χρέους και της άμεσης εξόδου από την ΟΝΕ/ΕΕ και το ευρώ, δεν συμβάλει στην ανάπτυξη ενός νικηφόρου κινήματος αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης.  Το ΚΚΕ προκρίνει την κομματική καταγραφή και περιχαράκωση, αντί για την ανάπτυξη μιας ενωτικής λαϊκής δυναμικής σε αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Μας χωρίζει η πολιτική της διαχείρισης του δήμου, μέσα στα ασφυκτικά σημερινά πλαίσια, η οποία δεν προκρίνει το ρόλο και τη σημασία των λαϊκών συνελεύσεων και των επιτροπών κατοίκων, αλλά ενισχύει τη λογική της ανάθεσης σε μια δημοτική παράταξη ή σε έναν καλό διαχειριστή. Με τον κόσμο όμως που είναι ή στηρίζει την «Λαϊκή Συσπείρωση» μας ενώνουν τα προβλήματα και οι αγώνες που έχουμε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα στις εργατικές κινητοποιήσεις, στους αγώνες για τις κεραίες, την χωματερή κλπ.
Έτσι πιστεύουμε ότι το βασικό κριτήριο για το δεύτερο γύρο πρέπει να είναι η σαφής και έμπρακτη καταδίκη και ήττα του κυβερνητικού υποψηφίου με το σκεπτικό που αναφέρθηκε και παραπάνω.
Η στάση μας αυτή αποτελεί ταυτόχρονα ανοιχτό κάλεσμα για ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς σε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ενωτική συστράτευση των εργαζομένων για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και δεν θα περιορίζεται σε πολιτική διαμαρτυρία και εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων προς κοινοβουλευτική εξαργύρωση. Καλούμε τις δυνάμεις της  αριστεράς και τους αγωνιστές να συμβάλουμε στη δημιουργία λαϊκών θεσμών στη γειτονιά, στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος ανατροπής, απαίτηση των δύσκολων καιρών που ζούμε.
Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, μόνο ενωτικά και μέσα από ενιαιομετωπικές διαδικασίες όσων αγωνίζονται στο ίδιο ταξικό στρατόπεδο και παρά τις διαφορές, μπορούμε να δώσουμε προοπτική νίκης στην αντίσταση. Ο αγώνας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και των μέτρων για την διάσωσή του, κόντρα σε εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών περνά μέσα από αγώνες, εκεί όπου ζούμε, δουλεύουμε και αναπνέουμε. Μαζί λοιπόν για μια κοινή ανατρεπτική δράση.
Τέλος, θέλουμε να κάνουμε καθαρό ότι η «Ανυπόταχτη Πετρούπολη», όποια και αν είναι η επόμενη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από προθέσεις, θα σταθεί ενάντια σε κάθε απόπειρα εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων, ή αποφάσεων που θα λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων. Θα είμαστε μαζί, με όποιον συμβάλλει στη συγκρότηση κινήματος κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα του καιρού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου