Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Βλάχος έχασε την ψυχραιμία του και βλέπει εφιάλτες στον … καθρέφτη του!!!


*του Θοδωρή Πάσχου

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βλάχος κυνηγάει τις ψήφους με το τουφέκι χωρίς αναστολές. Επιχειρεί να ψαρέψει σε θολά νερά τις ψήφους των συντηρητικών ψηφοφόρων.
Χρεώνει στα αρνητικά του πολιτικού του αντιπάλου, του Θωμά Κοτσαμπά, την κομματική του ιδιότητα ως μέλους του ΚΚΕ,… θυμήθηκε τον Στάλιν,… αναμασάει μισαλλόδοξα συνθήματα μιας άλλης εποχής.

Η αλήθεια είναι ότι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος δήμαρχος αποφεύγει επιμελώς να δηλώσει την κομματική του ταυτότητα (ντρέπεται γι’ αυτήν;;!!!). Αποφεύγει να πληροφορήσει τους ψηφοφόρους ότι η «ανεξαρτησία» του είναι υποθηκευμένη στους μηχανισμούς εξουσίας της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Της πολιτικής του «λεφτά υπάρχουν» που έγινε «κόψτε και ξανακόψτε μισθούς και συντάξεις» για να ανασάνουν οι τράπεζες. Ότι πίσω από τις κάλπικες διακηρύξεις περί ανεξαρτησίας κρύβονται προσωπικά συμφέροντα, καθεστωτικές αντιλήψεις, αντιδημοκρατικές πρακτικές, αδιαφάνεια, ρουσφέτια, σήψη και δυσωδία.

Ενοχλείται ο εκλεκτός υποψήφιος του συστήματος ΠΑΣΟΚ από το γεγονός ότι ο Κοτσαμπάς δηλώνει κομμουνιστής!!!
Γιατί;
Διότι ενδόμυχα αναγνωρίζει το συγκριτικό ηθικό πλεονέκτημα του αντιπάλου του.
Ξέρει ότι ο Κοτσαμπάς, θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των πολλών, ότι έχει αρχές, ιδεολογία, ότι δεν λογοδοτεί στο σαρκίο του.

Ξέρει ότι ο Κοτσαμπάς καλείται να ακολουθήσει την ίδια πορεία, όπως και ο αείμνηστος Νίκος Παξιμαδάς που όντας κομμουνιστής, ήταν για πολλές δεκαετίες Δήμαρχος ΟΛΗΣ της πόλης, ΟΛΩΝ των Πετρουπολιωτών χωρίς διακρίσεις.


Ξέρει ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι, παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες, γνώρισαν και στήριξαν τους κομμουνιστές για πολλές δεκαετίες στη διοίκηση της πόλης, και αυτό τον τρομάζει.

Μήπως αυτή την προσφορά στην πόλη δεν αναγνώριζε πρόσφατα ο Βλάχος στον αποβιώσαντα κομμουνιστή Δήμαρχο, όταν τιμούσε τη μνήμη και το έργο του Παξιμαδά σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο Πέτρας;
Όταν επιχείρησε λάθρα να παρουσιάσει τον εαυτό του ως συνεχιστή της παράδοσης της αριστεράς στη διοίκηση της πόλης;
Όταν υμνούσε το έργο και την προσωπικότητα του κομμουνιστή Παξιμαδά στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε;

Τώρα μας φοβερίζει με τον Στάλιν και την «παρωχημένη πολιτική του ΚΚΕ»!!!
Ας μας πει όμως ποια σύγχρονα «γκουλάκ» υπηρετεί ο ίδιος. Ποιά χακλεία ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και τη χώρα οι πολιτικοί του υποστηρικτές.
Τα δήθεν «σκιάχτρα» που επιστρατεύει στο παρά πέντε, φοβίζουν περισσότερο τον ίδιο, παρά το εκλογικό σώμα.
Του προτείνουμε να μη κοιταχτεί στον καθρέφτη του γιατί θα … τρομοκρατηθεί!!!!

2 σχόλια:

  1. (( Ξέρει ότι ο Κοτσαμπάς καλείται να ακολουθήσει την ίδια πορεία, όπως και ο αείμνηστος Νίκος Παξιμαδάς που όντας κομμουνιστής, ήταν για πολλές δεκαετίες Δήμαρχος ΟΛΗΣ της πόλης, ΟΛΩΝ των Πετρουπολιωτών χωρίς διακρίσεις.))
    Έχασες το μέτρο Θόδωρε,
    ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση
    συμφωνούμε αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αμυντική στάση σε σχέση με την εξέλιξη της πόλης.
    Μακάρι να μας εκπλήξουν αλλά δύσκολο έως πολύ δύσκολο.
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν η χυδαιότητα της εξουσίας κτυπάει την πόρτα μας και προσβάλλει τη λογική και την αισθητική μας, δεν είναι δύσκολο να χαθεί το μέτρο. Όμως για να το προσδιορίσουμε ξανά απαιτείται χρόνος και ηρεμία μη εκλογική.... Σε κάθε περίπτωση πάντως, Δημήτρη, η πολιτική στάση καθορίζεται, εκτός από τις ιδεολογικές ή άλλες αρχές, και από τη συγκυρία και τις συγκρίσεις....
    Σ' αυτό συμφωνούμε, το ξέρω.
    Επιλέγουμε πάντως το δύσκολο της έκπληξης, από το καθεστώς της σήψης, έστω και με ... παράπλευρες απώλειες.
    Όσο για την "πορεία που καλείται να ακολουθήσει ο Κοτσαμπάς", η αναφορά στον Παξιμαδά σχετίζεται με την προσδοκία να είναι Δήμαρχος ΟΛΩΝ των Πετρουπολιωτών χωρίς διακρίσεις, και όχι στο "πολλές δεκαετίες"...!!! Αυτό θα κριθεί από τους πολίτες.
    Είπαμε ότι η επιταγή δεν είναι λευκή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή