Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Θωμά Κοτσαμπά, για την απογραφή πληθυσμού

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους πολίτες της Πετρούπολης απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Θ. Κοτσαμπάς με αφορμή την επικείμενη απογραφή του πληθυσμού. 

Στην επιστολή του ο κ. Κοτσαμπάς αναφέρει:

«Συμπολίτισσες - Συμπολίτες,    Έχει ξεκινήσει ήδη η γενική απογραφή κτιρίων – κατοικιών, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τον οικοδομικό ιστό της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Φλεβάρη.

Αμέσως μετά, από 30 Μαρτίου έως 14 Απριλίου, πρόκειται να διεξαχθεί η απογραφή πληθυσμού, με σκοπό την καταγραφή δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, καθώς και στοιχείων που αφορούν στη σύνθεση των νοικοκυριών και στις συνθήκες στέγασής τους.

Συμπολίτισσες - Συμπολίτες,

Σε αυτή την απογραφή, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να απογραφούμε στον τόπο κατοικίας μας. Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουμε και δεδομένου ότι οι πόροι του Δήμου μας εξαρτώνται αποκλειστικά από το σύνολο των κατοίκων που θα απογραφούν, όλοι  οι κάτοικοι της Πετρούπολης πρέπει να δηλώσουμε ως μόνιμο τόπο διαμονής μας την Πετρούπολη.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη από το 2010, υπήρξε μια σημαντική μείωση της τάξης του 35% περίπου στην κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο μας. Επίσης, με την ισχύ του «Καλλικράτη» μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλαπλές αρμοδιότητες χωρίς να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους, η ανάγκη καταγραφής του πραγματικού πληθυσμού του Δήμου μας, γίνεται υποχρέωση. 

Από 30 Μαρτίου – 13 Απριλίου, απογραφόμαστε στην Πετρούπολη:

- Για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων των παιδιών μας (αφού το σύνολο των θεμάτων της παιδείας μεταφέρεται στο Δήμο).
- Για την πληρέστερη – στο μέτρο των δυνατοτήτων μας – κοινωνική πολιτική (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο σπίτι, κλπ).
- Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. 

Ο Δήμαρχος
Θωμάς Κοτσαμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου