Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Φυλής...«τελείωσε» τη Χωματερή;; Ναι καλά!

40 χρόνια η περιοχή της Φυλής είναι ο σκουιδόλακος της Αττικής

Σκληραίνει τη στάση του, μετά την «ανακωχή» στην Κερατέα, το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής. Με απόφαση που λήφθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, 19 Απριλίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι μετά από δυόμιση χρόνια που θα κορεσθεί η Χωματερή της Φυλής, η Αττική θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Ζητά επίσης την εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπει τη λειτουργία τριών χωματερών, ισάριθμων εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων και σταθμών μεταφόρτωσης, σε επιλεγμένες θέσεις του Λεκανοπεδίου. «Όταν σπάσει το απόστημα του μονοπωλίου θα σπάσει και το απόστημα των μεγάλων συμφερόντων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μπουραΐμης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι εκείνοι που χειροκροτούν τις αντιδράσεις για την δημιουργία ΧΥΤΥ, που σημειώνονται εδώ και χρόνια στην Κερατέα, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του Δήμου Φυλής, αφού με αυτό τον τρόπο υπονομεύουν την εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού. Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής:

• Ζητά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμισι με τρία χρόνια, λόγω κορεσμού.
•Απαιτεί να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες το 95% των απορριμμάτων της Αττικής.
Απορρίπτει τις μεθόδους της καύσης , της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρισης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.
•Το μόνο που προκρίνει είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσε η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δημοτικού Συμβούλου Σάββα Σάββα.



* Έτσι "διάβασε" τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής η ιστσελίδα WestView, η πραγματικότητα όμως είναι μεγάλο μπέρδεμα. Ο δήμαρχος Φυλής, εκτός από αυτά είπε και άλλα, ενδιαφέροντα και αντιφατικά. Διαμήνυσε επίσης ότι δεν είναι διατεθιμένος να αποδεχτεί την κατασκευή των δύο νέων εργοστασίων ( προετοιμασία καύσης) 1.000.000 τόνων εάν ... μπει ο Δήμος συνεταίρος του ιδιώτη επιχειρηματία. Το γεγονός όμως ότι την ίδια στιγμή απορρίπτει νέες εγκαταστάσεις και αποκλείει την κάυση ξεφεύγει από τα όρια του μικρού μας μυαλού. Υπάρχει κανείς που το καταλαβανει;;
Το δούλεμα είναι χοντρό και πηγάζει από πολλές πλευρές. Υπάρχουν για παράδειγμα πολιτικές δυνάμεις "προοδευτικές" που ενώ αβαντάρισαν όσο μπορούσαν το "κίνημα της Κερατέας" τώρα διαμαρτύρονται διότι όλα τα σκουπίδια πάνε στην Φυλή. Αλλά είπαμε η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Δήμαρχε ακούς;
Βλέπειςτι γίνεται;
Θα πάρεις πρωτοβουλίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου