Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ: ΜΟΛΟΤΟΦ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ…Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα φτάσουν μέχρι το επ' αόριστον κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, του μοναδικού χώρου που εδώ και σχεδόν μισό αιώνα (λειτουργεί από το 1963) δέχεται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, δηλώνουν οι κάτοικοι του ομώνυμου δήμου σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή συνάντηση* της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη με το δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή και με φορείς της περιοχής.
Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τη Μεγάλη Τετάρτη  να   κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμιση με τρία χρόνια αλλά και να  μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή, που βασίστηκε σε πρόταση του δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη,  σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr σύλλογοι και φορείς της περιοχής σε συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχεδιάζουν σε πρώτη φάση το συμβολικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
«Ο αγώνας μας θα είναι ταξικός»
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζουν, νιώθουν τουλάχιστον πολίτες β΄ κατηγορίας όταν επί σχεδόν μισό αιώνα δέχονται δίπλα στα σπίτια τους τα απορρίμματα όλης της Αττικής και την ίδια στιγμή η πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που αποτελεί νόμο του κράτους από το 2003.
«Η υπόθεση της Κερατέα επιβεβαιώνει μέχρι σήμερα ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους αντί να τιμωρείται επιβραβεύεται»,τονίζει στην aftodioikisi.gr αυτοδιοικητικός παράγοντας της περιοχής που, προς το παρόν, θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Προσθέτει δε ότι «αν ξεκινήσει ο αγώνας στη Φυλή δεν θα είναι όπως της Κερατέας αλλά θα είναι ταξικός με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει». Και καταλήγει: «Αν νομίζουν ότι εμείς εδώ δεν έχουμε μολότοφ είναι γελασμένοι».
*Πηγή aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου