Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εδώ ο κόσμος χάνεται... βαρκούλες αρμενίζουν

 Το δημοσίευμα που ακολουθεί  είχε αναρτηθεί στα "Νέα της Πετρούπολης" τον Μάρτιο του 2007, περίπου πριν 4 χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πολλά και θα περίμενε κανείς κάτι να έχει αλλάξει. Δυστυχώς όμως το άρθρο παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ!
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα από τα πολλά επεισόδια του σκανδαλώδους σήριαλ τεμαχισμού και οικοπεδοποίησης του βουνού μας. Αναφέρεται σε ένα παρακλάδι των διεκδικήσεων που έχουν την ρίζα τους το περιβόητο κτήμα - λάστιχο το κτήμα ( αγρός)  "Πεύκα Βέρδη", το κτήμα που αν ποτέ υπήρξε είχε έκταση το πολύ 600στρ και τώρα παρουσιάζεται να καλύπτει 7.500 στρ, να φθάνει δηλαδή πίσω από τις κορυφές του Ποικίλου.
Μόλις πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε (αν υπάρχει Θεός) ότι χθες Τετάρτη 18/5 εκδικάζονταν στον Άρειο Πάγο η αναίρεση του Δημοσίου κατά της απόφασης με την οποία αναγνωρίστηκαν ως ιδιωτική ιδιοκτησία 80 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας , είναι το τμήμα που στην εικόνα σημειώνεται με το βέλος που γράφει "... της Κορέας" και αυτό γιατί οι ιδιώτες που το διεκδικούν ανήκουν σε ένα συνεταιρισμό πολεμιστών ... στην Κορέα.
Η πληροφόρηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης 9/5. Παρουσιάστηκε ως έκτακτο θέμα με την καταπληκτική διευκρίνηση ότι ο δήμος δεν είναι ( νομοτεχνικά ) προετοιμασμένος να παρουσιαστεί στο δικαστήριο και γιαυτό θα προσπαθήσει να πάρει αναβολή της εκδίκασης, αναβολή που όπως δηλώθηκε στο συμβούλιο είναι δύσκολο να δοθεί δεδομένου ότι έχσουν προηγηθεί άλλες δύο αναβολές μέχρι σήμερα.
Μς απλά λόγια, εδώ και 4 χρόνια γνωρίζουν στον Δήμο ότι υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία να διασωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας μιας δασικής περιοχής 80στρ και η ευκαιρία είναι να δοθεί η διακαστική μάχη στον Άρειο Πάγο με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη νομοτεχνική προετοιμασία.  Τι έγινε λοιπόν τα 4 αυτά χρόνια; Απολύτως τίποτα! Παρουσιάζονταν στο δικαστήριο ανέτοιμοι και ζητούσαν αναβολή. Για καλή μας τύχη ο Άρειος Πάγος ( ίσως και γιατί έχει επίγνωση της ανευθυνότητας που κυριαρχεί) μας έκανε την χάρη για ακόμα μιά φορά. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Φερβρουάριο του 2012.
Θα περιμένουμε άραγε μέχρι τότε χωρίς να κάνουμε το καθήκον μας; Θα περιμένουμε ακόμα μία αναβολή; Θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας;

Ας καταλάβουν όλοι όσοι έχουν αναλάβει ευθύνες απέναντι στην πόλη, συμπολίτευση και διοίκηση, ότι η εποχή του "άστο για αύριο" και του "δεν βαριέσαι, κα΄τι θα γίνει" πρέπει να πάρει τέλος και αυτή η επισήμανση δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα αλλά μαι σειρά ανάλογων σοβαρών ζητημάτων που τρέχουν και κανείς δεν αισθάνεται ότι τον αφορούν. Γέμισε η χώρα σχολιαστές, παρατηρητές και Ποντίων Πιλάτων. Υπάρχει κάποιος να κάνει επιπτέλους την δουλειά που του αναλογεί αντί να τα φορτώνει στους ξένους, στους ντόπιους , οπουδήποτε τέλος πάντων εκτός από τον ίδιο;




ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007 από τα "Νέα της Πετρούπολης"

Εδώ ο κόσμος χάνεται... βαρκούλες αρμενίζουν Αυτό πια είναι σκάνδαλο!




Σαν βόμβα έσκασε από το πουθενά η πληροφορία ότι ο οικοδομικός συνεταιρισμός "των πολεμιστών της Κορέας", κατοχύρωσε ιδιοκτησία επί 82 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περιλαμβάνει 17 στρέμματα εντός σχεδίου πόλης.







Είναι αυτή ακριβώς η έκταση που στο προηγούμενο φύλλο μας γράφαμε, ότι για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν είχε συμπεριληφθεί στην πρόταση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου , που έκανε ο δήμος το 2004. Ποιες ήταν οι ενέργειες του Δήμου προκειμένου να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη; Γιατί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αποσιωπήθηκε το γεγονός;
" Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ".

Η αδυναμία (;) του Δήμου να υπερασπιστεί τον δασικό και δημόσιο χαρακτήρα μεγάλων εκτάσεων μέσα στο σχέδιο αλλά και έξω από αυτό, αποκτά πλέον διαστάσεις σκανδάλου. Οι θυελλώδεις συζητήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την μη άσκηση προσφυγής για τον αποχαρακτηρισμό των 33 στρεμμάτων στην περιοχή "Γάτου" ως φαίνεται δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Δεν έγιναν μάθημα, δεν ιδρώνει πια κανένα αυτί.

Αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό. Αποφασίζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση των διαφαινόμενων κινδύνων και η επιτροπή δεν έχει ακόμα συνέλθει ούτε μια φορά. Τέτοια κοροϊδία, τέτοια χονδροειδής απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, των συλλογικών αποφάσεων και σε τελική ανάλυση τέτοια απραξία την στιγμή που οι εξελίξεις τρέχουν και ο κίνδυνος μη αναστρέψιμων αποφάσεων εις βάρος της πόλης , είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού, δεν εξηγούνται πλέον με την λογική. " Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ".


Μέχρι τον Μάιο θα κριθούν πολλά!

Στο τέλος Απριλίου και στο τέλος Μαΐου θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό δύο υποθέσεις που έχουν μεγάλη σημασία και για τον χειρισμό τους χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία σε νομικό και τεχνικό επίπεδο. Γράφαμε στο προηγούμενο "φύλλο" μας ότι:

Στις 28 Απριλίου κρίνεται στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών η τύχη των εντός σχεδίων εκτάσεων. Επίσης στις 22 Μαΐου εκδικάζεται αναγνωριστική αγωγή εις βάρος του δημοσίου για περίπου 4000 στρέμματα εκτός σχεδίου.

Γράφαμε ακόμα ότι:

Παίζουν χωρίς αντίπαλο.

Ο κίνδυνος να κερδίσουν τα συμφέροντα παίζοντας χωρίς αντίπαλο, είναι ορατός. Μόλις πριν 10 μέρες αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για τον χειρισμό του ζητήματος. Ήδη από το προηγούμενο "φύλο" μας, είχαμε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτής της επιτροπής Οι αμφιβολίες πήγαζαν κυρίως από την αίσθηση ότι η διοίκηση Βλάχου, αποδέχθηκε την συγκρότησή της στα πλαίσια ενός ακόμα παρελκυστικού ελιγμού. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος δεν συνεκάλεσε την επιτροπή ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία της ενισχύει τις αμφιβολίες. Όλοι οι χειρισμοί θυμίζουν το παιχνίδι με την κολοκυθιά. Η διαφορά είναι ότι το θέμα δεν είναι παιχνίδι ή μάλλον είναι ένα παιχνίδι πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο δεν χωρούν αμέλειες, κολπάκια και πείσματα.
Θα επωμιστούν βαρύτατες ευθύνες.


Ελπίζουμε, ότι οι φόβοι μας θα διαψευστούν. Ελπίζουμε, ότι έστω και τώρα θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι ευθέως υπεύθυνοι για τα επερχόμενα εγκλήματα εις βάρος του περιβάλλοντος και της πόλης.


Θα κλείσουμε το σημερινό μας σημείωμα, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λόγια. Ας ξυπνήσουν και ας αντιληφθούν το μέγεθος των θεμάτων που χειρίζονται. "Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι ευθέως υπεύθυνοι για τα επερχόμενα εγκλήματα εις βάρος του περιβάλλοντος και της πόλης".

2 σχόλια:

  1. ΘΩΜΑ...ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ...
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ...
    ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
    Η ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 1917
    ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ Ο ΒΑΡΥΣ ΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΑΝΑΣ
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣΤΟ ΘΩΜΑ....ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ....ΦΑΓΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή