Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μπροστά στην κάλπη

Μπροστά στην κάλπη και στο ερώτημα φίλων και γνωστών γιατί ψηφίζω Δημοκρατική Αριστερά, βρήκα την απάντηση στο δημοσίευμα της "Μαργαρίτας", την οποία και προσυπογράφω. Ιδού λοιπόν:

Στις εκλογές θα επιλέξω το ψηφοδέλτιο που θα μου υπηρετήσει όσο πιο πολλά γίνεται από τα ακόλουθα: Ευρώ και όχι δραχμή. Αλήθειες και όχι ψευτομαγκιές. Δουλειά και όχι μαλακίες. Ευρώπη των λαών και συμμάχους, και  όχι απομόνωση και καιροσκόπους μαλάκες σαν τους ρώσους και τους κινέζους. Άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αξιολόγηση τους, και όχι  διορισμούς στον ξαπλώπουλο και διαφθορά. Μείωση έως και μηδενισμό των αμυντικών δαπανών και όχι στρατόκαβλες παλαβομάρες. Εργασία για όλους και όχι εξυπηρέτηση ψηφοφόρων στο δημόσιο. Καύση των νεκρών και όχι σκοταδισμοί. Εργοστάσια εκμετάλευσης των αποριμμάτων και όχι αγωνισταράδες με αυθαίρετα κερατέας. Κλιματικούς μετανάστες και πρόσφυγες με ταυτότητα και χαρτιά και όχι 40 άτομα σε ένα δωμάτιο 5ευρώ ο ύπνος και όχι πορείες υποστήριξης από επαναστάτες της μερέντας βολεμένους. Διαδηλώσεις των 50 ατόμων σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, διαδηλώσεις χιλιάδων ας κλείνουν χιλιόμετρα. Διακίνηση των ναρκωτικών από το κράτος και προστασία των ασθενών, και όχι τα γλυκά μάτια στους εμπόρους. Υποχρεωτική δωρεά οργάνων μετά θάνατον και όχι εμπορία από τσιγγανάκια. Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι καταλήψεις από συνήθεια. Παιδεία και όχι παίδεμα. Δια βίου μάθηση και δουλειά για όλους. Άνοιγμα ΟΛΩΝ των κλειστών επαγγελμάτων. Διαχωρισμός κράτους εκκλησιών. Χέρι στην περιουσία της εκκλησίας. Καμία απολύτως δόμηση σε εκτός σχεδίου. Ενοικίαση γης για καλλιέργεια σε κάθε ενδιαφερόμενο. Πολλά απλά μικρά πράγματα σαν και αυτά.
Ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια, ούτε επανάσταση, ούτε  deptocracy, ούτε βάνα μπάρμπα, ούτε χρυσά αυγά , ούτε …….
Απλά η επανάσταση είναι κάθε μέρα, έτσι απλά……………….

2 σχόλια:

  1. Αν έλεγες Ψηφίζω ΔΗΜΑΡ γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ θα ήταν πιο περιεκτικό και ουσιαστικό.....
    Ψηφιζω ΔΗΜΑΡ γιατι το πείραμα ΚΑΜΙΝΗ πέτυχε.Επένεσε την απεργοσπασία, εκλεισε παιδικούς σταθμούς, απέλυσε εργαζόμενους. Καθάρισε το Σύνταγμα, θέλει να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.... και πολλά άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίζω ΔΗΜΑΡ γιατί δεν θέλω δραχμή και θέλω ΤΩΡΑ απόδραση από το Μνημόνιο, όχι την 2α παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή