Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

2007, 2011, 2013 Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.



Τον Μάιο του 2011 είχαμε επαναφέρει στην δημοσιότητα ένα δημοσίευμα που είχε αναρτηθεί στα "Νέα της Πετρούπολης" τον Μάρτιο του 2007. Μετά από 6 χρόνια. το άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο « Εδώ ο κόσμος χάνεται... βαρκούλες αρμενίζουν» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ! (διαβάστε το εδώ)
Οι διεκδκησεις στα όρια πόλης - βουνού
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα από τα πολλά επεισόδια του σκανδαλώδους σήριαλ τεμαχισμού και οικοπεδοποίησης του βουνού μας. Αναφέρεται σε ένα παρακλάδι των διεκδικήσεων που έχουν την ρίζα τους το περιβόητο «κτήμα – λάστιχο»   "Πεύκα Βέρδη", που παρουσιάζεται να καλύπτει 7.500 στρ, να φθάνει δηλαδή πίσω από τις κορυφές του Ποικίλου. Το παρακλάδι αφορά σε 80 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας , είναι το τμήμα που στην εικόνα σημειώνεται με το βέλος που γράφει "... της Κορέας" και αυτό γιατί οι ιδιώτες που το διεκδικούν ανήκουν σε ένα συνεταιρισμό πολεμιστών ... στην Κορέα.

Οι ιδιώτες που διεκδικούν την κυριότητα της δασικής έκτασης έχουν καταφέρει να «αποσπάσουν» υπέρ αυτών δικαστικές αποφάσεις, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία ή την  ανικανότητα  του δημοσίου ( και του Δήμου) να υπερασπιστεί την περιουσία του.

Στις 6 Μαρτίου 2013, στον Άρειο Πάγο εκδικάζεται η αναίρεση του Δημοσίου. Είναι η τελευταία ευκαιρία να αποτραπεί μια δικαστική ήττα που δεν αφορά μόνο τα 80 στρέμματα στην Αγία Τριάδα, αφορά στην τύχη όλων των διεκδικήσεων. Εάν μεθαύριο δικαιωθούν οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες επί της συγκεκριμένης έκτασης αυτό θα αποτελέσει ένα δεδικασμένο – πρόκριμα για τις υπόλοιπες διεκδικήσεις.

Έχουμε την υποψία., ότι στις παραμονές μιας τόσο κρίσιμης μάχης, όλα κυλούν ως συνήθως, δηλαδή … βαρκούλες αρμενίζουν. Έχουμε την εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά, θα φτάσουμε στο δικαστήριο χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.

Έχουμε την εντύπωση ότι όλοι όσοι έχουν αναλάβει ευθύνες απέναντι στην πόλη, συμπολίτευση και διοίκηση, περί άλλων τυρβάζουν. Την ώρα που έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί δίνοντας στην υπόθεση την δημοσιότητα και τις διαστάσεις που έχει, κόβουν πίτες, εκφωνούν λόγους εφ’ όλης της ύλης αλλά επί του συγκεκριμένου σιωπή.
Ας ξυπνήσουν και ας αντιληφθούν το μέγεθος των θεμάτων που χειρίζονται, διότι όπως γράφαμε το 2007 και το 2011…

 "Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι ευθέως υπεύθυνοι για τα επερχόμενα εγκλήματα εις βάρος του περιβάλλοντος και της πόλης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου