Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων

Αυτοδιοικητικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα δημιουργεί η «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων

Αυτοδιοικητικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα δημιουργεί η «Πρωτοβουλία των Πέντε» που συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό Μέγαρο του δήμου Αθηναίων. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος συναντήθηκαν σήμερα για περισσότερο από δύο ώρες και κατέληξαν στη δημιουργία κίνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με πολιτική αφετηρία τον κεντρο-αριστερό χώρο και προσδοκία προσέλκυσης ανεξάρτητων πολιτικών φωνών, η «Πρωτοβουλία των Πέντε» επιδιώκει να αρθρώσει πολιτικό λόγο στην τοπική διακυβέρνηση με κύρια αιτήματα την αλλαγή στη νοοτροπία τρόπου διοίκησης, τη διαφάνεια, την εξοικονόμηση πόρων.

Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» θέτει ως προτεραιότητες τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Πολιτική, τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες.

Με βάση αυτές τις προτεραιότητες διοργανώνονται πέντε ημερίδες στις έδρες των αντίστοιχων δήμων. Η πρώτη θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 30 Οκτωβρίου με θέμα την Κοινωνική Πολιτική.

Νωρίτερα, σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Κώστα Σημίτη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Κατά τη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα της Αθήνας.

1 σχόλιο:

  1. Γνωρίζουν, Γιάννη μου, οι "λεβέντες" βλαχοδήμαρχοι την έννοια του φούμου;

    Πες τους ότι έρχεται. Και ότι θάναι παχύ και βαθύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή