Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ



Το περιβαλλοντολογικό πάρκο Αντώνη Τρίτση ντύνεται γιορτινά και υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη σε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό!
Το παραμύθι ξεκινά 20 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014
Καθημερινά ο Αι-Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων.
Το εργαστήρι του, το σπίτι του μάγου, το σπίτι του παραμυθιού είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που θα περιμένουν τους επισκέπτες.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον, το συνάνθρωπο και τα ζώα προσεγγίζοντας παράλληλα την παράδοση του τόπου.
Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο bazaar σε 300 τετ.μετ. στεγασμένου χώρου επιφυλάσσει εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους με παραδοσιακά προϊόντα, δώρα, μπιζού, αξεσουάρ για παιδιά και μεγάλους, Χριστουγεννιάτικα στολίδια, βότανα, πολύχρωμα φυτά, βιβλία, ζεστά ροφήματα και ποτά, ζεστές γλυκές συνταγές, παιχνίδια, σοκολάτες και άλλα πολλά.
Το Carousel, το τρενάκι και πολλά άλλα παιχνίδια θα εντυπωσιάσουν και θα χαρίσουν αξέχαστες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους!!
Άλογα, γαϊδουράκια και πόνυ περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου χωριού για μία βόλτα στις λίμνες του πάρκου και στα μονοπάτια των γύρω λόφων.
Μια μοναδική έκθεση ερπετών με συλλογές από διάφορα μέρη του κόσμου, άγνωστα στο ευρύ κοινό περιμένει την επίσκεψη σας
Γλυπτά ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας από καμένα δένδρα της Πάρνηθας κοσμούν διαδρομές του πάρκου.
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίξουν τo επιδαπέδιο Planetbook-το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αλλά και να περιηγηθούν στο Πάρκο με το ποδήλατο τους σε δίκτυο μονοπατιών και αξόνων που αποτελούν ιδανικές διαδρομές μακριά από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι δρόμοι της πόλης.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στα πλαίσια της περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης φέρνει σε επαφή τους επισκέπτες με τα πουλιά που ζουν κοντά μας και την άμεση επαφή με την άγρια φύση και τη ζωή στα διάφορα οικοσυστήματα.
Τα παλιά υποστατικά του Όθωνα και της Αμαλίας έχουν ανακαινιστεί και στεγάζουν ένα καφενείο, μια ταβέρνα και το οικολογικό βιβλιοπωλείο του πάρκου για στιγμές χαλάρωσης.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το σπιτάκι της Αγάπης περιμένουν : ρούχα, παιχνίδια, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε συνανθρώπους μας, γιατί είναι σημαντικό να δείξουμε όλοι την αγάπη μας ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ

Αυτό το ανεπανάληπτο παραμύθι πρέπει όλοι να το ζήσουν για αυτό και η
είσοδος είναι ελεύθερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου