Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Βοτανικός κήπος και οι ψηφοθηρικές "κωλοτούμπες" μιας παράταξης που αγωνιά για την επανεκλογή της ….

Του Θοδωρή Πάσχου

ΑΝ ΤΟ δημοσίευμα Της Καθημερινής αποδίδει την αλήθεια, ότι δηλ. σχετικά με την κατάληψη του Βοτανικού κήπου:

«Ο Δήμος ευνόησε ουσιαστικά ΤΗ λειτουργία Του και έδωσε ΤΟ Ο.Κ. ΓΙΑ ΝΑ χρησιμοποιηθεί ΑΠΟ ΤΗ νεολαία και τους πολίτες », δηλώνει, με διάθεση συνεργασίας, ΣΤΟ ΟΙΚΟ ο δήμαρχος Της πόλης, Στέφανος Βλάχος.
τότε δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο εκλεκτός Του ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Βλάχος ακολουθεί καθ την «υπαγόρευση υποψήφιος φαντασίωση του πρωθυπουργού περί«αντιεξουσιαστών ΣΤΗΝ εξουσία », ή οι επικείμενες δημοτικές εκλογές απαιτούν θεαματικές«κωλοτούμπες»όταν οι δημοσκοπήσεις λένε ότι μάλλον θα ακουστεί το ...« Στέφανε χάσαμε »!
Η δυναμική και η αποδοχή που αποκτά ολοένα και περισσότερο ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Βοτανικός Κήπος» στην πόλη μας, φαίνεται ότι έχει θορυβήσει το επιτελείο του δημάρχου εν όψει των εκλογών. Και αφού δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες συκοφάντησης του εγχειρήματος από την τοπική εξουσία, επιχειρούν ΤΩΡΑ ΝΑ μας Οι παραμυθιάσουν ότι δήθεν «ο δήμος ευνόησε τη λειτουργία του».
Ψάχνουν να βρουν την αξιοπιστία τους ο Βλάχος και οι παρατρεχάμενοι? Πού ψάχνουν?

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας δούμε τι έλεγαν οι όψιμοι «αντιεξουσιαστές»που στρογγυλοκάθονται στους δημαρχιακούς θώκους:
Ο Σ. Βλάχος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΤΟ κόκκινο»:

«Εμείς θα διαμηνύσουμε στα παιδιά αυτά ότι εφόσον γίνονται αυτά ΤΑ πράγματα, πρέπει να ελευθερώσουν τον χώρο. Δεν το συζητάμε ",
"Δεν ξέρω τι αντιπαλότητες έχουν μεταξύ τους αυτές οι ομάδες. Δεν είναι δημοκρατικός αυτός ο τρόπος.
Καταλαμβάνουμε τον χώρο και είμαστε κυρίαρχοι. Είτε από εδώ, είτε από εκεί (!), φασιστική είναι αυτή η συμπεριφορά».

Και στην ιστοσελίδα του Δήμου γράφτηκε:

ΑΝ ΤΑ πιστέψουμε όσα έλεγε ο συμπαθής δήμαρχος και ΤΟ επιτελείο Του πριν, και όσα δηλώνει όψιμα ότι ο «δήμος ευνόησε ουσιαστικά τη λειτουργία του», τότε βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα:

Ότι η δημοτική αρχή του Βλάχου ευνόησε τη «φασιστική συμπεριφορά» των καταληψιών.

  • Ότι ευνόησε τις «πράξεις βίας και αυθαιρεσίας των κυρίων αυτών που θεωρούν τους εαυτούς τους ασύδοτους».
  • Ότι ευνόησε την έντεχνη προσπάθειά τους «να ξεγελάσουν κάποιους ρομαντικούς συμπολίτες μας που πίστεψαν στη δημαγωγία τους».
  • Ότι νομιμοποιεί «κάθε αυτόκλητο επιδρομέα».
  • Ότι τέλος οι πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να βρίσκονται σε «δημοκρατική επαγρύπνηση» με τα καμώματα της διοίκησης Βλάχου!!
Πότε λέει την αλήθεια ο Βλάχος για το Βοτανικό κήπο?
Μάλλον ποτέ.
Ούτε ΤΩΡΑ που δηλώνει ότι ο Δήμος ευνόησε ΤΗ λειτουργία Του, ούτε τότε που κατάγγελλε τους καταληψίες καλώντας σε «δημοκρατική επαγρύπνηση» το λαό της πόλης.

Αυτά έχει η πολιτική χωρίς αρχές. Η «πολιτική» εξυπηρέτησης των προσωπικών φιλοδοξιών, του πολιτικού καιροσκοπισμού, της ΟΦΑ (όπου φυσάει ο άνεμος). Θέλησε η διοίκηση Βλάχου να εναρμονισθεί με τα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας μερίδας της κοινωνίας της πόλης προσδοκώντας στην αποδοχή της και στους ψήφους της και τώρα τα μαζεύει. Διότι φοβάται τη δυναμική των πραγμάτων, φοβάται ότι η γύμνια του «βασιλιά» δε μπορεί να κρυφτεί άλλο ....
Όσο για τους «ευνοημένους» από το δήμο καταληψίες, δεν φαίνεται να «τσιμπάνε». Δήλωσαν ότι με τον μόνο δήμαρχο που θέλουν να έχουν σχέση είναι αυτός της .... Μαριναλέντα!!

1 σχόλιο:

  1. Συμπληρωματικά ο Στέφανος Βλάχος μπροστά στην ολομέλια της τοπικης οργανωσης του Συνασπισμού είπε προ ολίγων μηνών. "Δεν ασχολούμαι και δεν κανω διάλογο με τα Εξάρχεια". Αυτο για την ιστορια. Βέβαια ειναι γεγονός πως άλλος στη θέση του πιθανόν να είχε κάνει πολύ χειρότερα...αλλά και αυτη η δηλωση δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τα γεγονότα. Οσοι κατέλαβαν το Βοτανικό δεν είναι ούτε υπόσκοσμος ουτε "αντιεξουσιαστές" οπως το εννοουν τα Μ.Μ.Ε. Είναι αντιεξουσιαστές με την εννοια του οτι θέλουν η κοινωνία να αποφασίζει άμμεσα, χωρις διαμεσολαβησεις, εκπροσωπήσεις και μικροεξουσιουλες και να εκτελουν τις αποφασεις τους και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνει το Βοτανικό Κήπο έναν ελεύθερο κοινωνικό χωρο μακρια από την αντίληψη της "καλής" εξουσίας και του λιγότερο καλού, της απάτης εργαλείου του σύγχρονου αποσαθρωμένου πολιτικου κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή