Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Ταλιούρας πετάει έξω από τον 2ο γύρο τον Βλάχο;

Όλα δείχνουν πλέον ότι ο Σ. Βλάχος έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής βάσης που τον έφερε στην εξουσία. Ο ένας μετά τον άλλον από τους πυλώνες που τον στήριξαν στην οριακή επικράτησή του, με μια χούφτα ψήφους, το 2006 τον εγκαταλείπουν. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως λογική δεδομένης της αναποτελεσματικής αλλά και μαυρογιαλούρικης διαχείρισης δύο τετραετιών.

Κάποτε τα ψέμματα τελειώνουν.

Τα κακά νέα είχαν αρχίσει να φαίνονται μέσα στο ίδιο του το κόμμα (ΣΥΝ) το οποίο επί της ουσίας,του έχει γυρίσει την πλάτη. Ελάχιστα είναι τα στελέχη του ΣΥΝ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Η υποψηφιότητα της Ντίνας Φίντζου είναι βέβαιο ότι αφαιρεί από τον Σ. Βλάχο κάθε μανδύα "αριστερής ανανεωτικής καταγωγής". Καθόλου ευχάριστα όμως είναι και τα νέα από τον συντηρητικό χώρο (ΝΔ). Ο Θ. Σκαλιστήρας φαίνεται ότι αναπτύσσει μια δυναμική συσπείρωσης και ενεργητικότητας, που είχε πολλά χρόνια να δείξει ο χώρος αυτός. Στο πλευρό του κ. Βλάχου έχει απομείνει μόνο ο Β. Φιλίππου η μοναξιά του οποίου ίσως αποδειχθεί ανυπόφορη. Τι έχει μείνει; Το βαθύ ΠΑΣΟΚ που βεβαίως δεν είναι και στα καλύτερά του με δεδομένη την οργή του κοσμάκη από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Η συγκέντρωση που έκανε ο Δ. Ταλιούρας στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου απέδειξε ότι ούτε και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί "ασφαλές" μαξιλάρι για τον απερχόμενο Δήμαρχο. Παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα και ώρα στην στρογγυλή πλατεία οργανώθηκε (τυχαίο; δεν νομίζω!) καλλιτεχνική εκδήλωση με δωρεάν συμμετοχή, η συμμετοχή στην ομιλία Ταλιούρα ήταν ογκώδης και απέδειξε την διείσδυση και τους δεσμούς του υποψήφιου δημάρχου με το εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την διαφαινόμενη ενίσχυση του ΚΚΕ, το οποίο βεβαίως συμπεριφέρεται ως να διακατέχεται από ένα είδος αγοραφοβίας περιχαρακώνοντας τους συνδυασμούς του, τότε είναι εύλογη η διαπίστωση ότι ο σημερινός δήμαρχος κινδυνεύει να μείνει εκτός του 2ου γύρου, στον οποίο θα αναμετρηθούν, πιθανότατα δύο εκ των  Κοτσαμπά - Σκαλιστήρα - Ταλιούρα

1 σχόλιο:

  1. Αναρτηθηκαν πριν απο λιγο φωτογραφιες απο τα εγκαινια του εκλογικου κεντρου..... προκαλω να τισ συγκρινει με το κειμενο που εχει :

    Παρουσία περίπου 1.000 πολιτών της Πετρούπολης, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά και δυναμικά κλείνοντας από νωρίς τη λεωφόρο Πετρουπόλεως, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Δημοτικής Ανανεωτικής Κίνησης”.

    αν μετρησει καποιος πανω απο 400 ατομα του βγαζω το καπελο...... Μονο ο Μπιρσιμ..


    Οσο για την ουσια δεν εχει αναρτηθει ακομα στο διαδικτιο η ομιλια του αλλα παλι απο την ανακοινωση διαβαζω : καταλόγισε στον Δήμαρχο πελατειακή και ρουσφετολογική αντίληψη και πρακτική, η οποία -όπως είπε- έχει διαβρώσει τα ήθη των πολιτών..............


    ???????????????????????

    Απο την αλλη βλεπω και φωτογραφιες απο τις περιοδειες τωρα....φωτογραφιες παλιες απο οταν ηταν στην διοικηση του Δημου δεν βλέπω...Και μια συμβουλη οταν χαιρετας καποιον ειναι αγενεια να κοιτας την καμερα...Αυτα σμουτςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή