Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο απολογισμός μιας ...αφίσας!!!

του Θοδωρή Πάσχου

Το προεκλογικό κλίμα ανεβάζει θερμοκρασία. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους άρχισαν να κυκλοφορούν το προπαγανδιστικό υλικό τους. Οι κολόνες των κεντρικών δρόμων "ενδύονται" αφισών, ως συνήθως!!! Λεφτά πετιούνται στο δρόμο καθώς άρχισε ο πόλεμος της αφίσας. Γνωστός φίλος ζωγράφος έλεγε παλιότερα αναφερόμενος στις αφίσες και τα προεκλογικά πανώ: "Πάλι θα κρεμάσουν οι υποψήφιοι τα "σώβρακά" τους πάνω από τα κεφάλια μας"!!! Οι έμποροι χαρτιού, οι τυπογράφοι, οι διαφημιστές, και οι λογής-λογής μεσάζοντες της προπαγάνδας τρίβουν τα χέρια τους και πάλι.

Στο χορό της αφίσας μπήκε επικεφαλής ο δήμαρχος Βλάχος και η παράταξή του. Είδαμε τη φάτσα του να φιγουράρει σε όλους σχεδόν τους δημοτικούς φανοστάτες της κεντρικής λεωφόρου και σχεδόν σε κάθε κολόνα της πόλης (ευτυχώς που οι κολόνες δεν αντιδρούν στην κακογουστιά!!!). Στα 2/3 της αφίσας φιγουράρει η φάτσα του δημάρχου ενώ στο υπόλοιπο 1/3, στα ψιλά γράμματα γίνεται κάλεσμα σε απολογιστικές συνελεύσεις του έργου της δημοτικής αρχής!!

Φωτό Νο 1

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Πετρούπολης γίνεται απολογισμός σε προεκλογική περίοδο!!! Για μια ακόμα φορά η σημερινή διοίκηση δείχνει το ήθος της. Μετατρέπει το καθήκον της δημόσιας λογοδοσίας σε προεκλογικό πυροτέχνημα.
Ποιός θα πληρώσει τα λεφτά της προεκλογικής αυτής προπαγάνδας του δημάρχου; Οι φορολογούμενοι Πετρουπολιώτες;
Τι θα απαντούσε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σε ενδεχόμενη προσφυγή πολιτών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος προς ίδιον όφελος;
Το δημοτικό συμβούλιο συμφωνεί;

Κάποιος οπαδός του δημάρχου είπε ότι είναι νόμιμο και ηθικό να προβάλλεται το έργο της διοίκησης με κάθε τρόπο. Και μάλιστα ότι η προβολή του έργου, η αλλαγή που συντελέσθηκε όλα αυτά χρόνια περνάει ΚΑΙ μέσα από την αφίσα. Έχει δίκιο!!! Η μόνη συντελεσθείσα αλλαγή που προβάλλει η αφίσα ΔΕΝ είναι αυτή της πόλης. Είναι η αλλαγή της όψης του συμπαθούς δημάρχου. Και μάλλον είναι η ΜΟΝΗ εμφανής αλλαγή στα πεπραγμένα της πόλης!!!

Φωτό Νο 2

Η αλλαγή είναι εμφανής. Στην πρόσφατη φωτό (Νο 1) ο δήμαρχός μας , φαίνεται ... τουλάχιστον χαρούμενος!!! Πού νομίζετε ότι οφείλεται;

26 σχόλια:

  1. Σιωπη λοιπον , και με εντονα τα στοιχεια της αγενειας αλλα αυτο το παραβλεπω.
    Ωραια.
    Κριτικη στον κυριο Βλαχο, για το προφανες,
    ΟΛΟΙ ξερουν ποιος πληρωνει τις αφισσες.
    Κριτικη για την ανυπαρξια εργου.
    Το αυταποδεικτο δηλαδη
    Κριτικη για τα απυθμενα ψευδη αυτης της Διοικησης.
    Κριτικη, χαμογελωντας αυταρεσκα, γιατι ΕΜΕΙΣ
    ΔΕΝ προκειται ποτε να κανουμε τετοια λαθη.
    Τι λαθος να κανεις ποτιζοντας ενα δεντρακι;
    Και το πλιατσικο των ΝΕΩΝ ΠΟΡΘΗΤΩΝ θα συνεχιζεται. Συμφωνα με ΔΙΚΕΣ σας πληροφοριες
    περιπου 2.000.000 Ευρω τον χρονο Χ Α Ν Ε Ι
    αυτη η κομπανια απο τα ταμεια του Δημου
    Τωρα που πανε; Τι μας νοιαζει εμας.

    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γρίφος 1ος: <>

    Γρίφος 2ος: <>

    Άδικη κριτική: <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχολιο δεν αφορουσε εσας κε Μιχαλοπουλε.
    ΕΣΕΙς ΚΑΝΑΤΕ εναν κοπο και διαβασατε αλλα και
    απαντησατε και σας ευχαριστω πολυ.
    Υ. Γ. Το Γριφος 1ος <> το καταλαβαινω
    Το Γριφος 2ος <> επισης
    Το Αδικη κριτικη δεν καταλαβαινω
    Ουτε την Σιωπη του Κου Γιωγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταλαβαίνω καλά το σχόλιο του Πένθιμου Ηλία, αευθύνεται σ'εμένα. Αλλά φαίνεται ότι και ο ίδιος την ΙΔΙΑ κριτική κάνει στη σημερινή διοίκηση.
    Γιατί όμως είναι αυταπόδεικτα και προφανή όσα καταλογίζεις Ηλία στη διοίκηση; Για ποιόν είναι αυταπόδεικτα και προφανή; Για τους ψηφοφόρους του Βλάχου; Για το επίσημο ΠΑΣΟΚ; Για τον επίσημο ΣΥΝ; Μήπως για όλους εκείνους, την τεράστια πλειοψηφία των εκλογέων, που δε νοιάζονται για το τί συμβαίνει στην πόλη;
    Για να κάνεις ή όχι τα ίδια "λάθη" με τους διοικούντες σημαίνει ότι θέλεις να διοικήσεις. Αν όμως είναι επιλογή σου να ποτίζεις ένα δεντράκι διότι το βρίσκεις πιο δημιουργικό από το να εμπλακείς άμεσα στους μηχανισμούς της τοπικής εξουσίας, γιατί δεν πρέπει να ασκείς κριτική για όσα θεωρείς ότι κακώς συμβαίνουν στην πολιτική ζωή;
    Αγαπητέ Πένθιμε Ηλία, ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξει ο πολίτης το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Πόλη του. Όπως μπορεί ο καθένας, με τις δυνάμεις που διαθέτει. Αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν τους ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΘΗΤΕΣ ή τους παλιούς έχει να κάνει με το επίπεδο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και όχι με τις καλές προθέσεις κάποιων ανθρώπων. Δυστυχώς οι πολίτες είναι λίγοι. Οι κάτοικοι και ψηφοφόροι είναι πολλοί!!!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι το περί "αγένειας";;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράφεις και δεν καταλαβαίνω "Συμφωνα με ΔΙΚΕΣ σας πληροφοριες περιπου 2.000.000 Ευρω τον χρονο Χ Α Ν Ε Ι αυτη η κομπανια απο τα ταμεια του Δημου"

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;

    Γράφεις "Τι λαθος να κανεις ποτιζοντας ενα δεντρακι;"

    και είναι άδικη κριτική αν απευθύνεσαι σε όσους ασχολούνται με το περιβάλλον μέ το όμιλο "ΠΟΙΚΙΛΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβως κε Πασχο.
    Οι πολιτες ειναι λιγοι και ακομα λιγοτεροι
    οι ικανοι.
    Και σας θεωρω ικανους.
    Και εσας και τον κυριο Μιχαλοπουλο και ενα πληθος ανθρωπων γυρω απο τον ομιλο ΠΟΙΚΙΛΟ.
    Ομως κε Πασχο "ειναι καιρος για οργωμα και καιρος για σπορα".
    Και τουτες οι μερες κυριοι ισως, ισως να προσφερουν μια τελευταια ευκαιρια στους ανυποψιαστους κατοικους αυτου του μικρου καμματιου της γης που ετυχε να ζουμε.
    Αυτη την ευκαιρια βλεπω να φευγει και γι΄αυτο
    πιεζω.
    Σας ευχαριστω
    Penthilia:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα πριν:

    "...ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξει ο πολίτης το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Πόλη του. Όπως μπορεί ο καθένας, με τις δυνάμεις που διαθέτει".

    Νομίζω ότι στοιχειωδώς γίνεται κάποιο "όργωμα" και "σπορά", OXI όμως στα "χωράφια" που εσύ προτείνεις.
    Αν όμως δε θέλεις να χαθεί η ευκαιρία, όπως λές: "Ιδου η Ρόδος...", τί περιμένεις;

    Ωστόσο, περιμένω απάντηση για εκείνο το "αγένεια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημητρη;;;!!!

    ...στοιχειωδως;...Ναι
    ........θα..το ελεγα ...αστο ...αλλη φορα.

    Δεν μπορω...δενξερω... και δεν εχω τις ικανοτητες που ελεγα

    τι να κανω στη Ροδο αλλωστε;

    Τωρα το αγενεια , ξερεις ειναι αυτο το δυσαρεστο συναισθημα που νιωθεις οταν λες καλημερα και κοιτανε αλλου.

    Να εισαι καλα .
    p:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ...ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ..Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΑΥΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΓΙΑΤΡΟΣ Κ.ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ..." ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.. ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΚΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ? ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ(ΛΙΓΩΝ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΩΝ...) ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..ΑΝΕΡΓΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ..ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ..ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ..!! ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ" ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ (ΛΑΠΠΑΣ,ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ..ΚΛΠ.) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ..ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ..ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΟΙ!!!! ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο Κ.ΒΛΑΧΟΣ ΚΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ..Σ'ΑΥΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ..!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!! ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΑΣ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!! ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ..ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙ..ΕΛΕΟΣ!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΙΣΕΣ..(..η τράπεζα τροφίμων τον μάρανε..) ΛΟΙΠΟΝ..ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!! ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ..ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Ηλία. Δεν κατάλαβα ότι περίμενες την "καλημέρα" μου την οποία ποτέ δε τσιγκουνεύτηκα σε ανθρώπους που νοιάζονται για τα κοινά της πόλης χωρίς να αποσκοπούν σε ίδιον όφελος. Και από τα γραφόμενά σου δε φαίνεσαι να ανήκεις στην κατηγορία των "τρωκτικών" της δημόσιας ζωής. Όμως γιατί απαιτείς από τρίτους πράγματα που δεν μπορούν ή δε θέλουν να κάνουν;
    Η συμμετοχή στα κοινά της πόλης μέσα από τους μηχανισμούς εξουσίας έχει τη δική της λογική την οποία πολλοί (μεταξύ των οποίων και εγώ) δεν είναι διατιθεμένοι να υπηρετήσουν. Προς τί λοιπόν η "πίεση" όπως λες.....

    Αν κάποτε γνωριστούμε από κοντά (αν δεν γνωριζόμαστε ήδη!!) μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά.....
    Σε κάθε περίπτωση πάντως Η λία (δεν μου αρέσει να σε αποκαλώ "πένθιμο" γιατί όσα υποστηριζεις μόνο πένθιμα δεν είναι), έχεις την ειλικρινή μου καλημέρα!!! Αυτή θα στη λέω έστω κι αν δεν έχω κάτι άλλο να πώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειπες:
    Η συμμετοχή στα κοινά της πόλης μέσα από τους μηχανισμούς εξουσίας έχει τη δική της λογική την οποία πολλοί (μεταξύ των οποίων και εγώ) δεν είναι διατιθεμένοι να υπηρετήσουν. Προς τί λοιπόν η "πίεση" όπως λες.....

    Ποιοι λοιπον ειναι "διατιθεμενοι";
    Οι γατες , οι αετοι ,οι αετονυχηδες.
    Τι περιμενεις απο αυτους;
    Την αρπαγη,την ρεμουλα το πλιατσικο..
    Οχι μονο θα πληρωσει ο Δημος την αφισσα
    αλλα θα την υπερτιμολογισει απο πανω για να παρει και κανα φραγκο στο χερι
    Μονο τοτε ειναι συνεπης με τον εαυτο του και με αυτους που τον στηρηξαν.
    Δεν κανουμε κριτικη στον διαρηκτη που εκλεψε τα οικογενειακα ενθυμια!
    Τι κανουμε; Για να ειμαστε τουλαχιστον εμεις συνεπεις με τον εαυτο μας...
    Τους Α π α ξ ι ω ν ο υ μ ε .
    Οταν απλωνεις το χερι σ΄αυτους για χειραψια εισαι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.

    Ζουμε την υστερη εποχη του Ευρωπαικου Πολιτισμου.Μετα το΄89 κατερευσαν τα παντα και ανοιχτηκε ο δρομος της μονοκρατοριας των ΗΠΑ και των ΜΜΕ.
    Η διαβρωση ειναι εργαλειο στα χερια τους
    Η ανηθικοτητα, η ατιμια,ο τρομος κλπ.
    Ειχα μια μικρη ελπιδα για μικρες κοινωνιες
    οτι μπορει να βρεθουν καποιοι να ...αλλα δυσκολο
    Φυσικα δεν λεω οτι ηρθε το τελος του κοσμου..
    Οχι αντιθετα πιστευω οτι ΚΑΙ παλι η κοινωνια
    θα αντλησει τις Νεες ιδεες και ιδεολογιες
    απο την τεραστια δεξαμενη που εχει αντλησει
    και τις προηγουμενες.
    Μονο που και τουτη η δεξαμενη δεν εχει γλυτωσει την μολυνση και την διαβρωση.
    Ελπιζω ομως στους Νεους ανθρωπους που κατι
    βαθεια μεσα στο βλεμμα τους μου λεει οτι βαρεθηκαν πια, δεν αντεχουν τον βαλτο τουτο.

    penthilia:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις ιδεολογικές πολιτικές.
    Ας κρατήσει ο καθένας τις ιδέες του, να συμβάλουμε όμως σ΄αυτό που συμφωνούμε.
    Να μετατρέψουμε τους μηχανισμούς εξουσίας σε θεσμούς δημοκρατικής λειτουργίας.
    Βλάχος Ταλιούρας Σακούτης υπηρέτησαν και υπηρετούν το παρελθόν ακύρωσαν μια εκδοχή διαφορετικής λειτουργίας που πρότεινε η συνεργασία Πασοκ Συριζα για το Δήμο το 2002.
    Πρέπει να τους καταψηφίσουμε η ζωή της πόλης αρκετά δοκιμάσθηκε από την ματαιοδοξία τους.
    Σαν ενεργοί πολίτες χρειαζόμαστε μια δημοκρατική συλλογικότητα τώρα,
    που θα ασχοληθεί συστηματικά με τα προβλήματα της πόλης.
    Οφείλουμε αυτή την δημοκρατικής λειτουργίας συλλογικότητα στους νέους,
    σαν παρακαταθήκη για νέους αγώνες
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..εσείς φίλοι μου που νοιάζεστε για τα κοινά της πόλης..είδα πως δώσατε σημασία....στο θέμα που αναφέρω παραπάνω..!! Μπράβο..!! τέτοιους διανοούμενους καναπεδάτους χρειαζόμαστε..!! Συνεχίστε...κι όταν πατήσετε λάσπη..ώπα..stop..!! ΕΥΓΕ!! (Σοσιαλιστές του καπουτσίνο με αφρόγαλα....γλυκό παρακαλώ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. aygeris Εχεις δικιο. Συγνωμη.
    Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα. Εχεις ομωςδικιο στο οτι κανενας δεν ειπε κατι.
    Οπως βλεπεις ομως γινονται "διαφορα"
    Κανε λιγη υπομονη...και...δεν ξερω ..εισαι σιγουρος οτι ΟΛΟΙ ειναι απλοι φτωχοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. aygeris έχεις εύκολους τους χαρακτηρισμούς!!!
    Κόβεις κάθε διάθεση για συζήτηση. Μετέτρεψες ένα κοινωνικό πρόβλημα με πολλές όψεις σε προσωπική κόντρα.
    Χωρίς διάθεση υποτίμησης όσων γράφεις,... καληνύχτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέλω περισσότερα στοιχεία για τους χρήστες των λυομένων των σεισμών στην Αγ Τριάδα.
    Συμπολίτη Aygeris αν μπορείς να μας διαφωτίσεις ότι πρόκειται για άπορους συμπολίτες μας με συγκεκριμένο τρόπο.
    Σίγουρα θα πάρω θέση, γνωρίζουμε την αρνητική προσφορά τους στη πόλη αλλά κάθε πρόβλημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..φίλοι μου..μένω σχεδόν απέναντι τους και είναι πραγματικά πολύ φτωχοί και σίγουρα οχι αλήτες όπως τους έχουν αποκαλέσει..!!
    Μπορείτε να κάνετε τον κόπο, να πάτε μια βόλτα απο εκεί και να ρωτήσετε το τι τους έχει συμβεί..ένα τετριμμένο θα σας πω μόνο.."Μια εικόνα..χίλιες λέξεις.." Καλημέρα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η προθεση "καταπατησης"; Ειναι πολυ παλια συνηθεια και θελει προσοχη!!! αγαπητε aygeris



    Ομως στο Αλλο Θεμα, βλεπω κατι σαν παγωνια να το πω; Παγερη σιωπη; Ενα πραμμα "Μην μου μιλατε αφηστε με μονο μου..."
    Μιχαλοπουλε; Πως τα βλεπεις τα πραμματα;
    Ωραια, εβγαλε ο Γιωγος το προσχεδιο διακυρηξης
    υποψηφιου Δημαρχου, με μια Δρεπανια στο τελος, δεν ξερω αν το προσεξες!!!
    Τι κανουμε; Δεν μιλαει κιολας αυτος ο ανθρωπος.
    Παντως το ΚΚΕ απ΄οτι βλεπω ΔΕΝ εχει προσεξει οτι ο Γιωγος ΗΤΑΝ Δημαρχος επι 8 χρονια.
    Δε βαριεσαι..."Στην Αλλη Ζωη"
    "που τον θυμηθηκα τωρα τον Καρκαβιτσα...
    Arkas:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. [Ομως στο Αλλο Θεμα, βλεπω κατι σαν παγωνια να το πω; Παγερη σιωπη; Ενα πραμμα "Μην μου μιλατε αφηστε με μονο μου..."
    Μιχαλοπουλε; Πως τα βλεπεις τα πράμματα;]

    Πριν απαντήσω να πω ότι νοιώθω κάπως αβολα συμμετέχοντας σε ένα διάλογο που κανένας λόγος δεν επιβάλλει να γίνεται ανώνυμα. Δεν έχω πρόβλημα με την ανωνυμία αλλά θα ήθελα να γνωρίζω τον συνομιλητή μου.

    Σχετικά τώρα με το ερώτημα. αν καταλαβαινω το ζήτημα είναι ότι οι υπάρχοντες συνδυασμοί αφήνουν έξω αρκετούς "ενεργούς" πολίτες. Είναι αλήθεια. Δεν θεωρώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Ο κύκλος μας, των 50ρηδων και βάλε έχει κλείσει. Δώσαμε ότι είχαμε. Βγάλαμε, από την γενιά μας 2 δημάρχους, αρκετούς αντιδήμαρχους κτλ. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πάρει πλέον πρωτοβουλία, ο κύκλος μας έχει πολυδιασπαστεί, οι καχυποψίες και τα αγκάθια στις διαπροσωπικές σχέσεις πολλές.

    Η ελπίδες μεταφέρονται πιά στις επόμενες γενιές που πρέπει να πάρουν σκυτάλη. Όσοι από εμάς αντέχουμε ακόμα ας βάλουμε ένα χέρι σε αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σ΄ευχαριστω.
    Πολυ καλη η απαντηση και ισως να με χαλαρωσε λιγο.

    Μακαρι να το εβλεπαν ετσι και σε αλλους χωρους.

    Δειξε λιγη κατανοηση για την ανωνυμια,
    ειναι φανερη η καλη μου προθεση και ειλικρηνης
    η αγωνια μου...

    Να εισαι καλα.
    Arkas:.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειπα να μη μιλησω αλλα...
    Κυριε Μιχαλοπουλε, τι λετε τωρα και το λετε και σοβαρα.
    Ποια γενια των ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΩΝ "οτι ειχε να δωσει το εδωσε και τωρα πρεπει να ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ την σκυταλη στους νεους".
    Δηλαδη; Στους τριανταπενταρηδες; Για σκεφτητε το λιγο..
    ...και ως "Πενθιμος Ηλιας" ειναι φανερο οτι μιλαω με το ενα ποδι στον ταφο , ομως εχω απιστευτη θεληση μεχρι την τελευταια μου στιγμη να παλευω για να γινω καλλιτερος και καλυτερος
    ανθρωπος εχωντας την βεβαιοτητα οτι ετσι αλλαζει ο κοσμος προς το καλυτερο.
    Η εμπειρια δεν μεταδιδεται και η εμπειρια του 50ρη ειναι ανεκτιμητη, ο δε 35ρης χρειαζεται 15 χρονια ακομη.
    Ασφαλως θα προτιμουσατε να σας χειρουργησει ενσς ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ και οχι ενας τριανταπενταρης.
    Δεν μιλαμε για χουφταλα τυπου Μητσοτακη.
    Μιλαμε για νεους ανθρωπους 50 ετων.
    Οπως φανταζομε ειστε εσεις και οχι 35 οπως ο κος Arkas που βιαστηκε να συμφωνησει...
    A DIO
    Penthilia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το είπα διπλωατικά φίλε μου ... <<50 και βάλε>>

    Η γενιά που αναφέρομαι βρίσκεται γύρω στα 60, όπως και εγώ. Φυσικά όσοι αντέχουμε δεν το βάζουμε κάτω. Αλλο αυτό όμως και άλλο η ανάγκη να μπουν στο πολιτικό παιχνίδι νεότερες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η αδιαλλαξία η νοοτροπία ότι κατέχουμε την μοναδική αλήθεια η καχυποψία χρόνων μεταξύ προσώπων και (φίλων)πολιτικών κάνουν πραγματικά δύσκολη την αξιοπιστία μας.
    Όσοι διδαχθήκαμε από τα λάθη μας οφείλουμε πρώτα πρώτα στη Πόλη μετά στους νεότερους νεότερες μια συλλογικότητα που θα ασχολείται συστηματικά με τα ζητήματα της πόλης και όχι ευκαιριακά κάθε προεκλογική περίοδο.
    Τα προβλήματα δεν είναι ηλικιακά δεν καταφέραμε γενικές πολιτικές να τις κάνουμε συγκεκριμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της πόλης.
    Νέοι με προτάσεις που διευκολύνουν την πόλη να αναπνεύσει πολιτικά οικονομικά πολιτιστικά περιβαλλοντικά καλοδεχούμενοι να ηγηθούν της πρωτοβουλίας την χρειάζεται η πόλη.
    Νέοι άφθαρτοι χωρίς θέσεις είναι εξίσου μια επικίνδυνη και αδιέξοδη επιλογή.
    Βασική προυπόθεση είναι να περιορίσουμε τα εγώ μας και να κάνουμε χώρο σε ευρύτερες συναινέσεις.
    Να προωθούμε με δημοκρατικό τρόπο σε ότι συμφωνούμε.
    Δημ.Συριόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. [...Τα προβλήματα δεν είναι ηλικιακά ]

    Δεν είναι κύριο η ηλικία των προσώπων αλλά η ηλικία του πολιτικά ενεργού πυρήνα της πόλης. Ο πυρήνας αυτός έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ από αντιπαραθέσεις, φιλοδοξίες υπαρκτές ή ανύπαρκτες, θεμιτές ή αθέμιτες. Δεν είναι δυνατό αλλά ούτε και σωστό να συγκροτηθεί μια νέα συλλογικότητα με μοναδικό υλικό την γενιά μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προς Πενθιμο Ηλία..... Σου εχω νεα... πενθιμα... πεθανε ο Καφασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή