Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια ή Επίλογος; Απογοητευτική η συγκέντρωση και ο ομιλητής.

Δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του ο Δήμαρχος Σ. Βλάχος από την μικρή συμμετοχή του κόσμου στην χθεσινή συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.
Παρά το γεγονός ότι η Πετρούπολης πλημμύρισε από τις αφίσσες με την φωτογραφία του δημάρχου ( αφίσσες που πληρώνει ο δημότης αφού τις εκδίδει ο Δήμος), παρά το γεγονός ότι αυτοκίνητα της παράταξης γύριζαν στους δρόμους και καλούσαν με τα μεγάφωνα τους κατοίκους να παραβρεθούν στην συγκέντρωση, ο τελικός απολογισμός ήταν σκέτη απογοήτευση.
Στην αντίστοιχη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Δ. Ταλιούρας, ο συγκεντρωμένος κόσμος ήταν υπερδιπλάσιος του χθεσινού. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο δήμαρχος συγκέντρωσε όλα του τα πυρά σε ένα στόχο, στην υποψηφιότητα Ταλιούρα. Άθελα του ο Σ.Βλάχος αποκάλυψε τον αντίπαλο που φοβάται περισσότερο από όλους.
Δεν έχει άδικο. Η δυναμική του συνδυασμού Ταλιούρα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Βλάχου. Αν επαληθευτούν προβλέψεις που θέλουν τον κ. Ταλίουρα να περνάει με βεβαιότητα στον 2ο γύρο. τότε είναι φανερό ότι ο Σ. Βλάχος κινδυνεύει να αποχαιρετήσει τις ελπίδες του από τον 1ο κιόλας γύρο.
Η ισχυρή καταγραφή Ταλιούρα "βγάζει" εκτός μάχης τον Σ. Βλάχο ο οποίος δίνει μάχη για την 3η θέση.
Ποιός θα είναι ο αντίπαλος Ταλιούρα; Ίσως ο Θ. Σκαλιστήρας . Θα κάνουν λάθος όμως όσοι υποτιμούν την υποψηφιότητα Κοτσαμπά. Παρά τον "στενό κορσέ" που φόρεσε το ΚΚΕ στην Δημοκρατική Συνεργασία και γενικά σε όλες τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις, δεν είναι απίθανο το εκλογικό σώμα να ξεπεράσει αυτούς τους περιορισμούς δίνοντάς τους υποστήριξη μεγαλύτερη από τα κομματικά ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου